torstai 26. heinäkuuta 2018

Janatreeniä

Kävin M.n luona ottamassa yksäriä meidän yhä paheneviin janaongelmiin. Käynti olikin oikein hyvä ja ihan paikallaan tässä kohtaa, kun oma osaaminen ei vaan yksinkertaisesti riitä. Eihän tuo jäljen harjoittelu toki mitään rakettitiedettä ole. Kaikki on oikeastaan hyvinkin yksinkertaista, kunhan ensin tietää miten ne asiat kuuluu tehdä ja osaa ajatella riittävän yksinkertaisesti. Pitkästä aikaa olen taas jäljen suhteen aika toiveikas ja intoa treenatakin on nyt ihan eritavalla. 

Tehtiin kahdenlaista janatreeniä ilman keppejä. Myyn  ongelmahan on suoraan lähteminen ja näillä treeneillä asia saatiinkin korjattua hyvälle alulle. 

Harjoitus 1. Jäljentekijä kävelee tieltä kohtisuoraan takamerkille, jonne jätetään palkkapurkki ja palataan samaa reittiä takaisin. Koiran jäljen valmisteleva osuus tehdään tiellä. Rauhoitetaan koira ja näytetään sille hyvin näkyvä takamerkki. Jotain tuolla-sanaa tms. voi käyttää. Sen jälkeen vierellä-käskyllä koira seuruutetaan varsinaiseen lähetyskohtaan. Koira pysäytetään, tarvittaessa rauhoitetaan (maahanmeno, ruokaa edessä jäljellä..) ja koira lähetetään janalle. Suora ja tallattu jälki vie koiran suoraan takamerkille odottavan palkkapurkin luo ja ei muuta kuin bileet pystyyn! Näitä harjoituksia tehtiin Myylle kaksi. 

Harjoitus 2. Toisessa harjoituksessa alku samoin, mutta nyt takamerkillä odotti aukinainen palkkapurkki ja jälki jatkui vasemmalle. Myyn päästyä purkille, annoin sen syödä odotellen itse 10:ssä metrissä liinan päässä. Koiran syötyä, rauhallinen jälki kehotus, jolloin Myy lähti jatkamaan jälkeä vasemmalle. Kun oli muutamia metrejä jäljestänyt hyvin, vapautin zip-sanalla ja palkkasin. Aina ei siis todellakaan tarvitse olla edes niitä keppejä, jotta voi palkata. Pointtinahan näissä harjoituksissa on vahvistaa koiran luottamusta mennä suoraan eteenpäin. Sinne minne ohjaaja näyttää, vaikka takamerkkiä ei aina näkyisikään. Hyvä janatreeni jo osaavallekin koiralle. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti