sunnuntai 9. lokakuuta 2016

PAHA 2, Laukaa


Käväistiin Myyn kanssa Keski-Suomen Palveluskoirien järjestämässä avoimen luokan hakukokeessa Laukaassa. Ilma oli tuulinen ja vähän kolea. Oikein hyvä sää siis hakukokeelle. Koe pidettiin Koirakorvessa, jossa maastot ovat perinteisesti jyrkkää rinnettä ylös ja alas. Kokeet ovat yleensä aina olleet rajoittamattomia, mutta osallistujia on parhaimmillaankin ollut vaan se kourallinen. Valitettavasti loukkaantumisiltakaan ei säästytty yhden koiran juostessa kantoon kokeen keskeytyessä heidän osaltaan siihen. 

Ensin oli vuorossa maastot ja viimeisenä tehtiin tottis. Tykkäsin järjestyksestä, koska maasto on itselleni jännittävin osuus ja se ratkaisevin. Jos kaikki ukot eivät maastosta kakkosessakaan nouse, mahdollisuutta koulariin ei enää ole. Maasto:
Henkilöetsintä
Etukulmiin Myy teki hyvät tyhjät. Irtosi syvälle ja meni täynnä intoa. Kävelin 60 askelta jonka jälkeen lähetin taas molemmin puolin. Tämän jälkeen lähettelin noin  reilun 30 askeleen välein puolelta toiselle. Noin sadassa metrissä Myy viipyi oikealla ylärinteessä kauan. Annoin etsiä -  oletin, että on hajulla. Lopulta Myy tuli näkyviin kaukaa edessä rulla suussa. Meni vauhdilla vähän keskilinjan yli vasemmalle puolelle, josta vasta paikansi minut ja toi rullan. Oli selkeästi menossa näytölle oikealle ylärinteeseen, joten hyväksyin näytön. Lähti lujaa ylös rinnettä, mutta sitten... Yllättäin Myy alkoi kaartaa rinnettä alaspäin kohti keskilinjaa ja oli hämillään. Jälkeenpäin kuulin maalimieheltä, että Myy oli käynyt maalimiehellä, mutta jostain syystä ei kuitenkaan vienyt suoraan näytölle. Tämä tuomittiin luonnollisesti sitten valeeksi. Kova ja puuskittainen tuuli pyöritti tuulen suuntaa rinnemaastossa. On mahdollista, että Myy sai vasemman puolen maalimiehestä takaisin tullessaan hajun ja sillä vaan meni yksinkertaisesti pasmat sekaisin.. En tietenkään tiennyt, että Myy oli tehnyt oikean löydön (luulin valeeksi), joten laitoin Myyn vasemmalle puolelle alarinteeseen ja sieltä Myy tekikin hyvän löydön täysillä pisteillä. Siirryin aluetta eteenpäin ja samalla se yksi maalimies jäi nostamatta. Kolmas maalimies löytyi sitten ihan vasemmasta takanurkasta. Tästä Myylle 9 pistettä. Piste lähti siitä kun pudotti rullan keskilinjalla tuomarin mielestä vähän liian aikaisin. Erittäin korrektia käytöstä maalimiehillä. Kehuja tuli tuomarilta alueen hyvästä jakamisesta ja siitä, että ohjasin koiraa hyvin. Oltiin tuomarin sanoin hyvä paketti yhdessä ja Myy teki halukkaasti töitä. Koularin menetys harmitti, mutta Myy teki kuitenkin kaikkinensa hienoa rataa. Viime aikaisiin treeneihin verrattuna veti paljon paremmin. Irtosi todella mallikkaasti myös tyhjille, eikä missään vaiheessa piipannut tai pitänyt ääntä! Kyllä siitä hieno hakukoira vielä tulee. :) Alueen jakaminen ja läpikäyminen on asia, joka kaipaa paljon harjoittelua, varsinkin jos sinne 300 metriin joskus päästään. Kokeessa se onnistui tällä kertaa hyvin ja siitä olen erittäin tyytyväinen.

Esineruutu
Esineruutuun lähdettiin ilman paineita. Tulosta kun ei voitaisi saada. Myy teki kovasti töitä, mutta vain yksi esine löytyi sallitun ajan sisällä. Kuvassa ollaan kuuntelemassa tuomiota.Tottis
Lähdettiin tekemään kokeenomaista treeniä. Seuraaminen löysää varsinkin etusuoralla. Ottaa vähän painetta ampumisesta (ja paristaankin), joten täyskäännöksen jälkeen seuraa tiiviimmin. Henkilöryhmä oikein kiva. Oli tarkkaavainen. Jääveissä teki lähes pomminvarmasta istumisesta seisomisen. Seisomisessa sitten taas istui. Näistä liikevirheistä pisteitä ropisi ihan huolella, eikä näitä saisi tapahtua kokeissa. Luoksetulossa tuli enemmän oikean jalan puolelle. Luovutukset noudoissa olivat ihan syvältä (työsarkaa talvelle) ja tästä tuomari meitä kovasti (ihan aiheesta) moitti. Minä hätäilen, Myy puree kapulaa ja tarvitsi vielä lisäkäskynkin irroitukseen... Eteenmenossa Myy lähti täysillä ja suoraan. Meni ekalla käskyllä nopeasti maahankin, mutta ennen kuin ehdin kävellä Myyn luo, Myy istui ihan jousilla odottaen pääsevänsä hakemaan palkan kentän reunasta. Paikkamakuussa ei mitään ihmeempää. Pientä piippausta keskivaiheilla, mutta hiljeni sitten. Ihan vietikkäästi ja innokkaasti teki seuraamiskaaviot ym. joten ei muuta kuin reeniä lissää.

Tuoksena maastosta 135 pistettä ja tottis 79. Yht. 214 p.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti