maanantai 19. syyskuuta 2016

Rotumestikset ja pk-hommia...

Off Line's yes-sensei "Tiki"
Viikonloppuna ajeltiin Uuraisille, jossa oli sunnuntaina belgianpaimenkoirien rotumestaruuskisat. Pakko oli lähteä katsomaan ja kannustamaan belgejä kun oltiin vieläpä ihan lähes meidän kotinurkilla. Sää suosi ja naama lähes paloi kentän reunalla belgejen tottiksia katsellessa. Offilaisia oli mukana kisaamassa. Myyn täti Kita (Off Line's First Sign) ja Minna nappasivat jäljeltä voiton ollen RM1 hienolla ykköstuloksella ja saaden samalla joukkuekultaa. Onnea Minna ja Kita rotumestaruudesta!! Sami ja Tikikin (Off Line's yes-sensei) kilpailivat hienosti haussa löytäen kaikki ukot ja saivat myös tuloksen. Oli hienoa olla kannustusjoukoissa ja kamera tietty lauloi... Off Line's first sign "Kita"
Tulomatkalla ajeltiin tuttuihin mejämaastoihin ja Myykin pääsi jäljelle. Jäljen pituus 500 metriä ja jäljellä oli kuusi keppiä. Jana meni hyvin, vaikka jarrua sai painaa lujaa. Kulmatyöskentely oli mukavan varmanoloista. Kerran Myy ajatui jäljeltä pois juuri sen verran, että yksi keppi jäi. Nosti kuitenkin itsenäisesti jäljen pian tämän jälkeen. Kepeistä nousi hienosti viisi, joten ei voi olla kun tyytyväinen. Aamulla ehdin tehdä vielä lyhyet tottikset. Eteenmeno on edelleen siinä ja siinä kuinka sujuu, mutta toivotaan, että sujuu viimeistään kokeessa. Viiten onnistumiseen mahtuu suunnilleen se yksi epäonnistuminen, eli ei lähde määrätietoisesti ja suoraan eteenpäin vaan jää ihmettelemään mennäkö vai ei...

Agissa viime kerralla itsenäiset treenit. Tehtiin rataa. Toisen ryhmän koutsi katsoi vähän meidän tekemisiä ja opetti miten opettaa koiralle jyrkkää kääntymistä. Matalalla rimalla ensin, palkkaus käännöksen jälkeen ja kun se sujuu, asteittain rimaa nostetaan. Tuo vaihe on meiltä jäänyt tekemättä. Heti vaan rimat tappiin ja kääntymään. Varsinkin takaakierroissa tulee aika helposti riman pudotuksia, joten kääntymistä voisi harjoitella enemmän.

Lauantain hakutreeneissä oltiin uusissa maastoissa. Myylle etukulmista löydöt. Suorapalkka heti kun tuli näytölle ja kävi maahan. Vasemalle tyhjä. Oli vaikea pisto kun tiheä puusto muodosti "seinämän", jota Myy ei tahtonut läpäistä. Vaadin menemään ja useamman lähetyksen jälkeen upposi lopulta melko suoraan tiheikön läpi... Oikealta ei saanut umpparista hajua (piilo aika kaukana vielä), mutta teki kuitenkin tosi hyvän ja syvän piston, josta pääsin kehumaan. Vasemmalle tyhjä, joka muistaakseni oli ihan ok. Oikeasta umpparista hyvä löytö ja samoin vasemmalta kivenkolosta hyvä löytö. Kelvollinen rata kaikkinensa ja tekeminen paranee...

Hakutreenien jälkeen treffattiin Myyn Ässä-sisko (Extradose). Tehtiin Ässälle 500 metrin jälki, jonka Ässä selvitti hienosti. Molemmille siskoille esineruudut vierailla esineillä. Myyllä kolme esinettä nousi neljään minuuttiin. Pari kertaa meni kuitenkin alueelta yli. Vähän oli mukana sellaista juoksemisenkin makua. Hienot ruudut kuitenkin molemmilta sisaruksilta. Ulkoisesti siskokset eivät muistuta juuri toisiaan Ässän ollessa eri värinen... harmaa. :) Muuten kyllä. Luovutukset esim. esineruudussa olivat ihan samanlaisia. Jälkeäkin sisarukset ajavat samalla tavalla, ääni ja asenne tekemiseen sama sekä molemmissa sama hyväntuulisuus ja avoimuus... Ihan oli kuin olisi Myytä katsellut. :)


Ässä lähdössä jäljelleEi kommentteja:

Lähetä kommentti