lauantai 20. elokuuta 2016

Mooren kuulumisia ja treenejä

Arki rullaa omalla painollaan ja treenattu on. Kisojakin on katseltu, mutta katsellaan nyt ihan rauhassa mitä jaksetaan ennen talvea. Kiire kun ei kuitenkaan ole. Tämän vuoden tavoitteet on jo saavutettu.

Mooren vointi on jäänyt tänne ihan päivittämättä. Johtuu osittain myös ihan siitä, että ei ole oikein uskaltanut/osannut pukea sanoiksi Mooren tilannetta. Parempaan suuntaan on voinnin kanssa menty. Huonompaankaan kun ei pääse. Riisikanan lisäksi Moorelle on pikkuhiljaa alkanut taas maistua nappulat ja liha. Syö hyvin pieniä annoksia, mutta niin se on tehnyt jo pitkään. Tasapainohäiriöitä ja hoipertelua ei ole nyt ollut. Pienet lenkit Moore on mennyt välillä mukavan pirteästi. Jänikset ilahduttavat ja supernenä toimii edelleen. Moore ei ole myöskään ollut kivuliaan oloinen, joten särkylääkettäkään ei ole tarvinnut hetkeen antaa. Tulehdusarvojen nousun syy ei selvinnyt, mutta antibiotti nujersi mitä ilmeisemmin "jonkun" tulehduksen ainakin hetkeksi. Päivä kerrallaan mennään, vointia tarkkaillen. Trimmiinkin pitäisi pappa mitä pikemmin viedä, mutta tällä hetkellä se ei ole ihan tärkeimpänä mielessä Mooren kohdalla. Kunto on kuitenkin sen verran hauras, että katsellaan milloin ajankohta on oikea. Tapahtumat rasittavat Moorea kovasti, joten nyt mennään rauhassa Mooren ehdoilla. Elämä on aika kummallista. Moorelle läheiset ihmiset ovat hyvästelleet Mooren kaksi kertaa... Silloin kuin cushingin tauti viime syksynä ilmeni ja nyt kun Mooren vointi romahti odottamatta. Molemmilla kerroilla on näyttänyt ja tuntunut siltä, että mitään ei ole tehtävissä. Silti tuntuu, että Mooren kanssa joka kivi on käännettävä josko vielä jotain voitaisiin tehdä. Nyt taas kun katsoo tuota pientä koiraa, joka nukkuu vieressä rauhallisena vanhan koiran syvää unta, tuntuu toisaalta hyvältäkin kun ei olla vielä luovutettukaan. Hirveän vaikeaa päättää tällaisista asioita. Päätös on kuitenkin niin lopullinen ja valtavan raskas. Ei meillä paljon aikaa ole, mutta nautitaan siitä vähäisestäkin. Jälkeenpäin jää helposti miettimään, olisiko voinut sittenkin vielä tehdä jotain, kuten koen Nonon kohdalla käyneen. Sitten kun Mooren aika tulee, haluan olla varma, ettei sellaista tunnetta jää.

Viikon treenit lyhyesti:

Maanantaina hallille. Keppejä eri kulmista. Helpoimmasta vaikeampaan. Ihan sairaat hienot sisäänmenot! Jos nyt ryssii kepit kisoissa, niin johan on... Kontakteilla (puomi, A) targetille nameja ja tein M.n opastuksen mukaisesti treeniä. Nopea vapautus. Toimi hyvin ja jotenkin tuntuu, että nopeuttakin olisi tullut varsinkin puomille...Ulkona tauon jälkeen lyhyesti tottista. Jääveissä maahanmeno vaatii napakan käskyn. Turhan helposti saattaa jäädä muuten istumaan. Istuminen ja seisominen hyvä. Kapulan pitoa ja palkkaus kun puri hyvin kapulaan. Pari kohtuullista pitoa.

Ilta ja aamuruoalla tehty istu-maahan-seiso erottelua ja onnistumisprosentti on nyt ollut hyvä.

Tiistaina hakumetsään. Vettä satoi reilusti ja tällä kertaa treenitkin olivat sanalla sanoen karseat. Nauskumista (kiukuttelua) ja huonoa työskentelyä. Rinsessaa ärsytti kovasti kun piti työskennellä kovassa sateessa, eikä keksittymisestä ollut tietoakaan. Tyhjille lähdöt ihan kuraa - vaadin syvyyttä, eikä olisi halunnut upota kuin alueen puoleen väliin. Pari valettakin teki kuumilta umppareilta, kun loin vähän painetta. Vähän taas tympii, ettei pohjatyötä tyhjille ole tehty niin huolella kuin olisi pitänyt. Keskinkertainen tyhjille uppoaminen ei olisi saanut kelvata alussakaan, jos nyt toivoo täydellisyyttä. Alun virheitä on tylsää jälkikäteen korjailla. Ensi kerralla tehdään Myylle mökkikylätreeniä, jota odotan suurella mielenkiinnolla.


Keskiviikkona tämän jakson viimeiset agin ohjatut. On ollut hyvä ryhmä ja opetus! Jatkan samalla koutsilla vielä seuraavat puoli vuotta, joten haikeus ei nyt ihan suurta kuin mitä se voisi olla. 

Nyt haettiin sitä viettiä lisää ja vireeseen kiinnitettiin huomiota. Ei hinkkailtu mitään yksittäistä vaan tehtiin rata pätkissä. Pikku hetsillä Myy nousi hyvin tehden hyvällä ilmeellä hommia. Keinukin oli mukavan nopea ja kepit hyvät. Puomilla ja A-lla targetilta palkka ja fokus eteen... Nyt vaan tasapainoillaan siinä, että pysyy myös hyvällä toiminta-alueella, vaikka viettiä nostetaan. Jännä nähdä mitä tuosta vielä kuoriutuu kun saadaan kaikki tehot käyttöön.

Torstai ja perjantai Myyllä ansaitut lepopäivät...

Lauantaina Koirakorpeen. Kentällä tottista; kentälle tuloa, noudot ja eteenmeno. Noudoissa luovutusten kanssa säätämistä. Palkka jännitteen kautta kun puree hyvin. Eteenmenossa sai taas juosta suoraan palkalle. Hyvä vauhti ja meni suoraan.
Eteenmeno 
Tottistelun jälkeen hakumetsään. Myylle ensin etukulmista löydöt ja sitten sitä mökkikylätreeniä. Etukulmat tällä kertaa oikein hyvät. Paljon on tehty piiloilla hallintaa, joten tällä kertaa palkka tuli heti näytölle tulosta. Mökkikylässä piiloina kiinteä mökki (puuhökkeli), kaksi kotaa ja roskalaatikko. Piilot kaikki asetettuina vierekkäin. Kaikki piilot kiinni ja yhdessä piilossa kerrallaan maalimies. Ekalla merkkasi oikean kodan, mutta otti rullan liian aikaisen käymättä kunnolla piilolla. Myyllä on nyt vähän sellainen henkseleitä paukutteleva asenne umppareillaeikä se tarkasta piiloja kunnolla... Kun saa hajun, ottaa rullan. Toistaiseksi matka piilolle on lyhyt, mutta saattaa lähteä kasvamaan jos ei ole tarkkana ja huolimattomuus lisääntyy. Laitoin uudelleen. Nyt merkkasi kodan nuuskimalla sen huolella, jonka jälkeen tuli rullan kanssa. Seuraavaksi mm. piiloutui oikealta toisena piilona olevaan roskikseen. Myy kävi tutkimassa oikealla olevan kodan ja vähän ennen roskikselle tuloa (pari metriä ennen) nappasi rullan ollen selvästi lähdössä keskilinjalle. Pari metriä roskiksen ohitettuaan jarrutti kuitenkin äkisti. Pudotti rullan ja palasi uteliaana roskikselle. Nyt nuuski roskiksen huolella, otti rullan ja toi sen. Erittäin hyvä treeni! 

Tyyppi löydettyNäytölle 

2 kommenttia:

  1. Mitä kokoa Myyn Juliuksen valjaat on? :)

    VastaaPoista
  2. Ne ovat 0-kokoa. Rintaremmillä liian tiukat Myylle, mutta ilman sitä hyvät.

    VastaaPoista