perjantai 12. elokuuta 2016

Agipohdintoja & hakutreenejä

Tällä viikolla on treenattu paljon hakua ja agia. Maanataina oli kuitenkin ansaittu lepopäivä sunnuntain kisojen jälkeen.

Tiistaina hakutreenit. Myylle pitkä rata. Etukulmat tyhjät. Umppari taas aika lähellä etukulmaa. Tuli hyvin kutsusta pois, eikä ajautunut tarkistamaan tyhjää piiloa. Suorempia pistoja saisi yhäkin tehdä, mutta kaikkinensa kelpo rata tyhjineen ja löytöineen. Teki myös tyhjälle suoran ja syvän piston toisella lähetyksellä, josta pääsin kunnolla kehumaan.

Torstaina myös hakuiltiin. Myylle viisi pistoa. Kolme löytöä ja kaksi tyhjää. Hyvät ja määrätietoiset lähdöt löydöille. Tyhjillä lähti taas kaartamaan sivuun, joten muutaman kerran lähetys meni uusiksi. Ei kuitenkaan mitään suurempia huolen aiheita. Tasaista ja aika varmaa tekemistä.

Keskiviikkona agit. Tehtiin kuvan viikkorataa. Avokulma kepeille oli arvatenkin Myylle lähes mahdoton. Kokeiltiin vähän eri tekniikoita joilla voisi toimia. Vaikeaa oli. Keinulle haettiin myös lisää nopeutta. Heti kehu laudalle menosta ja nopea vapautus. Oli joku kelvollinenkin keinu, mutta... aika vaikeeta saada vauhtia ja pitää silti kriteereistä kiinni. Päätin kuitenkin, että kisataan Laukaassa 21. päivä huonoista kepeistä ja hitaista kontakteista huolimatta.

Perjantaina myös hallille. Saatiin seuraksi vieläpä ihan parasta treeniseuraa! M. koirineen. Paikalla siis Myyn >> isä Rosso, >>veli Ryti sekä nuorin tulokas Launo-tervu. (vaikka onkin siis mali... :D) Olihan siinä sitten monta hienoa tervua! Aika harvaa uroslaumaa voi pitää irti lenkillä taajamassa, mutta kyllä ovat nuo M.n pojat vaan niin hienoja ja hyväkäytöksisiä poikia! Myy ja Ryti leikkivät innoissaan keskenään ja viime kertaiseen tapaamiseen verrattuna Myykin oli saanut paljon lisää itseluottamusta toisista koirista. Sekalaisissa laumoissa tehdyt lämppälenkit ovat tehneet Myyllekin varsin hyvää. Sisaruksilla oli oikein hauskaa. :)

Hallissa katsottiin M.n kanssa Myyn keppejä, mutta niinhän siinä sitten usein käy, että kun sen ongelmakohdan haluaa näyttää toiselle, niin sitten sitä ongelmaa ei olekaan! Myy teki hyvät kepit joka kulmasta, vaikka haastetta lisättiinkin. Se mikä vielä keskiviikkona oli kepeille tulossa vaikeaa, ei ollut sitä enää perjantaina! Hyvä niin. Palkka tässäkin aina suoraan edestä, jotta fokus pysyy siellä. Missä kepit-hetsaus toimi myös hyvä ennen varsinaista keppi-käskyä, jolloin Myy alkoi hakea katseella keppejä jo ennen varsinaista kepeille lähetystä.

Kontakteille mietittiin sitä vauhtia. A.lla voisi hetsata alastulot laittamalla koiran A-lle ( vähän harjan alapuolelle) odottamaan. Targetilta palkka ja nopea vapautus. Keinulle esim. pöytä alle, jotta oppisi tulemaan vauhdilla loppuun saakka. Keinua voi myös jarruttaa ja palkkaus laudan päästä kun tulee lujaa. Puomilla alan helposti vähän kääntyä katsomaan koiraa, jolloin rintamasuunta kääntyy jo vähän koiraan päin. Parempi tapa juosta suoraan ja tarvittaessa päätä kääntämällä vilkaista mitä koira tekee. Ennen puomia muistettava rytmitys mistä onkin ollut usein puhetta treeniryhmässäkin. Turha lähteä rynnimään puomille ennen kuin saa koiran mukaan, jolloin voi omalla juoksulla vauhdittaa koiran nopeutta puomilla. Silloin kuin haluaa koiran kiihdyttävän on itsekin kiihdytettävä. Kriiteeristä pidettävä myös huolta. Myyllä jäi muutaman kerran etutassut vähän kontaktialueelle hiekan sijaan, joten vaadittava aina kunnon alastulo, jolloin koira tietää, että oikein suorittamisesta seuraa aina nopea vapautus. Pitäisi tehdä nyt kuuriluontoisesti töitä kontaktien kanssa, vaikkapa ennen ja jälkeen varsinaisten treenejen.

M. teki myös Myyn kanssa vähän rataa. Näytti hyvältä kun oli osaava kartturi, joka antoi koiralle ihan eri tavalla tilaa kuin allekirjoittanut. Oli puhetta myös, että Myy on tosi, tosi kiltti ja saisi saada paljon lisää röyhkeyttä ja sitä kautta myös lisää viettiä tekemiseen. Se tekee nyt agia vähän puoli teholla, eikä anna itsestään läheskään kaikkea. Hyvänä M. piti kuitenkin sitä, että Myyllä on teknisesti paljon hyvää osaamista ja on vaan hyvä asia, että alku onkin tehtykin matalammassa vietissä. Nyt vaan kaivetaan sitä viettiä ja röyhkeyttä lisää.

Viikonlopun Myy saa levätä. Itse menen sunnuntaiksi kuuntelemaan Esa Tapion tottelevaisuuspäivää. Josko sieltä tuomisina jotain uutta ja mielenkiintoista.

Sisarukset Energydose "Ryti" ja Loverdose "Myy".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti