sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Loman alkuViiden viikon kesäloma on alkanut ja Juhannuskin on jo vietetty! Paluu sorvin ääreen on 1.8 ja siihen on vielä aikaa. Nyt nautitaan täysillä kesästä. Kelitkin ovat olleet lähes helteiset ja aurinko on paistanut. Koirat ovat päässeet uimaan ja minä mattopyykille. :)
Hakukokeen jälkeen oli hetken tyhjä fiilis. Yhtään ei tehnyt mieli seuraavaan kokeeseen. Ei jaksa sitä jännitystä ja kaikkea muuta, mutta..., Muutaman hyvin nukutun yön jälkeen alkoi kuitenkin olla jo sellainen voittajaolo, että olen jo vähän sellaillutkin koekalenteria sillä silmällä... Josko vielä sittenkin ennen talvea kakkosiin? Suapi nähä kuinka sitä innostuu. :)


Kaikkinensa kokeesta jäi pelkästään hyvä fiilis. Valmistautuminen onnistui aika täydellisesti. Myy oli läpi kokeen hyvässä mielentilassa, vaikka vähän kaverista painetta ottikin. Oma jännitys ei siirtynyt missään vaiheessa koiraan. Pari viikkoa ennen koetta vältin tekemästä mitään viime hetken hinkkauksia. Ajeltiin kikkarilla, pidettiin hauskaa ja ruokin meidän hyvää suhdetta. Kerran käytiin agissa ja tehtiin muutama nouto. Tottista ei tehty noutoja lukuunottamatta ollenkaan. Tiesin, että meillä on realistiset mahdollisuudet tulokseen ja kahdessa viikossa ei enää mitään rakennella. Hajottaa ehtii kyllä paljonkin liialla tekemisellä... Heittotyyliä en uskaltanut viime hetkellä kokonaan muuttaa, vaikka heitot eivät missään vaiheessa hyvältä tuntuneetkaan. Kapulakin hajosi pari päivää ennen kisaa, joten heittoharjoitukset loppuivat siihen. 

Hakukokeen jälkeen laitettiin heitto sitten viimeinkin kuntoon! Se on melkoinen voitto minulle ja olen kyllä ylpeä siitä, että voin sanoa viimeinkin osaavani heittää kapulaa. Oli sitten kyse kiloisesta, kahdesta kilosta tai 650 gramman painoisesta kapulasta. Hakukoutsin opetuksella vaihdoimme koko tekniikan uusiksi vaihtamalla otetta, jonka jälkeen paljon heittoja uudella tyylillä ja a vot. Onnistumisprosentti on nyt lähes sata ja heitot ovat rentoja, suoria ja varmoja! Jes! Nyt kun heitto kulkee niin tuntuu, että Myykin on tuonut paremmin kapulaa. Kaikki säätäminen noudon ympäriltä on viimeinkin loppunut. 

Juhannuksena käytiin Koirakorvessa, jossa Myylle lyhyet tottikset. Lähinnä eteenmenoja ja vähän noutoja. Noudot selvästi paremmat kuin mitä kokeessa. Eteenmenossa palattiin askel taaksepäin ja tehdään taas pentutyyliin. Valmistavan vaiheen jätin kokonaan pois ja kunnon hetsauksella matkaan. Saa painaa suoraan palkalle ja sehän painaa. :)


Jälkijuttuihinkin päästiin taas käsiksi kun H. teki Myylle 370 metriä pitkän jäljen kolmella kepillä. Sain jäljelle ohjeeksi, että jälki loppuisi kepin sijaan aina ruokapurkille. Jana meni tällä kertaa hyvin, vaikkakin vauhtia oli ihan liikaa. Reippaasti saisi jarruttaa, ehkä lyhentääkin vähän janaa. Ekan kepin merkkasi, mutta jostain syystä ei nostanut. Toinen keppi nousi hyvin. Kolmannen kepin ohitti kun sai loppupurkista hajun. Loppupurkki tulisi olla hajuton, koska tuo muovinen rasia ainakin kärtsää ihan liikaa koiran nenään... Ei siis korkata jälkikokeita ihan vielä.

Kokeen jälkeisissä hakutreeneissä Myylle neljä löytöä ja lyhyestä hallinnasta maalimiehet saivat palkata. Palkkaus (leikki) vie paljon energiaa varsinkin lämpimällä ilmalla. Tämän huomaa koiran pienoisena väsymisenä radan jatkuessa pidempään. Kokeessa kun palkkaa ei tule, koira jaksaa ihan eri tavalla ja tekee tosi hyvällä sykkeellä. Myylle sopii palkattomuus hyvin ja tämä tekee siitä kivan kisakoiran. Ensi treeneistä lähdetään sitten jatkamaan haastavampaa rataa, ellei helle sitten sotke suunnitelmia. Muutama sana Romeon voinnista. Romeo voi nyt oikein hyvin ja kilppariarvot ovat kunnossa. Paksu, tukkoinen aluskarva - joka tekee Romeosta läskin näköisen kuvissa, on lähtenyt pois ja päällyskarvaa on kohtuudella. Keväiset narttujen juoksut ovat tältä erää mitä ilmeisemmin ohi ja ruokakin taas maistuu. Romeo touhuaa koko ajan taustalla mukana ja esim. hakutreeneissä se on aina mukana tallaamassa aluetta. Kapulan heittoharjoituksissa Romeo on ollut korvaamaton apu. Sen lisäksi, että se tuo innolla kapulaa, sen ote kapulaan on parantunut todella huomattavasti siitä mitä se oli. Mälväämistä ei ole, vaan oikein nättejä palautuksia. Ihan huomaamatta olen tullut opettaneeksi Romeolle aika hyvän luovutuksen!? :O 

Romeon Rauha tyttö uusi Maailman Voittaja-tittelinsä nyt kolmatta kertaa ja vieläpä lähes karvattomana! :) Ei kommentteja:

Lähetä kommentti