maanantai 20. kesäkuuta 2016

HK1!Jes, Me tehtiin se! HK1 koulari on nyt hankinttuna ekasta hakukokeesta. Tottis pistein 83 ja maasto 189, joten ykköstulos yhteispistein 272 p. Nyt on väsynyt, mutta onnellinen olo. Kyllä olikin raskasta ja jännittävää koetta edeltävä viikko! Monta kertaa kävin mielessäni kokeen eri osa-alueita läpi - myös öisin. Puuh. Nyt on vedettävä henkeä ennen seuraavaa koitosta, eikä uutta koetta ole hetkeen tiedossa.

Tottis.
Myy otti vähän painetta isosta puhkuvasta rotikkauros paristaan ja tämä näkyi koko suorituksen ajan pienenä paineistumisena ja seuraamispaikan elämisenä. Suurempia ylläreitä ei kuitenkaan tullut. Seuraamisessa ekaan paukkuun reagoi. Jäävät hyvät. Luoksetulossa ei juuri parannettavaa. Tuli lujaa, mutta ei törmännyt. Noudoissa heitot edelleen karseita ja luovutukset täyttä kuraa. Myy onnekseni pelasteli hypyt. Minä säädän ja Myy paikkaa minkä kerkiää... Meistä on tullut oikein hyvä teami! :) Tasamaanoudossa Myy toivoi, että leikittäisiin kapulalla (kuten on viime ajat tehty jotta ote paranisi) napaten kapulaan kiinni vielä irrotus käskyn jälkeen, josta sanomista. Metrisellä kapula oli niin lähellä (ja vinossa), ettei koiralle jäänyt tilaa ponnistaa hypyn yli, joten joutui ponnistamaan takaisin tullessa hypyltä. Moni koira olisi kiertänyt esteen, mutta ei Myylle sellainen tule mieleen. A-lla taas harvinaisen pitkä heitto yllätti Myynkin. Se joutui hetken hakemaan kapulaa, mutta tässäkin hoiteli lopulta homman kotiin. Eteenmeno meni aika plörinäksi, joten siihen lisää treeniä. Paikkamakuu erinomainen, johon todella tyytyväinen koska itikoita oli ihan helvetisti. Onneksi tuulenpuuskat auttoivat edes vähän tässä. Myy on hyvä, itselleni löytyy paljon petrattavaa ohjaajana. Tuomari Rantanen oli oikein mukava ja antoi hyviä vinkkejä jatkoon.Maastossa hienoa tekemistä! Eka maalimies oikeassa kulmassa. Eka mm. tuomarin sanoin erinomainen löydön ja näytön osalta. Toiselta maalimieheltä tullessa pudotti rullan vähän liian aikaisin keskilinjalla, tästä lähti muutama piste. En liikkunut riittävästi keskilinjalla ja tässäkin tarjoilin koiralle virhemahdollisuuksia, mutta Myy ei virheisiin sortunut. Alle kahdeksen minuutin Myy nosti tarvittavat kaksi maalimiestä. Sai hakea vielä kolmannenkin, joka palkkasi Myyn iloisin kehuin. Radan hahmottaminen ja jakaminen oli jotenkin yllättävän vaikeaa kun tietää, että kello käy ja ollaan kokeessa. Ei auttanut vaikka maastokin oli tuttu.

Esineruutuun saatiin mennä jo levollisin mielin kun koulariin vaadittavat pisteet olivat jo kasassa. Esineruudussa lähetin keskeltä. Kaartoi oikealle ja kiersi sivureunoja aina ruudun yläkulmaan saakka. Pissi ja nosti yläkulmassa olevan esineen. Aikaa meni muistaakseni minuutti 10 sekuntia.

Isot linjat ovat kunnossa, mutta esim. heitot on SAATAVA ehdottomasti kuntoon ennen seuraavaa koetta.

Isoin KIITOS lähtee tätäkin kautta hyvälle treeniporukalle! Ilman teitä näitä tuloksia ei tehdä eikä tavoitella. Hyvä ja osaava treeniporukka tekee koiran. Kakkua on tulossa... :)2 kommenttia: