sunnuntai 3. huhtikuuta 2016

Maastokausi korkattu!Lumi sulaa hiiiitaasti, mutta varmasti. Kevät taitanee lopulta tulla tännekin. Eteläsuomalaisten kyllä kelpaa. Siellä treenataan jo täyttä päätä sulissa maastoissa ja -kentillä, toisin kuin me täällä Jyvässeudulla. Sen verran on jo sulaa maata näkyvissä, että sunnuntaina pääsin tekemään kevään ekat esineruudut molemmille paimenille. Myylle kolme esinettä. Alue kapea kaistale, mutta syvyyttä riittävästi. Ekan esineen Myy löysi nopeasti alueen keskivaiheelta. Toisen nappasi takakulmasta ja aikaa ei juuri mennyt tähänkään. Esine, joka näkyi lähetyspaikkaan teetti enemmän töitä. Meni vauhdilla vierestä yli ja sittenhän esinettä etsittiinkin huolella ruudun takaa ja keskivaiheilta. Plussaa oli, että pysyi koko ajan alueella ja teki aktiivisesti töitä. Miinusta, että vähän takki aukihan tuo välillä viilettää, jos vertaa vaikkapa Romeoon.

Romeolle kaksi esinettä. Näki kun R. kävi viemässä esineet. Oli tarkkaavainen ja hyvin keskittynyt. Ei äännellyt kuitenkaan odottaessa, kuten yleensä. Ihan superhienoa etsintää, eikä mitään turhaa pyörimistä! Molemmat esineet löysi oikeastaan ilman yhtään turhaa lenkkiä. Nenä auki alusta lähtien, ajatus kirkkaana ja vauhti maltillinen. Sellaista tehokkaan taloudellista työskentelyä. Tykkään!


Jatkettiin hallilla tottiksilla. Myyllä ääntelyä jostain syystä tänään ärsyttävän paljon, joista kielsin. Teemana tällä kertaa lähinnä noudot. Vähän menee kikkailuksi tuo luovutus, jos noin niin kuin kisoja miettii.. Pitää ehtiä antamaan irrotuskäsky heti kun laittaa kädet kapulalle, muuten saattaa jopa ehtiä irrottamaan otteen itse. Ei hyvä, mutta näin on näreet. Muuten nouto ihan ok. Metristäkin pääsin tekemään. Alkuun kaksi hävyttömän huonoa heittoa... Myy on jo tottunut, eikä sitä tunnu onneksi haittaavan uusintaheitot. Hyvä palautus metriseltä. Tekee varman oloisesti paluuhypyn, vaikka heitto olisikin vähän vino, joten oikein hyvä. Eteentuloja tehtiin muutamia ja aika suoria olivat, mutta kiekaisun vuoksi en päässyt palkkaamaan läheskään kaikkia.

Ensi viikonloppuna olisi tarkoitus korkata myös kevään hakutreenit, joten kovin odotettu maastokausi alkakoon!

Viikonlopun ulkoilusäät ovat olleet ihan mahtavat ja jäällä mennään vieläkin. Kuvia lauantai-illalta.Aina jarrut eivät pidä


Romeo voittaa frisbeen itselleen... 


Ilo on vaan kovin lyhytaikainen. 

Onneksi tarjolla on muitakin kivoja leluja. Romeo kasvattaa turkkiaan nyt ihan tosissaan ja komistuu ihan silmissä! Mooren jalka voi tällä hetkellä paremmin, eikä kipulääkkeitä ole hetkeen tarvittu. Kovin on muutenkin ollut iloinen ja virkeä ukko, joka nauttii selvästi keväästä. 
  
 Vielä löytyy lunta. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti