torstai 31. maaliskuuta 2016

Enemmän sitä duoo ku... :)

 


Maanantain ollessa vapaapäivä, molemmat paimenet pääsivät humputtelemaan hallille. Myyn kanssa tehtiin lähinnä keppikulmia. Valitettavasti videolle tallentui vasta ihan lopputreeneistä pikku pätkä, jossa sitten saattelenkin Myytä liian pitkälle...

Video 

Romeo touhusi taas kovin Romeomaisesti... ja otsikkokin viittaa tähän. :) Kepeillä Roo ei kestä yhtään kannustusta, vaan vaatii täyden työrauhan. Jos yhtään kehuu tai kirittää (kuten Myytä), tulee kepeiltä pois. Kontakteista on tullut jossain vaiheessa juoksukontakteja. Pari vuotta sitten - ainakin videoiden mukaan! - oli vielä hyvät ja kauniit pysäytykset alastulokontakteilla. Millonhan ne on ovat tuohon pisteeseen päässeet? Missään vaiheessa en saa koottua itseäni niin, että saisin edes jonkinlaisen hyvän tuntuman tuohon koiraan... Menijo-fiilis on oikeastaan koko ajan, eikä Romeon tapauksessa hallinta auta yhtään vaan päinvastoin! On varmaan ihan pakko käydä mölleissä katsomassa mitä meille mahtaakaan tapahtua kun lähdetään yhdessä radalle. On se silti niin mainio tyyppi. Romeosta on selvästi hurjan mukavaa kun tehdään yhdessä niitä ns. oikeita "töitä". Se on vaan ottanut nyt kartturin viran itselleen, eikä se viitsi sitä mulle enää luovuttaa. :)
Keskiviikkona oli Myyn agin ohjatut ja viikkorata näytti alla olevalta. Mukana radalla oli erilaisia keppikulmia. Laitoin kepeille ohjurit, jotta Myy saisi varmuutta lisää. Hakee jo vähän itsenäisemmin ja rohkeammin kepeille. Takaaleikkaus muurille toimi hyvin. Sylkkäriä vasemmalle treenattiin siivekkeen kanssa erikseen ja käännös oli Myylle erityisen vaikea. Tekee ylimääräisen pyörähdyksen kääntyen vasemman sijaan oikealle. Saatiin kotiläksyksi harjoitella tätä. Putkeen (12) lähetys kepeiltä oli mahdoton tehtävä kun toiveena oli, että jäätäisiin ohjaamaan keppejen oikealle puolelle, eikä "saanut" mennä keppejen ja putken väliin. Koirat lukivat helposti väärän putken ja sujahtivat lähes poikkeuksetta sinne... eli ei ollut helppo rata, mutta olihan se taas opettava. 

Tänään taas hallille molempien paimenten kanssa. Jatkettiin nyt itsenäisesti viikkoradalla. Kepeille meno näytti jo melko hyvältä. Enkä edes saatellut! ;) Ohjurit alussa kuten eilenkin. Muurilla harjoittelin vastakäännöstä. Ensin Myy oli hukassa tehden paluuhypyn muurin yli, mutta sitten älysi homman ja sain palkata onnistumisia. Eilistä sylkkäritreeniä vasemmalle. Alku eilisen tapaan ihan too-si tahmeaa. Koko ajan kääntyi oikealla tehden samalla ylimääräisen pyörähdyksen. Lopulta saatiin muutama onnistuminenkin, josta pääsin palkkaamaan.

Agin jälkeen tehtiin vielä pari noutoa kapulalla. Ihan kelvollisia olivat molemmat.

Jonkinmoinen agitauko on tulossa ajatusten siirtyessä pikku hiljaa jo pk-lajeihin. Mahdollisesti kisataan vielä huhti-toukokuun kisat ja katsotaan niiden jälkeen mikä on fiilis. Hakutreenejen pyörähtäessä kunnolla käyntiin kahdesti viikossa ei itsellä enää riitä aika, eikä kyllä jaksaminenkaan, enää muuhun lajiin. Agissa mennään ainakin paljon nykyistä kevyemmin, jos ei ihan kokonaan jäätäisikään treenikerroilta pois. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti