sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Pääsiäistreeniä


Tätä kirjoittaessa talvi pitää vielä heikosti otettaan. Yöpakkasten "ansiosta" jääkelit jatkuivat ja H. on hiihtänyt Myyn kanssa. Karkealla pakkashangella anturoihin tuli pari ikävää vekkiä, joten Myy sai fleecetossut jalkaansa. Auringon paistaessa, lumet saavat nyt kyytiä jään päältä, joten paljon mahdollista, että jääkausi alkaa olla tältä erää lopuillaan.Viikolla on vedetty hallilla parit agitreenit Myyn kanssa. Alkuviikosta kävin tekemässä tekniikkaa; välistävetoja, takaakiertoja, vastakäännöksiä.. Niissä ei ongelmia ilmennyt. Myy oli varsin pätevä. Keskiviikon ohjatuissa poikkesimme viikkoradalta ja koutsi suunnitteli toisen radan paremmin ryhmämme tarpeita vaastaavaksi. Radalla oli mm. haasteellisia keppikulmia, putkierottelua ja kaikkea sitä mitä rataan tällä hetkellä oikeastaan kaipaankin. Avokulmat ja kepeille itsenäisesti hakeutuminen oli Myylle haastavaa ja se selvästi kaipaa tähän vielä tukea. Laitettiin ohjuri tukemaan sisäänmenoa sekä palkattiin lelulla oikeaan aloitusväliin. Myy kääntyy uskomattoman hyvin, joten kunhan se oppii etsimään keppejen aloituksen vaikeastakin kulmasta niin ollaan jo pitkällä. Käydään huhtikuun kisoissa juoksemassa kaikki neljä rataa ja katsotaan sitten ne kohdat, joihin tarvii erityisesti treeniä.

Pääsiäisenä teimme H.n kanssa kauden työvelvoitteen Jatin 3.lkn kisoissa ratatyöntekijänä. Yllätyin taas kerran miten paljon kontaktivirheitä ja lähdössä pysymisongelmaa kisoissa näki. Hyvä muistutus taas siitä, että kriteereistä on pidettävä hyvää huolta.

Valmis rata odottaa kisaajia 
Tottiksessa eteentuloja treenataan nyt paljon. Oikea takajalka jää aika usein istumisessa vähän auki ja Myy jää pakostikin vähän vinoon kun kroppa ei ole suorassa. Sama maahanmenossa. Selkäranka näyttää aina vähän S.n muotoiselta. Osteopaatti vaihtuu tässä kevään aikana ja katsotaan mitä tämä uusi ihminen on mieltä Myyn kropasta ja sen tämän hetken tilanteesta. Edellisen osteopaatin mielestä Myy on aina ollut erittäin hyvässä kunnossa. Jopa siinä määrin, että asia on alkanut vähän epäilyttää allekirjoittanutta ja haluan kuulla tähän myös toisen ihmisen mielipiteen.

Hallitouhut jatkuvat kuitenkin yhä kun saatiin/saadaan mahdollisuus treenata ainakin vielä jonkin aikaa tutun vuokraamassa hallissa. Tänään tottisteltiinkin sitten jo uudessa hallissa. Mukana matkassa olivat molemmat paimenet. On kyllä suuri ilo omistaa tuollainen koira kuin Myy! Alkuun tuttavani leikki-ikäiset lapset leikkivät ja juoksentelivat hallissa pyöritellen mm. isoja paimennuspalloja edestakaisin. Jokainen tietää millainen ääni leikki-ikäisistä lapsista lähtee. Myy ei ole juurikaan tavannut tuon ikäisiä pikkulapsia elämänsä aikana. Samaan aikaan myös kaappia asennettiin seinään... Myy (tosikko kun on) veti oikein kelpo treenit häiriöistä piittaamatta. On se vaan niin mainio peli! Pieniin lapsiin Myy suhtautui todella hienosti. Heitä täytyi vähän päästä nuolaisemaan. Voi sitä iloa ja hännän heilutusta. Ei kuitenkaan pomppinut lasten päälle tai ollut liian raisu. Ihan kun olisi mukamas ymmärtänyt, että ovat pieniä ihmisiä. Pallopaimennustakin Myy "kokeili". Holskut paimenisivat isoa palloa kunnolla tökkäämällä ja kiertymällä pallon eteen. Myyllä oli "vähän" erilainen - sanoisinko rempseämpi - tyyli. Hajareisin kaikilla neljällä raajalla pallon päälle, suu ammolleen ja kova yritys saada pallosta hampailla ote. : D Muuten ihan hyvä, mutta pallo taisi olla vähän Myytä isompi.

Myyn kanssa tehtiin:
  • eteentuloa. Sivusta katsoen näyttää kuulema jo ihan suoralta ja suoraan tulot ovat selkeästi lisääntymään päin. Vaihtelin matkaa, olin itse vähän vinossa, jotta joutui hakemaan oikean paikan jne. 
  • Tehtiin myös vauhtiluoksetulo, jossa vapautin kun kiihdytti. 
  • treenikamut katsoivat noita täyskäännöksiä. Kuivaharjoittelua ensin ilman koiraa. Tämä kun sujui hyvin, sama koiran kanssa. Ei näyttänyt kuulema pahalta. Videolta taka-askel jää lyhyemmäksi koiran kanssa kuin ilman koiraa ja tämä tekee sen, ettei koiralle jää kunnolla tilaa heittää perää. Jospa siitä ihan kelvollinen vielä tulee. Suhina merkiksi siitä, että täyskäännös alkaa. 
  • Noudoissa jännittettä taas lisää luovutukseen. Palautusvauhti saisi olla vieläkin nopeampi, muuten ihan ok. Tuo riittävän lähelle. Vinonkin heiton palautti suoraan. Pk-esteitä hallilla ei vielä ole, mutta tulossa on joten niitäkin päästään pian treenaamaan. 
  • Jääveissä istuminen hyvä, mutta palkan odotusarvo on nyt edessä ja jää vähän kenottamaan eteen. Takapalkkaa voisi ottaa vaihteeksi tähän. Maahanmeno vähän nihkeää ja tämä viittaa Myyn tapauksessa aina jonkinlaisiin jumeihin. 
  • Kierrätin treenejen aika alussa myös pylväitä, josta sain sitten "palkaksi" ääntelevän koiran. Kierrokset ovat heti kaakossa kun homma muisuttaa vähänkään agia. 
Romeo:

Romeo pyörähti myös areenalla. Tehtiin vähän seuraamista, luoksetulo ja pylväiden kiertoa. Parasta Romeolle oli kuitenkin kun pääsi hallin pihalla leikkimään lk-holsku Carman kanssa.Moore on alkanut arkoa yhä enemmän oikeaa etujalkaansa. Kipeyttä jalassa on ollut aiemminkin (kulumaa ja nivelrikkoa), mutta jalan kanssa on pärjätty tähän asti kohtuullisen hyvin. Särkylääkkein mennään ja lenkit pidetään taas minimissään. Nutrolin Senioriöljyä ostin molemmille pojille, mutta Moorea ei saa huijattua niin, että se sitä söisi. Moore osaa olla hyvin päättäväinen niin halutessaan. Paimenille öljy taas maistuu oikein hyvin ihan sellaisenaan. Toivotaan, ettei kovin tuosta ainakaan pahene.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti