sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Hakukausikin aloitettu!Lauantaina päästiin jo sitten ihan itse asiaan kun korkattiin kauden aloitukset myös hakuilussa. Halualueelle mentäessä nähtiin myös kevään ensimmäinen kyy, joten kesä on tältäkin osin tulossa. Aika ällöttäviä nuo käärmeet... Myylle viisi löytöä. Kaksi umpipiiloa, kaksi pressun alta ja yksi maalimies ilman pressua. Myy lähti pääsääntöisesti hyvin maalimiehille, toi hyvin rullaa, näytöille lähdöt ja siellä olot myös hyvät. Näytöllä saa olla aika nopea vierelle-käsky, jotta ei ennakoi tässä ja jätä maalimiestä liian aikaisin. Kerran lähetin uudelleen kun mm. arveli, ettei käynyt ihan riittävän lähellä umpparia, vaikka läähätys kuuluikin. Maalimiehillä pieni hallinta ja seuraamaan lähtö, josta vapautus. Palkka ensin minulta (päähuomio nyt vahvemmin maalimiehessä) ja sitten mm. sai leikittää. 


Videolla pikku pätkä. Ei kuitenkaan ihan paras pisto kun jää vähän tikuksi ja rullaakin saisi tuoda ihan pikkaisen pidemmälle.  Sunnuntaina Myylle kokeenomainen (ei palkkauksen ja oman hihkumisen osalta) esineruutu. R. tallasi ruudun ja vei Myylle vieraat esineet, eli ei mitään tietoa miten esineet olivat ruutuun sijoiteltu. Ilmossa vähän vinkumista. Myy teki ruudussa aktiivisesti töitä. Ensimmäinen esine nousi tänäänkin ihan kohtuullisessa ajassa, joten kokeita ajatellen olen luottavainen. Jos ei mitään ihan, ihan ihmeitä tapahdu niin viidessä minuutissa täytyy yksi esine nousta ruudusta. Ruudun etuosaan sijoitellut esineet ovat vaikeimmat, koska Myy lähtee kuin ohjus aika lailla suoraan ruudun takaosaan, jossa nokka vasta aukeaa kunnolla. Joskus voisi treenata niin, että kaikki esineet ruudun etuosaan. Luovutuksesta lähtee varmasti jonkin verran pisteitä. Palauttaa esineen juuri noin kuten tuossa videolla näkyy. Onko missään säännöissä sanottu/määrätty sitä millainen luovutus pitäisi tarkalleen olla? Mielestäni ei. Laitan tuon luovutuksen työn alle, mutta en vielä tässä vaiheessa. 


Romeo oikein loisti esineruudussa vahvalla osaamisellaan, vaikka esineetkin olivat vieraita. Nenä auki lähdöstä saakka, eikä ruudussa tapahtunut mitään ylimääräistä. Hienoa katsottavaa tuollainen rauhallinen, mutta tehokas työskentely. On se oikeasti parempi kuin Myy. Toisilta koirilta jäi ruutuun kaksi esinettä ja Romeo sai hakea ne vielä pois. Romeo nosti hienosti molemmat esineet, vaikka viimeisellä esineellä alkoikin olla jo aika puhki. Oli selvästi kovin onnellinen kun sai tehdä hommia, eikä jaksanut enää tämän jälkeen auton takakontistakaan suurempaa vahtia pitää, vaikka edestä kulki jos jonkinlaista koiraa. Harmi, ettei tullut Romposta videoo. 

Hallin pihassa harjoittelin kapulalla heittoja ILMAN koiraa. Hyvä niin, koska siitä olikin selvästi apua. Ongelmana on ollut aina välillä kapulan pyöriminen alastulon jälkeen ja nyt kun heitto oli riittävän korkea niin kapulahan jäi varsin sievästi aika lailla sinne minne halusinkin! Tätä täytyy vaan treenata juuri näin. 

Myyn kanssa tehtiin sitten tasamaanoutoa ja metristä. Metrisessä oikein hyvä heitto, eikä kapula pyörinyt. Myy haki hyvin ja toi nätisti eteen. Ei mitään huomautettavaa oli niin hieno! Pk-este tuotiin hallin pihalle tänään asennusta varten, joten sekin este saadaan ensi viikolla käyttöön. 

Pari kertaa on käyty viikon aikana tekemässä myös agia kuvan viikkoradalla. Kepeillä oli ohjatuissa yksi ohjuri sisäänmenossa ja perjantaina kokeilin samaa kohtaa ilman ohjuria. Pientä epävarmuutta oli ilman ohjuria. Suurin osa kepeille sisäänmenoista kuitenkin jo virheettä, vaikka kulmia on reilusti vaikeutettu. Harjoittelin myös sylkkäriä vasemmalle, vastakäännöstä muurilla ja niistoa. Sylkkärin sujumattomuuteen voi syynä olla yksinkertaisesti jumit. Vasemmalle kääntyminen on selkeästi oikeata puolta hankalampaa. Osteopaatille mennään huhtikuun lopulla, josko sieltä saisi jotain lisävalaistusta asiaan. Niistoa harjoittelin myös ja lähinnä siinä sitä, että Myy oppisi kokoamaan hyvin itsensä ennen hyppyä. Saatiinkin muutama ihan kelpo suoritus. Romeokin porhalsi viikkoradalla tehden putkia, kontakteja ja pitäen kaikenmoista omaa kivaa..
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti