sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Haastavia treenejä

Agin keskiviikon ohjatuissa riitti meille haastetta. Myyn mielestä viikkorata ei voi noin "vinottain" alkaa. Pakkovalssikaan (2-hyppy) ei ottanut onnistuakseen. Kovasti piti tehdä työtä, jotta saatiin edes jonkinlaista etenemistä alkuradalla. Tultiin siihen lopputulokseen, ettei Myy vaan vielä osaa näitä riittävästi. Muurin jälkeen koiran näkyvyys oli putkeen ja sinnehän se Myykin meni, että persvillat pölähti... Vaikeeta oli tämän radan läpi kahlaaminen.

A-lle vedätyksiä tehtiin myös. Kokeiltiin myös A:lle menoa niin, että narupallo oli melko matalalla (appari piti) n. puoli metriä ennen A-estettä. Myy joutui aavistuksen kumartamaan ottaessaan pallon ja juostessaan A:lle pallo suussa. Myyn vakiintunut tapa mennä A:lle on loikka. Tuomari näkee ensimmäiseksi sen. Ei enää sitä, että koiran jalat kuitenkin ottavat vaaditulle kontaktialueelle, joskin niin ylhäälle, että sitä on vaikea huomata. Kokeilin myös suhinaa juuri ennen A-lle tuloa. Myy odotetusti hämmentyi ja askellus saatiin tälläkin rikottua. Kaikki nämä toimivat treeneissä, joten vaikea sanoa mistä on eniten apua. Suhina voisi toimia ainakin aluksi kisatilanteessa. Siinäkin on riskinsä mm. se, että koira ohjautuu ulos juoksulinjalta...

Sunnuntaina oli pakko käydä vielä kokeilemassa metsälenkin jälkeen maiharit jalassa, että mikä se muka oli keskiviikkona niin vaikeaa. Nyt saatiin kuin saatiinkin alkurata jollain lailla toimimaan, vaikka kädet huitookin villisti, eikä aikaa olisi jäädä ihmettelemään...Lauantaina esineruutua. Ekan esineen Myy löysi minuutin sisällä. Sen jälkeen alkoikin sitten etten sanoisi jopa vähän merkillinen työskentely. Myy merkkasi reunanauhoja ja oli kiinnostunut puista... Vähän oli sellaista turhaakin juoksemista, eikä nokka pysynyt koko aikaa auki.

Hakutreeneissäkin alku meni säätämisessä. Toisella pistolla radiopuhelimella ei tullut kuittia, enkä laittanut koiraa näytölle kun en ollut varma oliko käynyt kunnolla piilolla. Myy hämmentyi pitkästä odottelusta ja pakka vähän hajosi. (oli käynyt hyvin piilolla) Seuraavalla umpparilla otti rullan liian aikaisin, eikä tarkistanut piiloa riittävänä huolella. Lähetin uudelleen useamman kerran kunnes meni ihan piilon viereen. Onneksi paketti saatiin kuitekin taas kursittua kasaan kaiken säätämisen jälkeen ja loppurata tyhjineenkin oli kelpo työskentelyä. Hakuilusta alkoi nyt vähintääkin sitten pieni joululoma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti