maanantai 14. joulukuuta 2015

Tottista, hakua ja aksaa

Yritetäänpä taas muistella vähän tännekin mitä ollaan puuhattu kikkarilla ajon lisäksi. Pari kertaa on käyty viikon aikana hallilla aksaamassa. Lauantaina käytiin myös Koirakorven kentällä tekemässä tottista ja samalla hakuilemassa.

Agin keskiviikon ohjatuissa juostiin melko haastavaa viikkorataa. Päälimmäiseksi treeneistä jäi mieleen, että sylkkäri ja poispäin käännös toimivat (ensi kertaa kunnolla!) ja Myyn kurvit olivat tiukkoja ja aivan sairaan hienoja! A-lle vedätin niin lujaa kuin mahdollista, mutta Myyn matalaan laukkaan saaminen ei olekaan ihan niin helppo juttu. Tassut osuivat vaaditulle alueelle, mutta niinhän ne tuppaavat treeneissä aina osumaankin, joten vaikea sanoa vielä tässä vaiheessa mikä on sitten vedätyksen hyöty.

Sunnuntaina hallille metsälenkin jälkeen molempien paimenten kanssa. Myyllä jatkui A:lle vedätykset. Tässä videomatksua sunnuntailta. Ylöshän ne tassut osuvat, mutta ottavat kuitenkin.Romeo pääsi myös hallille kurvailemaan. Hommahan näytti varsin vauhdikkaalta ja sen verran vakuuttavalta, että mitähän jos sitä vielä joskus kisaisi taas tuonkin epelin kanssa?Launtaina Myylle tottiksissa ampumista, jäävät, eteenmeno ja pitkästä aikaa myös hyppynoudot.
  • ampumisessa palkka kainalosta heti laukauksien jälkeen. Ei niiaillut nyt juurikaan ja viimeiseen laukaukseen ei reagoinut. 
  • Jäävät (istu, maahan) molemmat napakat ja hyvät.
  • eteenmenossa patukka kentän päässä. Lähti kun tykin suusta ja suoraan. Otti patukan kääntyen tulosuuntaan, jolloin karjaisin maahan. Pudotti patukan ja istui. Huusin uudelleen maahan ja nyt meni maahan. Kävelin samalla kehuen kentän poikki Myyn luo ja palkkasin sen. Vielä olisi puuhana palkan häivytys. 
  • Hyppynoudoissa haettiin lisää vauhtia ja vapautin siinä vaiheessa kun kiihdytti tulemaan kapulan kanssa. Voisin käyttää tässä irti-käskyä vapautuskäskyn sijaan, koska Myy kantaa kapulaa kiltisi perille saakka... Hypyissä ei ollut ongelmaa. Metrinen ja A-este molemmat oikein hyvät. 
Hakumetsässä homma ei sitä vastoin pelittänytkään ihan toivomallani tavalla. Löydöissä, näytöille vienneissä tms. ei sinällään huomautettavaa, mutta ne samperin tyhjät. Kovin oli vaikeaa Myyn upota riittävän syvälle ja suoraan kun koiralla oli omasta mielestään pommin varma tieto siitä, ettei metsässä ketään ole. Pieni - alueen puoliväliin tehty vino juoksukaari pitäisi riittää emännälle, mutta kun ei riitä. Tyhjille lähetyshän on haussa koirille lähinnä sellainen tottelevaisuusliike, joka koiran pitää vaan edetä riittävän syvälle, jotta saa kokeessa työskentelypisteitä. Väännettiin sitten huolella tyhjiä ja aika monta kertaa Myy piti lähettää uudelleen, jotta saatiin suora ja riittävän syvä pisto aikaiseksi. 

KSPY järjestää tammikuussa Miia Kiviahon tottiskoulutuksen ja laitoin ilmon vetämään. Toivotaan, että päästään Myyn kanssa mukaan. Kohderyhmä on pk-puolella kilpailemaan aikovat, joten koulutus sopisi meille vallan mainiosti.

Ihan pakko jo vähän näin etukäteen hehkuttaa. Joululahjamme saapuu pian ja ollaan siitä ihan hirmu innoissamme. Tuleva uusi järkkärimme kun on Nikon D750... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti