sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Verijälkeäkin pitkästä aikaa!
Viikonloppuna molempina aamuina on lenkkeilty metsässä jo heti kuuden jälkeen aamusta. Syksyinen kirkas ja sumuinen aamu on kyllä oikeasti hieno ja nuo lenkit ovat aina yhtä rentouttavia lukuisista hirvikärpäsistä huolimatta. Metsälenkin jälkeen aamukahville, puuron keittoon ja hetkeksi lepäämään...

Lauantaiseen tapaan lähdettiin puolilta päivin hakumetsään. Myylle kaksi löytöä umppareista, kaksi tyhjää, jonka jälkeen kaksi löytöä. Hallinnassa keskilinjalle, paitsi viimeinen maalimies leikitti koiraa heti. Tyhjät ihan kohtuu hyvät ja muutenkin työskentely oli määrätietoista ja sujuvaa. Panta ei nyt temppuillut kun olin neulonut sen kiinni, jotta remmit eivät luista itsestään ja rulla löysty. 

Hakutreenejen jälkeen käytiin moikkaamassa R.n luona Elvis-pupua, jonka Myy on tuntenut pennusta asti. Jälleennäkeminen oli yllättävän hellyttävä molemmin puolin pupun kurkotellessa Myytä kohti ja Myyn nuollessa pupun korvat. 

Elvis oli vähän erilainen paikkamakuukaveri. Tosin Elvis ei mennyt käskystä edes maahan ja karkasi useaan kertaa kuvasta... Samasta paikasta löytyi myös maailman paras tosi-tv ja Elviskin unohtui. Myy jäi heti koukkuun. Illalla vielä hienoja uutisia kun Myyn Ryti-veli omistajineen olivat tehneet IPO1-tuloksen! Sovekin on jo vepestä suoritettu, joten aika huikeita ovat. Onnea vielä tätäkin kautta! :)

Sunnuntaisen metsälenkin jälkeen paimenet pääsivät vielä jäljestämään H.n tehdessä lauantaina Romeolle verijäljen. Tarkkana oltiin autossa ja auton ulkopuolella kun H. lähti viemään sorkkaa ja tekemään Myylle jälkeä.Jäljet eivät kuitenkaan sitten menneet ihan niin kuin strömsössä. Romeo aloitti jäljen määrätietoisesti ja edeten hyvin aina katkokulmalle (verötön osuus, josta koiran tulee löytää uudelleen veretyksen alku) saakka. Katkolla Romeo hukkasi jäljen ja merkkien vähyyden vuoksi eksyttiin jäljeltä koko porukka. Hups! Ensimmäistä kertaa mejäuran aikan meidän koiralta sorkka jäi kokonaan löytymättä! Saavutus sekin. Eli ei ollut ihan sitä mitä harjoitukselta haettiin... Viime mejäkokeessahan Romeo otti yhden harmittavan hukan juuri katkolta, joten katkoja tulisi treenata jos mielii vielä joskus kokeessa käydä. Moorehan jäi mejästä eläkkeelle, mutta Romeolle voisi vielä jotakin koetta miettiä jos vaan jaksaisi harjoitella epävarmuudet pois.

Myyn jälki kokonaisuudessaan videolla. Lyhyt jälki kolmella kepillä. Ei sekään ihan nappiin mennyt. Janalta Myy nappasi määrätietoisesti takajäljen. En päästänyt menemään liinan mittaa pidemmälle ja Myy korjasi sitten suunnan. Jäljellä kolme keppiä, jotka kaikki nosti hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti