lauantai 26. syyskuuta 2015

Suuri suru

Reipas pieni potilas 
Lauantaina Mooren vointi oli yhä ajoittain vaisu. Epäilin, että Moorella saattaisi olla jotain vanhenevalle koiralle tyypillistä eturauhasvaivaa, virtsatulehdusta tms. En ollut millään tavalla valmistautunut siihen mitä eläinlääkäri sanoi, kertoessaan verikokeiden tulokset. Maksa-arvot ovat Moorella pilvissä ja maksa on lähes lakannut toimimasta. Hoitoa ei ole ruokavaliohoidon lisäksi ja särkylääkkeet vaan kuormittavat lisää maksaa. Virtsassa oli myös verta ja virtsakokeen tulokset tulevat tiistaina. Painoa on tullut kilo lisää, joka on varmaan nesteen kertymisestä johtuvaa.


Raskain mielin tultiin kotiin ja aika sanoton on olo. Keskiviikkoon asti Moore oli täysin terve ja jaksavakin. Moore on ollut välillä melko pirteä, vaikkakin ajoittain myös kovin väsynyt.

Muoks jälkeenpäin! Skottifoorumilta tuli fb:n kautta vähän lisää infoa tähän maksa-asiaan. Mooren maksa-arvot eivät ole kuuleman mukaan vielä ollenkaan tapissa, vaikka skotteja tuntematon ell. voisi näin kuvitella. Monilla skoteilla maksa-arvot huitelevat vielä paljon hurjemmissa lukemissa (6000 - 22 000!!?) ja silti skotit mennä porskuttavat jopa vuosiakin eteenpäin. Ruokavaliohoito pitäisi purra, joten vielä on toivoa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti