perjantai 31. heinäkuuta 2015

viimeinen lomaviikko


Mejäkokeen jälkeen lähdettiin viettämään viimeistä lomaviikkoa mökille. Pääasiassa laiskoteltiin, samoiltiin metsissä, syötiin mustikoita ja nautittiin kesästä. Kaksi päivää paistoi aurinkokin... Vesi oli n. 20 asteista ja tarkeni sitä uidakin.


Puuhka mustikassa
Mökkeily on kyllä ihan parasta kesällä, vaikka esim. lähikaupalle tuleekin matkaa reilut 60 km. ja teiden kunto on huono. Tulee kyllä mietittyä etukäteen melko tarkasti viikon ruoat niin koirille kuin ihmisillekin. Pienen asian takia kauppaan ei viitsi lähteä. Ruoan loppuessa myös katiskalla on mahdollista saada kalaa aina parin päivän tarpeisiin.

Kaikki kuvat taitanevat olla tällä kertaa kännykuvia. Järkkäriä ei vaan jaksanut kiikuttaa menossa mukana. Puhelin on niin helppo.

Paimenet polskuttelivat järvessä joka päivä. Moore pitää aina oman tiukan linjansa, eikä kastele edes varpaitaan. Mooren mielestä vesi on vaan ja ainoastaan juomista varten. :)
Puolen viikon maissa tehtiin molemmille paimenille esineruudut kahdella esineellä. Sitä ennen H. oli käynnyt polkemassa Myylle jäljen ja jäljen vanhetessa paimenet tekivät ruudut. Toinen esine oikeassa takakulmassa ja toinen aikalailla keskellä ruutua. Hyvät ruudut molemmilta ja esineet löytyivät helposti.

Myyn jäljen pituus oli 430 metriä. Keppejä oli matkalla viisi. Jana n. 15 metriä. Jäljen malli alla:


Jana meni hyvin. Myy meni suoraan ja nosti hyvin jäljen. Eka keppi nousi pitkästä aikaa! En tiedä oliko vahinko, mutta jes! Yhden kulman veti ulkokautta pitkäksi ja tältä kohdalta keppi jäi nostamatta. Muut kepit Myy nosti hyvin. Hyvää oli kerrankin sopiva rauhallisuus, pää pysyi alhaalla enimmän aikaa ja Myy keskittyi hyvin. Ehdottomasti Myyn paras jälki pitkään aikaan! Aamulla pitkä lenkki vapaana juoksua ja esineruutu juuri ennen jälkeä. Höyryjä on saatava päästellä siis ihan kunnolla, jotta saadaan paras tulos aikaiseksi.

Seuraavana päivänä Myylle vielä lyhyt janatreeni kahdella kepillä. Lähti suoraan ja nappasi määrätietoisesti takajäljen mitä ei olekaan aikoihin tehnyt. Voehan nenä sentään... Lähetys uusiksi ja nyt suunta oikea. Lähes törmäsi ekaan keppiin, joka oli melko alussa. Nosti sen hyvin. Hyvää etenemistä, ryysi ehkä vähän enemmän kuin ed. päivänä, mutta pää pysyi hyvin alhaalla. Toinen keppi nousi myös hienosti. Ilman tuota takajäljeä niin hyvä reeni... Aina jotain.

Näihin kuvatunnelmiin mökkeily päättyi tämän viiden viikon loman osalta. Kyllä se sydän tuonne mökille taas jää kun arki alkaa, vaikka syksyn aikana mökkeilläänkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti