sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Raitapoika tottistelee
Pitkästä aikaa innostuin tekemään tottista myös Romeon kanssa ja olipahan mukava yllätys miten aktiivinen ja tekemistä tarjoava koira raitapoika oli! Oikea possu ja niin ihana sellainen. :) Kuten olen fb:ssä sanonutkin, niin turkin lähdön myötä Romeosta on tullut jotenkin tosi paljon energisempi ja jaksavampi. Se tarjoaa itse melko aktiivisesti kaikenlaista tekemistä pallojen kantelusta keppejen heittoon ja tuntuu, että esim. lenkillä se ei väsy samalla tavalla kuin aiemmin. Eihän se tietty niin komea ole kuin mitä ennen, mutta jos turkin alasajo tuo tämmöisen "sivuvaikutuksen" niin en valita. :)

Palauteltiin mieleen ihan perusjuttuja. Hyvästä vireestä ja aktiivisuudesta palkka. Taas päivä, jolloin oikein tympäisee ajatellakin miten huonosti tälle kaverille on aikoinaan esitelty asia nimeltä tottis... Jos nyt alusta aloittaisi holskun kanssa niin, ehdottomasti oikeanlainen vire ja saalisvietin hyödyntäminen leikin kautta saisivat suurimman painoarvon koulutuksessa. 

Muutama huono kännykuva tältä päivältä.  
Seuraamisessa Romeo työskenteli aktiivisesti pitääkseen paikkansa, vaikka vähän se koko ajan edistääkin. Häntä heilui ja tekeminen oli mieluista. Kehuilla nousi hyvin ja vire oli koko ajan korkealla. 


Myy oli myös tottistelemassa. Tehtiin noutoa, eteenmenon loppuasentoa, jäävejä, luoksetuloa ja häiriöpaikkiksia. 

  • noudoissa vauhtinoutoja, eli heti kun kiihdytti hyvään vauhtiin, vapautus patukkaan. Eteenluovutuksia niin, että koira oli edessäni maassa makaamassa, kapula välissä ja tästä eteentuloja. Ei mälvää tai pureskele kapulaa, joten ihan kohtuullisia luovutuksia. 
  • Eteenmenoissa H. apparina auttoi pyytämällä menemään maahan ja palkkasi koiran. Matka oli normaalia lyhyempi.  
  • Jäävit ihan ok muuten, mutta maahanmenossa vähän himmailee. Saisi mennä nopeammin. 
  • Luoksetulossa vauhtiluoksetulo ilman loppuasentoa. Tuli täysillä. :)
  • Häiriöpaikkiksissa samaa mitä tehtiin eilen M.n ja Rosson kanssa. H. leikitti häiriökoira Moorea patukalla, heitteli leluja, teki luoksetuloja ja antoi hämykäskyjä. Aika vaikeaa Myyllä oli ja pari kertaa jouduin palauttamaan paikalleen kun maltti ei riittänyt. Tietää selvästi, ettei saisi nousta, mutta ei kykene vielä täysin hallitsemaan voimakasta saalisviettiään. Vastaa hyvin kehuihin ja yrittää selvästi kuitenkin torjua houkutukset. Näitä vaan täytyy reenata ja paljon. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti