sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Reenejä ja pupseja

Lauantaina vietettiin taas päivä hakureeneissä. Myyn ratasuunnitelma oli seuraavanlainen; molemmista etukulmista löydöt, tyhjä, umppari, umppari, tyhjä, löytö. Myyllä oli nyt ekaa kertaa kiintorullan kanssa kiinni olevat umpparit ja tyhjätkin heitettiin väleihin, joten haastekerroin oli aika suuri. Etukulmat menivät hyvin. Tyhjälle suora ja hyvä pisto. Ekalla umpparilla kiersi piilon, otti ja toi kuitenkin hyvin rullan. Seuraavalla umpparilla homma ei toiminutkaan yhtä hyvin. Myy meni piilolle, kierteli ja kaarteli piilolla kunnes otti rullan. Perille asti ei sitä kuitenkaan tuonnut, joten lähetin uudelleen. Sama toistui pari kertaa, joten käytiin katsomassa piiloa liinan kanssa ja maalimies sai hetsata piilolta. Palattiin keskilinjalle ja uusi lähetys. Motivaatio laski kun jouduttiin ottamaan homma useamman kerran uusiksi. Pointti kuitenkin se, että koiran tulee tehdä sille annettu tehtävä. Myy toi lopulta hienosti rullan ja päästiin lähtemään näytölle, josta superpalkka ja tähän lopetus. Opettavainen treeni tämäkin koiralle.

Jotkut hakukouluttajat sanovat, että on hyvä lopettaa kun treeni menee hyvin, vaikka sitten siihen kolmanteen maalimieheen (koiralle 3-4 pistoa/reeni). Meillä reeneissä on ollut tapana, että vähän jo kokeneempi koira tekee vähintääkin joka toinen kerta pidempää rataa (6-10 maalimiestä/treeni), jotta koira oppii myös tekemään alusta alkaen pitkää rataa. Rata suoritetaan loppuun asti, vaikka alun kiihko vähän hiipuukin kolmen ensimmäisen ukon jälkeen. Koira oppii, että mentävä on silloin kun ohjaaja metsään lähettää, vaikka vähän väsyttäisikin.

Reenejen jälkeen käytiin Lievestuoreen keskustassa harjoittelemassa bh:n kaupunkiosuutta hakukoutsin ja hänen dobberinsa kanssa. Tehtiin ohitteluja ja kohtaamisia niin, että dobberi tuli meitä vastaan kapealla jalkakäytävällä. Myy ei reakoinnut ohitettaessa juuri mitenkään kun vastapuoli ei provosoinut sitä. Otin kokeeksi käskyn allekin, mutta löysälläkään hihnalla ei ollut ongelmaa. Lapsia ajoi pyörien kanssa ohi, näistäkään ei ollut kiinnostunut. Sattumalta paikalle käveli myös joku pikku koira omistajineen, joka kohtaamistilanteessa räyhäsi kovasti Myylle. Tästä Myy kiinnostui ja veti koiraa kohti, mutta ei kuitenkaan aggressiivisesti. Lopuksi jätin Myyn kiinni apteekin eteen ja menin kulman taakse piiloon. Kulman taakse ajoi samaan aikaan paikallinen taksikuski, jonka kanssa siinä sitten höpöteltiin koirankoulutuksesta kunnes kuulin, että voin mennä hakemaan Myyn. Toisen koiran ohi kävely oli sujunut hyvin. :)

Sunnuntaina aamusta tottista ja agia. Tein bh:n jäävejä, luoksetuloa, noutoja ja lyhyttä seuraamista. Molemmat jäävät hyvät. Seisomista takapalkalla Outin ohjein ja toimi hyvin. Seuraaminen myös tuntui hyvältä, vaikka en koiraa katsonutkaan. ;) Luoksetulossa Myy jäi makuulle ja kävelin 30 askeleen päähän. Käännyin ympäri ja kävelin muutaman askeleen koiraa kohti. Pysähdyin ja kutsuin. Askelilla koira oppii odottamaan tulevia askeleita, eikä ennakoi luoksetuloa niin helposti. Noudot ihan ok. Suhteellisen hyvä otekin tällä kertaa.

Kentältä jatkoimme agihalliin, koska... ilmoitin meidät ensi lauantaina olevaan Laukaan agikisaan! Tarkoitushan ei ole ollut kilpailla Myyn kanssa ennen syksyä, mutta Myylle uusi kisapaikka hiekkakenttineen voisi olla mukava kokemus näin kesällä. Ajatus oli juosta vaan hyppäri, mutta siellä kun oli vaan yksi perusratakin niin... - tulin ilmoittaneeksi meidät sitten siihenkin. No, sitten tietysti iski kevyt paniikin poikanen. Ylösmenot ja tällä hetkellä kepitkin ovat melko levällään kun ei olla reenattu riittävästi, joten jotain tarttis tehdä. Ruhtinaallinen viikko olisi aikaa laittaa paketti kasaan, joten eihän tässä kiire...

Ylösmenokehikon nostin sitten suoraan A.ta vasten ja käytin sitä myös puomilla. Aa.lla Myy hyppäsi kerran kehikon yli, joten varsin lupaavasti treenit alkoivat, mutta tämän jälkeen sain sen kuitenkin jotenkin ymmärtämään mikäs juttu tämä nyt oli - kehikkoon tulee jalan koskea, vaikka se ei maassa olekaan. Tämän jälkeen Myy otti ylösmenot yllättävän hyvin ja pienesti uskallan jo iloita. Erityisesti puomilla uusi ota-käsky tuntui toimivan, eikä Myy tehnyt yhtään loikkaa ylösmenoilla. Puomille juostessa Myyn katse oli vähän alaspäin, aivan kun se katsoisi, että tassu osuu oikeaan paikkaa. Voihan se olla, että kun kisavauhdissa mennään, homma hajoaa samantien, mutta tiedetäänpähän sitten ainakin mitä kovasti reenata. Keppejä tehtiin niin, että jätin Myyn istumaan keppejen eteen. Hetsasin patukkaa ja vein sen keppejen päähän. No, arvatenkin eka oli suora juoksu patukalle, mutta hyvin uskoi kun pyysin vauhdista takaisin. Sen jälkeen lähti pujottelemaan ja reippaalla mene-mene -tsemillä veti lujaa ja varmanoloisesti kaikki kepit katse koko ajan edessä. Näitä kolme toistoa. Nyt vaan tiukkaa reeniä ennen kisoja, niin eiköhän se tästä. Keinua palauteltiin kanssa mieleen, eikä siinä ongelmaa.

Paikkamakuuseen en saanut haluamaani häiriökoiraa, joten seitsemän minuutin paikkis tyhjän hallin pihassa. Olin Myyhyn selin ja peilasin kännykän lasista kuinka makuu sujuu. Hyvässä tunnetilassa makasi minuun päin tuijottaen. Palkaksi aamuruoka.

Romeosta tuli papparainen 19.5. kun Rauha tyttö sai seitsemän pentua. Rauha synnytti neljä tyttöä ja kolme poikaa. Kovin kauniit ovat pentujen värit. Kaikilla pennuilla on jo omat kodit. Kiva nähdä mitä tästä pupsilaumasta kasvaa. :)

Romeon lapsenlapsia - pennut 4 vrk.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti