sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Mökkikauden avausKeskiviikosta sunnuntaihin oltiin mökillä mukavalla minilomalla. :) Ohjelmassa oli mm. paljon koiruleiden kanssa metsälenkkiä, treenejä - jälkeä ja esineruutua, valokuvausta, laiskottelua ja muuten vaan mukavaa oleilua. Muita ihmisiä ei nähty neljän päivän aikana, joten rauhassakin saatiin olla. Ai, miten niin erakkoluonteinen? :) Tulipahan taas akut ladattua, jospa sitä nyt jaksaisi kesälomaan saakka.

Ainoa ääni on kuikan huuto...
Viikko alkoi kuitenkin agilla, joten tässä lyhyesti reeneistä. Ennen ohjattuja tein ykköskentällä boxia. Kokeilin boxia esteisiin yhdistettynä hyppy-putki-boxi-tyyppisesti ja myös niin, että boxi jäi esteiden väliin. Aika paljon Myyn katse on boxilla palkkaavassa kädessä, joten heittelin palkkaa eteen tai palkkasin edestä. Ohjatuissa kuvassa olevaa rataa. Myy ei ollut ihan parhaimmillaan agitauon jälkeen. Varasti lähdössä kaksi kertaa, josta palautukset. Nauskumista enemmän, eikä Myy irronnut esteille niin hyvin kuten yleensä. Itsekin olen ollut vähän flunssainen jo pidemmän aikaa, joten vähän puolivillaisesti mentiin...

***

Helatorstai aloitettiin mökillä kympin lenkillä erämaassa. Koko ajan oli sellainen fiilis, että jossain kohtaa lenkkiä kohdataan karhu, mutta tänäänkään ei ollut se päivä. Vettä satoi lähes koko lenkin enemmän tai vähemmän, mutta eipä tuo koiria tuntunut haittaavan - ihmisiä kyllä vähän. Lenkin jälkeen takkatulen lämmössä oli kuitenkin mukava kuivatella. :)Iltapäivällä Myylle janareeni kahdella kepillä ja olihan tyttö taas täpäkkä. :) Edelleen lähetyksessä lähtee helposti vähän kaartamaan oikealle eteenmenemisen sijaan, mutta nosti kuitenkin hyvin jäljen. Myös molemmat kepit nousivat hyvin.

Jäljentekijä lähti metsään... 
Saunan lämmityksen ohessa H. teki paimenille esineruudut saunan taakse. Molemmille kolme esinettä. Kova sivuttaistuuli toi molemmille haasteensa ja ruudussa meni yllättävän kauan. Romeo selvisi hommasta tällä kertaa paremmin kuin Myy, joka haki viimeistä esinettä liikaa takakulmasta.

Illalla mökillä oli arvatenkin väsynyttä sakkia. :)


Perjantaiaamu alkoi mukavalla metsälenkillä ja ilmakin muuttui aurinkoiseksi. Iltapäivällä lähdettiinkin koko porukka metsään reenailemaan kun kerran huippu maastojen äärellä ollaan. Ohjelmassa molemmille paimenille esineruutua. H. ahkeroi Myylle noin kilometrin mittaisen jäljen kuudella kepillä. 

Esineruudussa molemmilla paimenille kaksi esinettä. Hanska oikeassa etukulmassa ja virkattu pussi vasemmassa takakulmassa. Molemmat työskentelivät hyvin ja kummatkin nostivat ensin etukulmasta hanskan. Takakulma teetti vähän enemmän töitä, mutta nostivat myös virkatun pussukan. Molemmat pysyvät alueella ja työskentelivät hyvin koko ajan.

Jäljelle Myy lähti taas oikealle kaartaen, jolloin korjasin suuntaan sanomalla eteen... Eteen-käsky toimi hyvin. Myy ymmärsi, että nyt toivotaan suoraan eteenpäin menemistä oikealle kaartamisen sijaan. Jospa janalle menon saisi tällä suoraksi. Kepeistä nousi 4/6. Viimeisen kepin Myy käveli ohi ja yksi keppi jäi koiran ollessa liikaa jäljen sivussa. Jatkossa nyt lyhyttä janareeniä parilla kepillä.

Lauantaina taas mukava metsälenkki aamutuimaan. Iltapäivällä Myylle kaksi janareeniä kahdella kepillä. Kepit nousivat hyvin molemmilla jäljillä, mutta voi huokaus janalle lähetys... Kun ei vaan etene millään suoraan. Molemmissa lähetyksissä Myy lähti kaartamaan oikealle eteenmenemisen sijaan. Otin lähdön uusiksi, sama toistui. Lopulta jarruttelin ja ohjasinkin, mutta eihän se koiralle mitään opeta. Jälkimmäisessä otti vielä pitkästä aikaa takajäljenkin kaiken säätämisen jälkeen. Jospa asiat loksahtaisivat paikoilleen kun pidetään jäljestä vähän taukoa. Eivät asiat ainakaan huonommaksi mene. ;)

Paljon tuli turreja kuvattua.
Jojorinsessa... 

>> Lisää kuvia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti