sunnuntai 10. toukokuuta 2015

hakuilut ja beehooharkat

Leiriviikonlopun jälkeinen viikko ollaan vaan levätty. Maanantaina ei ollut ohjattujakaan ageja, joten on taas aikaa kun on edes käyty hallilla. Boxia ollaan tehty jonkin verran olkkarissa ja tarkoitus olisi siirtää kehikko halliin ja katsoa miten se toimii yhdistettynä esteisiin. Seuran kisat oli ja meni. Tylsää kun ei päässyt kisaamaan. Tai olisihan sitä päässyt, mutta jotenkin turhaa kun noihin ylösmenoihin sit kuitenkin kosahtaa... Reenataan ne nyt rauhassa kuntoon.


Lauantaina aamulenkillä Myy ja Romeo lähtivät hirven perään. Romeo tuli reilun 10 minuutin ajon jälkeen takaisin kieli vyön alla. Myy oli reissussa yli puoli tuntia ja alkoi olla jo iso huoli kun 9-tie kulkee melko lähellä. Onneksi kaikki päättyi hyvin ja tämäkin karkulainen palasi.

Lauantaina käytiin myös hakuilemassa. Myylle muistaakseni viisi maalimiestä. Toi hyvin rullaa ja maltoin olla hiljaa. Liinan heittoa tai lukon napsutusta voi käyttää koiralle merkkinä siitä, että koira löytää keskilinjalle ohjaajan luo. Erillisenä Myylle umpparireeniä kiintorullan kanssa. Maalimies hetsasi lelulla, piiloutui roskalaatikkoon laittaen luukun kiinni. Lähetys, jonka jälkeen koira sai pohtia kuinka piilossa olevan ukon ilmaisee. Myy heilutteli laatikolle häntää, kiersi laatikkoa ympäri ja etsi paikkaa mistä laatikkoon pääsee... Rullaa ei kuitenkaan ottanut, joten laatikkoa vähän avattiin ja autettiin heilauttamalla rullaa. Toi nyt rullan ja lähetin näytölle, jossa maalimies oli aukaissut piilon ja palkkasi koiran. Herneet kohtasivat tämän jälkeen suhteellisen nopeasti ja koira oivalsi, että maalimiehen saa esille kun tuo rullan.

Alla olevassa kuvassa ollaan näytölle menossa. Kuvan nimi voisi vaikka olla Harrastuksena haku. :)


Hakuilun jälkeen tehtiin Myyn kanssa Koirakorven kentällä koemainen bh-kaavio kokonaisuudessaan hakukoutsin toimiessa tuomarina. Parina oli dobberi-koirakko. Ilmo ok, kaavion molemmat seuraamiset menivät sujuvasti ja kontakti säilyi. Hihnatta Myy seuraa kuulema paremmin kuin hihnan kanssa. Yritin muistaa Outin leiriohjeet, eli katse koko ajan eteen - koiraa ei vilkuilla ja käännöksissä (vasemmalle ja täyskäännös) katse vähän yläviistoon oikealla. Ja a vot! Ei enää pomppuja kun koiran ei tarivitse antaa minulle tilaa ja korjata paikkaansa. Pitää vaan luottaa siihen, että koira tulee mukana. Henkilöryhmästä ei huomautettavaa. Ei ollut kiinnostunut millään tavalla ryhmäläisistä. Jäävät hyvät. Luoksetulossa ennakoi kutsua. Rikottava kaavaa ja käytävä palkkaamassa makuulle! Tuli laukalla ja lujaa, mutta ei kuitenkaan törmännyt. Jäi aavistuksen vinoon. Paikkamakuu tunnetilaltaan hyvä. Katseli kuulema lähes koko ajan mun selkää ja lyhyesti vaan vilkaisi muutamassa kohdassa vierestä kulkevaa dobberia. Toisen koirakon tekemät jäävät tai luoksetulo eivät vaikuttaneet millään tavalla Myyn makuuseen. Olisi kuulema ollut ihan kelvollinen beehoosuoritus ja olisi mennyt tuolla tekemisellä läpi...

Sunnuntaina metsälenkin jälkeen käytiin lyhyesti tottistelemassa paimenten kanssa. Moorekin hengaili mukana häiriökoirana. Romeo sai höntsäillä. Edistää seuraamisessa ja monet asiat ovat vähän ruosteessa. Molemmilla oli kuitenkin mukavaa.

Myylle eteenmeno, noutoa ja luoksetuloja, palkkaa perusasennosta ja yhden askeleen seuraamisesta. Tarkoitus oli tehdä kiva palauttava treeni eilisen pitkän kaavion jälkeen. Luoksetulossa ennakoi taas eiliseen tapaan lähtien juuri ennen kutsua... Palautin paikalleen ja kaksi seuraavaa tehtiin niin, että palasin palkkaamaan maahan, eikä varsinaista luoksetuloa tehty. Eteenmeno oli hyvä ja vauhdikas. Siihenkin tehtiin hallinta alkuun kun kerran hallinta sujuu. Kapulasta pito voisi olla vahvempi ja kapulakin suoremmassa, mutta toisaalta kapula ei myöskään putoa, joten eiköhän tuostakin vielä saada jotain rakenneltua. Oikein hyvä fiilis Myyn tottiksen osalta. Ensi viikolla olisi tarkoitus suunnata kesäkauden avajaisiin mökille, ellei flunssa sitten sotke kuvioita.

2 kommenttia:

  1. Missä te treenaatte hakua? Oon yrittänyt löytää hakuporukkaa, kun meidän omasta on jengi vaan jättänyt tulematta niin ei saada treenejä aikaan.

    VastaaPoista
  2. Treenataan K-S Palveluskoirayhdistyksen hakuporukassa.

    VastaaPoista