lauantai 4. huhtikuuta 2015

Maastokausi avattu!

Perjantaina käväistiin hallilla kokeilemassa H:n tekemiä länkiä. Loikittu ei enää ylösmenoille ja Myy merkkasi hyvin kontaktit! Nyt vaan kontakteille tuloja eri kulmista, vauhtia lisää ja paljon toistoja. Homma näytti tältä:Se, kuinka pysyvää muutosta längeillä saadaan, jää nähtäväksi. Länkiähän ei voi käyttää kisoissa, joten palaako koira kuinka helposti vanhaan oppimaansa? Länget toimivat varmasti hyvin jos kontaktit ovat alusta alkaen opetettu koiralle niillä. Myyllä korjataan kuitenkin jo opittua käytöstä, joka ei onnekseen ole vielä kovin vahva. Tarkoitus olisi saada uusi tapa pysyvästi lihasmuistiin.

H. tekaisi myös - näppärä kun on :) - kehikon ja sitä olisi myös tarkoitus käyttää opetuksen tukena. Ensin sheippaan laatikkoon menon ja sitten laatikosta tulon. Mikään ei estä käyttämästä kumpaakin vekotinta myöskään samanaikaisesti ja ne myös tukevat toisiaan, joten näillä mennään.

Samalla reissulla myös tottishöntäsäiltiin. Vähän meni paikallaan pyörimiseksi oma kävely kun yritti pysyä videolla. :) Myyllä on paikat nyt jotenkin jumisen oloiset, joten täytyy varata fyssarille aikaan ennen toukokuista osteopaatilla käyntiä.Romeo kävi myös tekemässä agia, jonka jälkeen ajeltiin vielä hiekkakuopille juoksuttamaan koko lauma. Kovin oli synkkä ilma, joten eipä ollut kameralle juuri käyttöä. :( Koirilla oli kuitenkin mukavaa.


Lauantaina korkattiin maastokausi käyntiin tekemällä paimenille esineruudut. Myylle neljä esinettä ja Romeolle kolme. Molemmat paimenet olivat ihan tosi innoissaan ja varsinkin Romeon ruutu oli niin hieno! Harmittaa, ettei Romeon työskentelyä saatu videolle, koska toisen/kuvaajan tehtävä oli pitää Myytä sillä aikaa. Myy ei tahdo kestää sitä, että joku muu tekee...

Myyn luovutukset ovat vielä pelkkiä räkäisyjä, joten tavoitteeksi kaudelle on laittaa luovutukset kuosiin. Lähetykset myös vielä vähän talvikohmeessa säätämisten kanssa, mutta eiköhän tästä heräillä. :) Tältä näytti Myyn kauden ensimmäinen ruutu:Jälkikepit ovat myös kaivettu esille. Huomenna olisi tarkoitus tehdä kauden ensimmäinen metsäjälki!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti