maanantai 6. huhtikuuta 2015

Jäljet ja hakuilut aloitettu

Sunnuntaina tehtiin Myylle kauden ensimmäinen metsäjälki. Pituutta jäljellä oli n. 700 metriä ja keppejä oli matkan varrella kuusi. Kepeistä 5/6 nousi, joten oikein tyytyväinen Myyn aloitukseen.


Lyhyt katkelma jäljeltä.Moore on päässyt nauttimaan pääsiäisen aikana omasta luksusajastaan ainoana koirana ollessaan mukana sukuloimassa. Ollaan käyty tapaamassa mm. ihanaa Elvis-pupua. Elvis voi erinomaisesti ja mikään ei ollut hellyttävämpää kun Elvis, joka hyppäsi viereeni sohvalle ja painoi päänsä lujasti syliini. Se selvästi muistaa minut, vaikka ei enää päivittäin nähdä. Elkulla on hyvät oltavat kun saa olla koirattomassa kodissa lähes koko ajan vapaana. Moore temppuili tuttuun tapaan R:n kanssa Kurre-juttuja ja Kumpi käsi-temppua. :)


Tässä vielä kuva Elkusta ja Elkun parhaasta koirakaverista. 


Maanantaina aloitettiin myös kauden ensimmäiset hakureenit. Myylle neljä maalimiestä. Myy teki hyvät ja suorat pistot, toi hyvin rullat loppuun saakka ja mikä ehkä kaikkein hienointa - edes keskilinjalla koirasta ei kuulunut ääntäkään! Myös maalimies käytös oli erittäin korrektia, joten ei mitään huomautettavaa työskentelyn osalta. Paremmin kautta ei olisi voinut aloittaa. :)

Illalla oli vielä agireenit, jossa otettiin vertailuaikoja virtuaalikoiralle ja oikealla koiralle. Aluksi ohjattiin helppo rata virtuaalikoiraa, eli piti kuvitella oman koiran ohjaus mahdollisimman oikeaksi ja viedä kuvitteellista koiraa rata läpi. Sen jälkeen sama oikean koiran kanssa. Myy meni hienosti tehden kaksi nolla rataa ja aikavertailu heitti vaan muutamilla sadasosasekunneilla virtuaalikoiran kanssa, eli aika lailla samaan aikaan päästiin mitä kuvittelinkin. Uusintaradalla saatiin vielä vähän nipistettyä ajasta. Mukavaa oli, vaikka virtuaalikoiran ohjaus tuntuikin hassulta.


Välillä - varsinkin näin maastokauden pyörähtäessä taas käyntiin - pistää miettimään pitäisikö joku laji jättää, jotta ehtisi paneutua kaikkiin lajeihin yhtä huolella? Toisaalta Myy jaksaa ja tykkää tehdä ja onhan sillä paljon myös vapaapäiviä. Myylle on ollut koko ajan helppoa erottaa eri lajit toisistaan. Sille ei ole koskaan ollut epäselvää etsitäänkö esineitä, ukkoja vai onko kyseessä jäljestys. Haku ja jälki ovat molemmat niin mielenkiintoisia lajeina, etten pystyisi mitenkään valitsemaan lajeista vaan toista. Agility taas on muuten tosi hauskaa ja erilaista. Varsinkin talvella jolloin maastolajit ovat tauolla, agia on kiva harrastaa täysipainoisesti. Vepe nyt menee sitten siinä sivussa kivana kesälajina jajaja... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti