sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ilmaisuja, lenkkejä ja tottista

Lauantai aloitettiin koko lauman kanssa pitkällä metsälenkillä. Iltapäivällä Myyn kanssa lyhyet tottikset ja ilmaisutreenit. Tottiksessa lähinnä seuraamista ja yksi luoksetulo. Ja voi ryökäle, mikä täyskäännös! : - pIlmaisutreenissä suunnitelma oli: omaan tossuun liikettä (niin paljon kun kentällä tilaa oli...), valjaissa ei roikuta lähettäessä ja näytölle liinassa roikkumista. Edelleen pientä säätämistä näytölle lähettämisessä, mutta paranee koko ajan... Myy on kyllä hieno.Illalla vielä olkkarissa keppi-ilmaisua Myyn kanssa. Tarjoaa nyt hienosti maahanmenoa kepillä. Täytyy kokeilla seuraavaksi kuinka sujuu jäljellä. Josko vaikka nurtsijälki huomenna?

***
Aamulla taasen pitkä metsälenkki, jonka jälkeen Myylle lyhyt suora nurtsijälki (jälki nro 25) seitsemällä kepillä. Keppejen jälkeen neljä tyhjää, muuten nami joka askeleella. Noh, ei mennyt ihan vielä niin kuin strömsössä keppi-ilmaisu.Kuutta keppiä Myy ei noteerannut ollenkaan, vaan pyrki päättäväisesti jatkamaan jäljestystä keppejen yli. Pysäytettynäkin tarvitsi paljon apuja ja maahanmeno-käskyn. Toiseksi viimeisen kepin ilmaisi vähän epävarmasti, mutta kuitenkin hienosti. Nuuski keppiä(->kehu), mietti hetken ja tarjosi itse maahanmenoa.

Tässä tuo kohta videolta (enemmän voisi rauhoittaa maassa-/kepillä oloa):Viimeisellä ilmaisi kepin sijaan ruohon alle piilotetun Cuzin. Cuzin voisi jatkossa tulla taskusta.

Olen pyrkinyt tukemaan ilmaisussa Myyn omaa aktiivisuutta, enkä ole antanut heti maahanmeno käskyä kepille tultua, vaan on saanut hetken ensin miettiä mitä piti tehdä. Osaa tarjota maahanmenoa jo itse, vaikka ei vielä aina sitä muistakaan.

Kepin nosto olisi maahanmenoa luontevampi Myylle(tykkää tuoda esineitä), mutta toisaalta jos jälkiliinan mitta on se 10:kin metriä (pidempikin?) ja koira tuo sieltä asti kepin, niin eikö se joudu joka kerta nostamaan jäljen aina uudelleen? Vaarana tässä kadottaa jälki helpommin kuin maahanmenossa... vai onko sittenkään? Maahanmenossa keppi jää kuitenkin etujalkojen väliin ja jälki jatkuu aina nokan edestä.

Keppimotivaatiota pitää alkaa rakentamaan. Keppiruutua on tehty ja olen leikittänyt kepeillä lyhyesti ja esim. sisällä jo tarjoaa hienosti kepeillä maahanmenoa, kun ei olla jäljestämässä. Hyviä vinkkejä? :)

3 kommenttia:

  1. Eihän se jälki sieltä mihinkään katoa, kepit ei saa olla kulman välittömässä läheisyydessä joten se jälki jatkuu susta ja koirasta eteenpäin kyllä. Näethän sä itse suunnilleen mistä se kepin noukki niin voit tarvittaessa ohjata sen sinne päin, että tosta jostain se lähtee taas. Eihän sen tarvii jäljestää sitä edestakas kulkemaansa 10m matkaa kun ei siellä jaeta tyylipisteitä, plus että metsäjäljellä hyvin harva edes ajaa missään 10m päässä vaan enempi vähempi koiran perseessä kiinni ja se liina vaan roikkuu siellä turhana. :)

    VastaaPoista
  2. Ai nii... eihän kokeessa tosiaan ole sitä tuomaria mukana kuten mejässä. Tyylipisteitä ei siis kalastella. Täytyypä miettiä tätä vielä uudemman kerran. Kiitos Laura. Pointtina kai tässä kuitenkin on, että homma olisi koiralle mahdollisimman mukavaa, jotta sille saadaan rakennuttua mahdollisimman hyvä keppimotivaatio. :)

    VastaaPoista
  3. Kyllä. Ja eihän sen tuonninkaan tartte olla tuonti niinku noutona, se voi ottaa sen kepin suuhun ja sä voit hihkaista jeee ja mennä itse sen luokse. Esim. Kärnän koira nappaa kepin suuhun ja lähtee luikkimaan sen kanssa karkuun, ohjaaja alkaa heti kehua ja menee tiputtamaan vesipullon/rasian missä kissan märkäruokaa täsmälleen siihen mistä koira löysi sen kepin, ja lähtee sitten hiippailemaan koiransa perään ja ne leikkii hetken näin :D Sitten se pyytää irti, pistää kepin taskuun ja koira menee sinne missä ne tavarat on merkkinä, saa vähän kissan ruokaa ja vettä ja jälki jatkuu just siitä eikä sitä tarvii etsiä. Keinot siis todella koiran mukaan! :D

    VastaaPoista