torstai 24. huhtikuuta 2014

Tunteiden vuoristorataa

Myyn tiistaiagit:

Lämppärilenkki oli aivan ihana, kun koira ei vetänyt.... :)
  • pussi-hyppyä. Ihan ok.
  • pöytä. Ok. Hyppäsi pöydälle innoissaan ja istuskeli siinä varsin tyytyväisenä.
  • Eka kerta puomia. Houkuttelemalla meni hitaasti, mutta loppua kohden jo mukavan rohkeasti. Toinen kerta jo varsin reippaasti. 
  • hyppytekniikkaa ja siinä korkeutta. Hyvät hypyt. 
  • kepit (kuusi) ohjureiden kanssa. Teki muutamia kertoja tosi hienosti; vauhdilla ja hyvällä rytmillä!! Palkka edestä vaihdellen, eli välillä Laura palkkasi edestä heittämällä lelun eteen ja välillä heitin cuzin Myyn takaa. Paremmin meni kun palkka tuli edestä. Jää helposti himmailemaan ja katsomaan taakse kun palkka tulee takaa. Laura sanoikin, että appari on hyvä vielä tässä vaiheessa, jotta oppii kunnolla irtoamaan. Etäisyyttä kasvatetaan sivuttaisuunnassa. 
Tykkään paljon Jatin opetustavasta, joilla koirille opetetaan agin alkeita. Ei suosita niinkään sitä, että seisotaan esteen edessä ja laitetaan koira paikaltaan hyppäämään tai suorittamaan estettä, kuten alkeiskurssilla voisi helposti olettaa opetuksen tapahtuvan. Lähetyskulmia esteille vaihdellaan koko ajan - kaavaa rikotaan ja koira pannaan ajattelemaan. Ohjaaja on oikeastaan melko passiivinen - koiran tehtävä on oivaltaa paljon asioita itse ja vähin avuin. Kepeille tullaan kovalla vauhdilla putken/hypyn jälkeen jne. Vauhdissa koira oppii säätelemään ja sovittamaan vauhtiaan jo alusta alkaen esteille sopivaksi. Romeollahan on ongelmana ollut tuo vauhdin säätely suhteessa esteisiin. Se ei ehdi jarruttaa riittävästi (kepeille/pöydälle), koska ei saa vauhtiaan sopimaan esteelle. Pitäisi vaan jaksaa treenata Romeon kanssa samalla tavalla vauhdikkaita esteille tuloja, jotta homma saataisiin sujumaan.

Myyn kanssa varmasti edetään monessa asiassa nopeammin ja suoraviivaisemmin kuin mitä Romeon - nyt ainakin tuntuu siltä - ja onhan toisen koiran kanssa lajin aloittaminen muutenkin ihan eri juttu, kun ensimmäisen koiran kanssa lajiin tutustuminen. Agi kyllä koukuttaa pahasti ja varsinkin kun kaikki esteet alkavat olla hallinnassa ja homma ns. vasta alkaa. Agin piti olla meillekin sellainen vaan semmonen sivulaji. :D

***
Romeon treeneissä aiheena puolivalssit ja päällejuoksut. Rata näytti alla olevalta. Numerot ovat piirroksessa eri puolilla 2-3 hypyillä sekä 12-13 hypyillä sekä 9-hypyn korvasi muuri.

Puolivalsseja 2-3, 6-7 sekä 12-13 väliin. Ei nyt ihan surkeitakaan. Putkelta kokeiluna takaaleikkausta kepeille, joka vähän harjoiteltuna toimi jossain määrin. Toisella kierroksella päälle juoksuna 2-3 hypyt, jotka ihan ok.. Oli paljon hyvääkin, MUTTA... Yleisilme oli jotenkin tosi, tosi vaisu! Romeo oli.itsepäisellä junttituuleella ja se näkyi kaikessa tekemisessä. Jopa Tiinakin myönsi, että nyt ei mene omaan piikkiini virheet, joita radalla tuli. Ohjaus toimi, koira ei. Helppo rata, mutta meille liian vaikea. (
Romeo oli jotenkin ihan kuutamolla koko treenien ajan. Luulen, että sen korvien välissä pyörii naapurin juoksuinen narttu, eikä se nyt omasta mielestään voi keskittyä tämmöisiin toissijaisiin asioihin. Voi olla myös, että lämmittelyt/virittelyt olivat riittämättömät. En tiedä, mutta ei kovin luottavaisin mielin lähdetä lauantain kisaan. Puuh, tuo koira kyllä pitää mielen nöyränä.

Huomenna Myytä tullaan katsomaan. Myy saa edustaa "Usvan pentuja" ja toivottavasti se tekee sen tahdikkaasti, ettei ainakaan karkoiteta tulevaa pennun ostajaa. : D .Kiva saada tottisseuraa omalle kotisaarelle! . 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti