sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Viikonlopun puuhia

Launtaiaamuna jo kuuden jälkeen lähdettiin pitkälle metsälenkille. Näitä varhaisia kevätaamuja ei voita mikään, ei edes kesäaamut! :) Aamuisin on kirpakan viileää ja niin ihanan raikasta ja koiratkin jaksavat temmeltää ja oma mieli lepää.

Alla pari lenkillä otettua kännykuvaa ja videomatskuakin.Myylle iltapäivällä esineruutua. Odoteltiin autossa kun Hannu kävi viemässä esineet. Ei vetänyt niin kovia kierroksia kun ei nähnyt esineiden vientiä... Neljä esinettä ja pari niistä vähän piilossakin, jotta ei ainakaan silmillä löydä. Kolme tuli nopeasti, mutta neljättä haki pidempään.

Ihan kohtuu hyvää työskentelyä ja tykkään kyllä kovasti tuosta Myyn ohjattavuudesta. Vaikka on noinkin kiihkeä tekemisissään, se kuuntelee ja tottelee välittömästi ohjeita jos esim. pyydän pois ruudusta uutta lähetystä varten. Pysyy myös keskilinjalla hallinnassa ilman hihnaa. Vauhtia on ja pikkuista kaahottamistakin, mutta hakee kyllä koko ajan ja esineet nousevat nopeasti. Luovuttaa ne vasten pompaten. :)

Viattomuus
Olen paasannut viime aikoina niin paljon Myyn huonosta hihnakäytöksestä, että tähän täytyy laittaa perjantailta otettua videonpätkää, jolloin olin yksin paimenten kanssa hihnalenkillä hallin ympäristössä. Ei Myy ihan toivoton ole ollut viime päivinä ja niitä hyviä hetkiäkin jo on. :) Lopussa pätkää launtaiaamun lenkiltä. On tuo vaan niin mainio kaksikko.Sunnuntaina hakuiltiin Metsolahdessa holskuporukassa ja jälleen kerran täysin uusissa maastoissa. Tuuli pyöri joka suunnalta, joten treenistä tuli haastava kaikille koirille.

Myylle kaksi kierrosta ja Romeolle kierros. Myylle kaikkiaan kahdeksan valmista maalimiestä, joista neljä ekalla kierroksella. Kaksi ekaa oli oikein hyvää ja lähes suoraa pistoa. Kolmatta maalimiestä (syvin pisto) haki pitkään ja motivoituneesti, mutta ei osannut etsiä suuren lohkareen takaa olevasta notkelmasta, joka osoittautui kokeneimmillekin koirille haastavaksi.piiloksi. Lähetin muutaman kerran uudelleen ja siirryttiin piiloa kohden. Otettiin lopulta ääniapu. 8:sta maalimiehestä vain yhdessä käytettiin apuja ja muille irtosi hyvin ilman niitä. Oli puhetta, että kun nuori koira opetetaan irtoamaan syvälle ja motivoitumaan kunnolla etsintään, voi ääniapu olla kuuleman mukaan ihan hyvä ja toimiva keino. Ainakaan ryhmän kokeneilla koirilla siitä ei ole ollut haittaakaan ja ovat edistyneet lajissa hienosti. Myy osaa kuitenkin hakea hienosti nenällä, eikä se ns. törmäile maalimiehiin. Ei noita ääniapuja kuitenkaan jatkossa ole tarkoitus käyttää kuin hyvin harkiten jos ollenkaan.Toinen kierros ihan ok. Vähän enemmän alueella pyörimistä pyörivän tuulen takia, mutta niin toimivat kokeeneemmatkin koirat, joten oikein tyytyväinen Myyn hakupäivään.

Romeolle neljä maalimiestä ja neljä lähes suoraviivaista pistoa tuulesta huolimatta! Romeo pursui taas kovasti intoa ja oli sitä kiva katsoa. :) Holskulle kyllä niin sopii tuommoinen vähän harvakseltaan treenaaminen.

Tässä vähän liikkuvaa kuvaa. Myy palkitaan piilolla ensin ruoalla (jotta rauhoittuu ja menee maahan - > ajattelee) jonka jälkeen maalimies leikittää sitä vielä lelulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti