sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Tottispäivä, hieroja ja hakuilut

Tässäpä taas tapahtumista koostetta.

Torstaina Romeolla oli Annella hieroja. Jumejen osalta tilanne oli tälläkin kertaa varsin hyvä. Pientä pintakireyttä löytyi selän puolelta, mutta mitään suurempaa huolta ei ollut tälläkään kertaa. Ylläpitohoitona päätettiin, että Romeota huolletaan parin kuukauden välein, kun se kuitenkin harrastaa säännnöllisesti agia ja toisekseen nuori neiti pitää Romeon kovassa liikkeessä...

***


Lauantainä lähdettiin aamusta ajelemaan Valkeakoskelle Off Line` kasvattien tottispäivään. Kouluttajana toimi kasvattaja Niina. Paikalla oli Myyn viisi pentusisarusta, Usva-äippä, muutamia vanhempia tervuja ja väärärotuisina pari rotikkaa ja yksi tolleri. Kiva oli nähdä varsinkin muiden Dose-pentujen tottikset ja saada kaivattua vertaistukea mm. hihnakäytökseen... ;D

Myy seuraa 

Jokainen koirakko teki kaksi kierrosta kentälle. Myyn kanssa tehtiin meidän perussettiä; perusasentoon tuloa, seuraamista, maahanmenoa, luoksetuloa ja katsottiin leikkimistä. Kentälle meno niin, että koira ei saanut tervehtiä, vaan hommat alkoivat heti. Namin kanssa kentälle tulo onnistui ihan kohtuullisesti, vaikkakin Myyn mielestä kentän reunalla seisovat ihanat ihmiset olisi kyllä pitänyt ehdottomasti ainakin käydä lyhesti tervehtimässä... :D Samat elkeet olivat monella muillakin Dose-pennuilla, joten ainakaan avoimuutta näistä pennuista ei puutu..

Kentälle tulo


Myy seuraa
Tehtiin perusasentoharjoitusta (luopumista?), jossa Myy perusasennossa, omat kädet sivuilla ja katse edessä. Niina naksutteli kun koira piti hyvää kontaktia (katse minuun, ei namikäteen), josta palkkasin koiran. Seuraamisessa kättä vieläkin reilummin ylös. Myy meni hyvin ilman imutustakin.


Myy leikkii hyvin. Leikkimisessä oma roolini on olla rauhallisempi, eli leikki on silloin huonoa jos itselle tulee hiki. Koira saa olla aktiivinen, mutta itse ei tarvitse olla. Leikkimiseen sain ohjeeksi nykäistä patukasta napakasti heti, jos ote ei ole hyvä (pitää kiinni patukan nauhoista) tai koira mälvää. Näin koira oppisi säilyttämään hyvän otteen patukkaan, tai se menettää sen. Myyn patukka on kuulema huono. Patukka saisi olla leveämpi ja koko suun täyttävä. Täytyypä uusia patukat ennen ensi viikonlopun saalisviettiseminaaria...

Namista lelupalkkaukseen siirtymistä otti moni pentu ja mekin otetaan se ohjelmistoon. Eli leikkiä ensin (patukka) -> luovutus (irti-käsky) -> koiralle istu-käsky -> siirtyminen koiran vierelle perusasentoon, patukan siirto kohti kainaloa/kainaloon ja patukan pudotus koiralle heti jos pitää asennon ja kontaktin.

Usva-äipän luokstulo

Niina ja Yoda
Juotiin myös Myyn Usva-äipän valiokahvit kakun kera. (Usva FI KVA ipossa) Kiva päivä, hyvä seura ja kelikin suosi. :)

***
Sunnuntaina oli pitkästä aikaa vuorossa holskujen hakutreenit, joissa olin Myyn kanssa. Tuulta oli, joten saatiin tehtyä tällä kertaa kunnon tuulitreenit. Myylle otin kummallakin kierroksella hajunhakua, eli käytiin hakemassa haju -> paluu keskilinjalle -> lähetys. Eka ukko toimi näin hyvin, vaikka pistolla olikin reilusti mittaa. Toisella ukolla Myyn ajatus katkesi paluumatkalla, joten haettiin haju uudelleen. Tämän jälkeen parempi suoritus vähän lähempää. Kolmannella ukolla lyhennettiin matkaa ja tästä hyvä pisto.

Toisella kierroksella maalimiehet olivat lähempänä. Haettiin haju ja keskilinjalta lähetys. Varsinkin ensimmäinen ukko oli tosi hyvä ja pisto suora. Toisella lähetys vähän hätäinen, mutta sekin meni Myyn osalta hyvin. :) Treenejä vaan nyt paljon lisää ennen talven tuloa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti