tiistai 24. syyskuuta 2013

Mejää, peltojälkeä ja agit

Viikonloppuna pidettiin Hannun kanssa mejäkoulutus Keski-Suomen Holskuille. Kurssilaisille esitin ennakkoon kysymyksen, kumpiko koira tulee ns. mallikoiraksi - Romeo vai Moore? Pienoisena yllätyksenä, Moore voitti äänestyksen yhdellä äänellä... Oli hienoa nähdä monta lupaavaa mejäkoiraa jäljillä ja myös innokkaita koirien ohaajia. :) Halukkuutta ryhmäläisillä oli myös mejän jatkokurssille ensi keväänä. Kiitos kurssilaisille. :)

JÄLKIpuintia 

Sieni (KIERRA DES LEUS CHAPELLOIS) ja sorkka

Ruuti ( Somatuulen Cherry Lady Aurora
***
Maanantaina Myykin pääsi sitten peltojäljelle (jälki nro 17). Pituus taas reilu 100 metriä ja jälki vanheni 20 minuuttia. Pelto oli paikon märkä, joten jossain kohtaa piti tehdä pientä kaarrosta, ettei ihan vesilätäkköön tarvitse mennä. Tämä ei vaikuttanut Myyn työskentelyyn. Se meni sinne minne jälkikin...


***

Tiistaina Romeon agit ja olihan taas tekeminen, että ehti taas ajoissa hallille... huoh. Ensi viikolla ollaan jo omassa kodissa, joten jatkuva kiire alkaa helpottamaan.

Aiheena oli putkierottelut ja rata näytti tältä.


Rata oli noin muutoin mukava, mutta putkierottelu oli varsin haastavaa, sekä kutosesteen jälkeen, että pöydälle mentäessä. Kutosen jälkeen ohjasin koiraa muutaman kerran vartalolla liikaa vasemmalle ja putkeenhan Romeo sujahti, niin että persvillat vilahti... Tämän jälkeen Romeo oli sitä mieltä, että se on putki, eikä Aaa... Rataan tutustuessa takoitus oli ohjata vartalolla ihan reiliusti oikealle, mutta olihan taas vaikeaa koiran kanssa. Kontaktit olivat hyvät ja alastulot Romeo otti varmasti. Vauhtia oli taas mukavasti radalla, josta tyytyväinen. 

Kotiläksyksi putkierottelua. 

2 kommenttia:

  1. Olen lueskellut blogiasi ja voihan hitsi! Me Ruudin siskon Ciran kanssa oltas voitu tulla mejä-kurssille kauempaakin :D Luulen, että olisi ihan Ciran laji, mutta kun ohjaaja ei oikeen osaa... :)

    VastaaPoista
  2. Mejäkurssista ei juuri viitsi ilmoitella, koska tulijoita on aina enemmän kun mitä voi mukaan ottaa... syy siihen miksi ei voi ottaa enempää, on tällä hetkellä maastojen vähyys. Maastot jotka ovat käytössämme ovat rajalliset, joten enempää koiria ei olisi mukaan edes mahtunut. Mejä ei kuulu jokamiehen oikeuteen, joten maastoihin pitää olla aina lupa. Mejä vie tilaa, jotta kaikille saadaan hyvät ja rittävän pitkät jäljet. Uudet alueet ovat kyselyn alla ja olen varsin toiveikas, joten ehkä vielä joskus... :)

    VastaaPoista