sunnuntai 4. elokuuta 2013

Haukkuva koira Myy

Tänään oli hakuilut Saviolla helteisessä ja lähes tuulettomassa säässä. Porukkaa ei paljon ollut - koirina mukana olivat Tohti-aussie, Motti-karjis ja Myy.

Myyn kanssa haukkuilmaisua ensimmäistä kertaa tänään maastossa. Paula haukutti ensin keskilinjalla ja kimakka pennun haukku irtosi Myyltä helposti. Maalimiehilläkään ei ollut haukun suhteen ongelmaa, vaan nopeasti Myy tarjosi haukkua, kun herkkua ei heti purkista tullut. Palkattiin parista haukusta. Ääni on ruma ja kimeä, mutta kukin tyylillään... :-D

Tuuleton keli toi omat haasteensa Myylle ja hajua sai hakea huolella ja melko läheltä, mutta kyllä se sieltä aina löytyi. Ennen hihnan irrottamista lähetin koiran ukko-käskyllä.

Varsinkin viimeinen maalimies oli hyvä (kuva alla), eli kierrettiin tuulettomassa metsässä Myyn kanssa maalimiehen takaa ympäri hakien hajua. Maalimies oli hyvin piilossa pressun alla levynä, joten koira ei voinut häntä silmin paikallistaa. Melkein ympyrän jälkeen Myy sai varman ja selvän vainun maalimiehestä, (oli jo aiemminkin nostellut kuonoaan, mutta en ollut ihan varma saiko tässä hajun) ja alkoi voimakkaasti vetää maalimiehelle. Tämän jälkeen vein Myytä jotaikin metrejä vielä keskilinjaa päin, eli alakuvassa olevan lähetys kohdan luo, josta lähetin pennun piilolle. Näin saatiin vähän lisää matkaa maalimiehelle ja samalla myös koiralle kova into päästä maalimiehelle, kun se ei sinne ihan heti ja suoraan päässytkään. Hyvin pysyi kuitenkin ajatus maalimiehestä pennun mielessä.


Hyvät treenit jälleen kerran. Kiitos treenikavereille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti