keskiviikko 31. heinäkuuta 2013

Lenkkiä ja jälkeä

Lomalla on sitten mukavaa, kun ehtii vaikka mitä. Viime päivät onkin tullut lenkkeiltyä ahkerasti. Eilen aamulenkiksi kuusi kilometriä metsässä, päivällä 2,7 km pururatapyrähdys ja illasta käytiin vielä rallattelemassa hiekkakuopilla. Hiljaista sakkia onkin ollut viime päivät, eikä koirista tiedä sisällä mitään. Niitä vaan lojuu pitkin poikin lattioilla. Ensi viikolla koittaakin sitten jo arki, kun loma loppuu...

Tänään oli jälki nro 6:n vuoro, jonka tein lyhyelle nurmikolle. Jälki oli joku reilut 60 askelta. Matkaa olisi voinut olla enemmän, mutta tila ei antanut myöten. En jaksanut lähteä täällä korvesta ihmisten ilmoille - varsinkin kun tuota rallikansaa alkaa täällä taas parveilemaan - joten ajelin tuonne Tikkakosken keskustaan ja tein jäljen yhden parkkipaikan piha-alueelle. Kiva olisi päästä pellolle. Minusta saa heti peltokaverin, jos jollain on joku hyvä paikka tiedossa, jossain tässä lähellä. ;)

Jälki mentiin Niinan ohjein, eli oli puhetta hänen kanssaan aiemmin tuosta Myyn poikittamisesta jäljellä. Niinan vinkki oli valjastaa Myy kuten heppa, eli kaksi liinaa kiinni pantaan. Molemmat liinat sujauteaan kainaloiden alta ja sitten onkin ohjakset hienosti käsissä, joilla voi ohjata koiraa pysymään suorassa. Näin hienosti homma menee teoriassa ja käytäntö sitten...  :D Alkuun "pientä" säätämistä liinojen ja Myy-saippuapalan kanssa, mutta kun asento saatiin kuntoon, homma alkoi sujua. Paljon oli oikein hyvää jäljestämistä. Muutaman kerran Myy pääsi pyörähtämään ympäri, vaikka olin sen takana ja liinat tiukalla, mutta pääsääntöisesti jäljesti kyllä nyt paremmin ja suorassa. Pientä rynnimistä havaittavissa. Liinoja kiristämällä, pyörähtää helposti vinoon, joten vielä on pientä korjailtavaa. Jäljen lopussa heilutti purkille häntäänsä ja meni omatoimisesti maahan.



Romeollakin odottaa jälkipuuhat ihan tässä lähipäivinä, kun se pääsee ajamaan ensin yhden lyhyen motivointijäljen mejää ja sitten poitsulla onkin jo viikon päässä tiedossa kesän ensimmäinen mejäkoe. Suunnitelmiin tuli muutos siltä osin, että tokon jäädessä Romeolta ainakin toistaiseksi pois, mejä palasi tilalle, jotta kultakoiralla riittää tekemistä... sellaista josta se tykkää. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti