sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Kesää ja reenejä

Helle palasi taas ja ollaankin nautittu kesästä Villassa uiden ja yhdessä kaikkea hauskaa hömpötellen.

Rantavahdit laiturilla
Romeo on kyllä niin suuri rakkaus omana ihanana - vähän poloisena - itsenään. Myy taas on melkoinen törkypossu, joka teetättää ns. paskahommat toisilla, kuten allaoleva kesäinen kuvasarja hyvin todistaa:

Romeon rakas pallo tipahtaa laiturilta järveen. Se on pelastettava!

Ei hätää -pallo turvassa. Rannalta lähestyy kuitenkin uusi uhka...
-Tää on mun... Romeo neuvottelee.

Eikä muuten ole... lälläti lää - ota kiinni jos saat!

Romeo tulee "kertomaan" asiasta. Possu seuraa perässä
Tänään oli kuitenkin sunnuntaiseen tapaan hakutreenit Saviolla. Kaikki koirat olivat matkassa mukana, mutta vaan Myy hakuili.

Myylle otettiin tallatulla alueella ns. tuulitreenejä, vaikka tuulta ei juuri ollut nimeksikään. Aina kun tuuli vähän virisi, pistot näyttivät hyviltä. Tuulettomat pistot Myy selvitti J:n muotoisella koukerolla kiertäen maalimiehen takaa piilolle ja niin tekivät myös kokeneemmat koirat.

Ekalla kierroksella Myylle neljä maalimiestä ja toisella kierroksella kolme. Viimeisellä maalimiehellä oli patukka-palkka ruokapalkan lisäksi. Samalla kaavalla mentiin kuin mitä aiemmin, eli kävelin niin pitkälle kun Myy sai maalimiehestä hajun, jolloin lähetin koiran piilolle.

Oli puhetta treeniryhmän kanssa, että Myylläkin voisi kokeilla hajunhakuja, eli että käydään hakemassa haju maalimiehen luona, palataan keskilinjalle ja päästetään koira piilolle. Toivotaan, että ensi viikonloppuna olisi jo kunnolla tuulinen sää, jotta saataisiin pitkästä aikaa hyvät tuulitreenit aikaiseksi.

Myylle on tilattu Julius -9 valjaat hakuilua ajatellen >> HAKUVALJAAT (linkki) Väri on oranssi ja rinsessatarraa valjaissa ei ole... ;)

***

Iltapäivällä Myyn kanssa kotipihalla vielä tottista. Naksulla maahanmenoja Ninan ohjein. Heti kun takamus painui alas, naksu ja palkka. Täytyy ottaa naksu seuraaviin treeneihin matkaan, niin apuohjaaja saa olla silminä ja itse palkkaan. Seuraamista vähän. Hyvältä tuntui ja näyttikin ainakin omaan silmään.

Sitten kapulatreeniä Romeon kapulalla, jota kokeiltiin nyt Myyn kanssa ensi kertaa. Ensin oli tarkoitus tehdä pelkästään kapulan pitotreenejä, mutta kun pentu vähän vierasti suuhun tarjottavaa puukapulaa, päätin tehdä heiton kautta tuttavuutta uuteen asiaan. Myy innostui tästä välittömästi ja toi kapulan hienosti käteen asti. Otekaan kapulasta ei ollut mielestäni yhtään hassumpi ensikertalaiseksi. Kapula oli tiukasti suun takaosassa, eikä se liikkunut yhtään Myyn juostessa. Maahan laitettu kapula kiinnosti Myytä myös kovasti, ja Myy nosti sen ja toi käteen saakka. Täytyy ottaa jatkossa noita pitoharjoituksia nyt kun kapula on tutumpi ja mieluinen.

Niin... ja tottistelua seurasi vierestä myös Romeo pitkässä liinassa. Olin ihan tarkoituksella laittanut sen katsomaan kun puuhaan pennun kanssa. Siinä vaiheessa kun pyysin Myytä sivulle, sivulle yritti myös Romeo, mutta kyöräsin sen pois... 

1 kommentti:

  1. Mä en ole tehnyt ainuttakaan pitoharjoitusta koskaan. Otteessa ei ollut pitkään mitään ongelmaa. Oikean paikan edessä opetin ihan vaan ohjaamalla eteen istumaan. Siitä kehitin sit kriisin, kun meinas olla 3 senttiä vino jompaan kumpaan suuntaan. Kaikista tempuista huolimatta suoritui sillä, että lakkasin välittämästä :D Ote löystyi ja vähän meinas ruveta rupeksimaan siinä vaiheessa, kun tehtiin ohjattua noutoa olemattoman painoisilla kapuloilla.

    Anna

    VastaaPoista