torstai 25. heinäkuuta 2013

Mukavata tekemistä!

Tänään oli Jyväskylässä tottistreenit Myyn kanssa. Tuntui vähän oudolta jättää Romeo kotiin Hannun hoiviin, mutta tuntui samalla myös jotekin hyvin vapauttavalta kun päätös on tehty. :) Olihan tuo käynyt sillä välin lenkillä ja syönyt luuta, joten hyvin tyytyväinen otus oli kotona vastassa. Varmaan oli vaan ihan onnessaan, kun ei tarvinnut lähteä mihinkään...

Treeniseurana tänään olivat Anna Älli-holskunsa kanssa, sekä Paula ja Tohti-aussie. Päivän treenisuunnitelma oli ennalta mietitty huolellisesti. ;) Kerroin sen treenikavereille, jotta tietävät katsoa meneekö edes sinne päin. Erityisesti seuraamisessa oman käden paikkaa ja välimatkaa koiraan tarkkaillessa olivat parit ylimääräiset silmäparit tarpeen, jotta oman käden paikka ei liikkeessä elä, eikä koira tule myöskään liian liki.

Ekalla kierroksella tehtiin seuraamista, maahanmenoa, istumista, seisomista ja lopuksi vauhdikas luoksetulo. 

Autosta tulo kentälle: vein Myytä muutaman kierroksen liinassa kenttää ympäri, jotta Myy ehti havannoida paikkaa ja sitä missä ollaan. Sitten jätin Myyn Paulalle tai Annalle - en nyt muista tässä enää kummalle - ja lähdin kävelemään Myystä poispäin. Myy tahtoi kovasti perääni ja alkoi vetää ja taisi vähän haukkuakin. Tässä vaiheessa Myy päästettiin liinasta, jolloin se tuli täysillä luo ja otin sen lennosta seuraamaan. Erittäin täpäkkää ja kivaa seuraamista. :) Muut liikkeet heti perään. Nopea maahanmeno vaatii vielä vähän hiomista, muuten ihan ok. Voisin naksutella tämän niin, että naksu siitä kun peräpää putoaa, jotta saadaan se kunnolla putoamaan heti alas. Luoksetulo pitkältä matkalta oli vauhdikas ja... ihana. :) Ensin ruokapalkka tästä ja sen jälkeen leikitys patukalla. Hyvin leikki ja täynnä intoa autolle. Ympäristö ja ihmiset eivät kiinnostaneet Myytä. Yhdessä tekeminen on sille SE juttu. Niin hieno pieni taas tänään!

Toinen setti pelkästään leikkiä patukalla ja alkuun samanlainen kentälle tulo. Muutama rauhavaihe mukaan. Koiran innon ollessa ylimmillään ja puruotteen patukasta hyvä, koira vauhdilla autoon.

Hyvä mieli treenistä ja näitä nyt lisää. Kiitos treenikavereille. :)

2 kommenttia:

  1. En tiedä miten teitte tokan kierroksen aloituksen, mutta tuli vielä mieleen tarkennuksena, että: tuo alun treenipaikan tarkastusrundi voi helpottaa pennun keskittymistä itse treeniin niissä paikoissa, joissa pentu on ensimmäistä kertaa tai esim. jos ympäristössä on paljon häiriötekijöitä. Eli tutuissa paikoissa (riippuu tosin koirasta, mutta näillä pennuilla ei liene tarvetta) ja esim. treenien ns. tokalla kierroksella ei sille niinkään ole enää tarvetta :)

    - M & Jedda

    VastaaPoista
  2. Kiva, että olet löytänyt meidät! :) Suahan me tässä apinoidaan parhaamme mukaan koko ajan. :) Heitä kommenttia jatkossakin! Se olisi jopa oikein toivottavaa. :)

    Joo, tuo kyllä todella toimii keskittymistä entisestäänkin parantavana asiana, vaikka keskittymiskyky onkin näillä tenavilla kaikilla käsittääkseni lähes erinomainen. Meillä tuota treenipaikkaa/-kenttää vaihdetaan lähes joka kerta, joten ollaan me tuolla aiemmin oltu, mutta ei toisaalta nyt ihan hetkeen. Siinä mielessä Myylle tuo tuntui sopivalta ratkaisulta ja toimi hyvin. Myy tarkasti ensin katseella paikan, sen missä ollaan, ketä on paikalla (sitä ei tietty palluteltu tässä kohtaa) ja sitten alkoi hommat, johon keskittyi ihan täysillä. Toinen kierros oli sinällään kyllä ihan turha pyrähdys..


    VastaaPoista