sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Pentutreeniä ja aksaa

Myyn kanssa on puuhasteltu kaikkea pienta ja lähinnä sossuiltu. Meillä on käynyt väkeä pentua katsomassa mm. treenikaveri Jarmo, joka toi Myylle "kummilahjaksi" pari kiloa painavan noutokapulan. Vähänkö hieno! :)

Lauantaina käytiin mm. Muuramen Kauppakeskuksen lauantairuuhkassa kävelemässä, samalla kun haettiin korien liharuokiin täydennystä. Ostoskärry- ja ihmisvilinässä Myy näki vaan minut ja nakin palan, vaikka paikka oli uusi ja hälinä melkoinen. Keskuksessa oli joku tapahtumakin kansanedustajineen... Myyn olemus oli ihan sama ja koira yhtä rento kun oltaisiin treenattu meidän olkkarissa... :O Eläinkaupan myyjä kehui kovasti pientä hienoksi pennuksi huomatessa, että heti kun pentu huomasi hänet, Myy otti itsenäisesti kontaktin minuun namin toivossa. Vitsi kun toinen onkin niin pätevä. :)

Toisen kaupan pihaan oli jätetty koira odottamaan ja se alkoi kovasti haukkua lähestyvää Myytä. Käytettiin tämäkin tilanne hyödyksi kun pentu ei ollut haukkuvasta koirasta moksiskaan. Mentiin namittamalla koiran ohi kolmasti ja hienosti pikkuinen unohti toisen koiran ja keskittyi minuun. Sen keskittymiskyky ja mielyttämisehalu ovat kyllä toistaiseksi ihan huippuluokkaa. Ollaan harjoiteltu lenkillä myös niin, että Hannu heittää Romeolle frisbeetä ja teen Myyn kanssa samaan aikaan kontaktiharjoituksia. Hyvin sujuu tämäkin. Toivotaan, että pikku neiti pysyykin tämmöisenä. Ensi viikon perjantaina Myy saa ensimmäiset rokotukset, joten sen jälkeen onkin sitten aika lähteä käymään myös hallilla.

Viisas pentu, vaikka ei siltä näytä ! :D
Illalla oli Romeon agit ja aiheena tänään putki-/kontaktierottelua ja pujottelua. Tänään treenattiin niin, että kaikki koirat olivat yhtä aikaa kentällä ja tehtiin vuorotellen. Kontaktilla oli tarkoitus, että koira hakeutuu kontaktille eri suunnista, menee kontaktille suoraan, eikä oikaise. Sujui Romeolta ihan jees kunhan taas malttoi odotella lähdössä ja keskittyä kunnolla hommaan.

Kepit tuotti vaikeuksia esteen jälkeen. Romeo pujotteli kyllä oikeaoppisesti, mutta hitaasti, joten kouluttaja sanoi, että Romeolla kannattaa käyttää kuutta keppiä ja vetää vietti aina niin tappiin kun se vaan on mahdollista koiran pysyessä hallinnassa, jotta saadaan kunnon vauhti. Koira ei kuulema mieti keppien määrää ja treeneissä on ihan sama onko keppejä, neljä, kuusi vai 12. Kepit kuuluvat Romeolla selvästi niihin "ei niin kivoihin juttuihin" ja se vähän näkyy.

Lopuksi tehtiin pöytää, jota ei ollakaan tehty aikoihin. Putki oli pöydän ympärillä U:n muotoisena ja se veti taas Romeota puoleensa. Eka kerta meni niin, että Romeo nosti etujalat pöydälle ja kurotteli takajalat maassa pöydältä makupalan... :/ Alkukangertelun jälkeen saatiin kuitenkin muutama oikein hyvä suoritus. Ensi kerralla tehdään sitten rataa.

Omaa vuoroa odotellessa kentän laidalla vähän tokoa. Hyvät kaukot, josta oikein tyytyväinen. Pallopalkkaus toimii tässä paremmin kuin nami ja tuo tekemiseen paljon parempaa ilmettä. Seuraaminenkin sujui ihan mukavasti. Eipä muuta tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti