sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Holskutreenit ja agit

Tänään aamupäivä Cittarilla holskutreeneissä. Porukkaa oli kivasti paikalla ja treenit aloitettiin Myytä palluttamalla. Romeon kanssa tein kaksi kertaa kahden minuutin paikkamakuut uusien koirien seurassa. Ekassa rivissä oikealla Ellin Jerome, keskellä Anniinan kelpie-bortsu-mix ja vasemmalla Romeo. Anna teki vielä lisähäiriötä kävelemällä koirien edessä edestakaisin ja Katjan Ruutikin hengaili jonkin matkan päässä. Nuori uros Jerome aiheutti Romeolle kovasti levottomuutta ja pään pyörimistä. Mielentila oli Romeoksi harvinaisen huono, mutta pysyi kuitenkin maassa sovitut pari minuuttia. Väliin muuta ja sitten toinen paikkis. Nyt keskellä Anniinan ääntelevä flattiuros ja oikealla ihana Carma.... Romeosta oli ihan tosi, tosi inhottavaa, että ihanan Carman ja sen välissä oli vieras uros, joka vielä piippaili. Se ei Romeolle sopinut ollenkaan ja niin herra kokeili ylösnousua.... Pääsin perkeleiden kera puuttumaan tähän välittömästi ja Romeo sai kunnon niskavillapuhuttelun ravistelujen kera. Paikkis alusta ja nyt mieletila olikin jo mukavan toisenlainen ja Carmaakaan ei enää vilkuiltu. Hyvä, että tuli nousu treeneissä, jotta sain kerrankin antaa suoraa palautetta. Eiköhän muista tuon nyt vähän aikaa.

Anniina naksutteli Romeolle takapääharjoituksia, eli paikalla pyörimistä. Romeon ollessa suorassa ja hyvin sivulla, palkkasin. Paikka on kuulema Romeolla pääsääntöisesti hyvä. Anniina neuvoi ottaamaan askelia oikealle ja peruttamaan, jotta koiran takapää saa kunnolla töitä. Yritettiin myös liikkeelle lähtöä niin, että pallo maassa ja kun hyvä lähtö, vapautus pallolle. Vaikeata oli kuitenkin taas saada koira kunnolla hereille.

Myyn kanssa otin pentuhömppää, eli seuraamista, perusasentoa ja eteentuloa ja yksi vauhtiluoksetulokin. Pentu oli taas varsin pätevä ja hyvin keskittynyt tekemään.

Illalla oli sitten Jatin treenit ja tehtiin mukavaa rataa, joka näytti tältä:

Rata näytti alkuun hyvinkin helpolta, vaikka olihan siinä sitten omat haasteensa, kun sitä alkoi tehdä. Kakkosella pakkovalssi, josta ohjaus putkeen. 8-9 esteen väli tuotti eniten ongelmia ja koira piti saada irtoamaan hyvin esteen taakse. Kiirehän siinä tuli, kun sai juosta kympin jälkeen ohjaamaan putkeen, ettei Romeo ohjautunut A:lle. Romeo oli hyvä, ohjaajalle lisää vauhtia. :)

2 kommenttia:

  1. Millä tosta 8-9-10 välistä selvisi? Oliko siihen joku hienompikin kikka?

    VastaaPoista
  2. Ei tuossa mitään kummempaa ollut. Putken jälkeen kovaa seiskalla ja heti kun koira hyppäsi kasin, (tuli katsoa, ettei mene ohjauksessa liian syvälle, muuten tuli kiire) vasen käsi ja vartalo ohjasi kaarroksella koiraa, jonka jälkeen oikea käsi vetää koiran ysin yli (oliko nyt sitten tämä avokulma), peruutus kohti kymppiä, käännös ja ohjaus putkeen... Tuli olla tarkkana, että ohjaajalla on koko ajan kova vauhti, koska jos jäi yhtään koiran jälkeen kympillä, koira ohjautui helposti A-lle, kuten aika monelle meidän ryhmäläiselle kävi. A-este olikin tuossa vähän niin kuin ansana. :)

    VastaaPoista