sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Kapulaa ja rullia

Holskujen talvitottikset alkoivat taas tänään. :) Perjantaina oli myös treeniporukan pikkujoulut ja kyllä menikin aika nopeasti huippu hyvässä seurassa. Aamupuoli tuli jo ennen kuin kunnolla huomasikaan, eikä baariinkaan ollut missään vaihessa kukaan edes lähdössä. : d Kiitos kaikille mukana olleille erittäin hyvästä seurasta ja niistä herkuista, jotka eivät syömällä loppuneet. Seuraavat pikkujoulut ovatkin sitten jo suunnitteilla ensi kesälle.

Niin... ja ps.  -> paljastuksia on luvassa pian Nooralle ja Tanjalle! ; D

Mutta siis asiaan. Paikalla tänään tottistreeneissä olivat lyhytkarvat Carma ja Älli, pitkispojat Ruka, Rio ja Romeo ja mukana treenaili myös ihana pikku Tohti-aussie.

Sää oli erittäin tuulinen ja kylmä, joten paikkamakuutreenit päätettiin jättää tältä erää. Alkuun kapulan noutoa. Romeo lähti hyvin ja innokkaasti. Heti kun tarttui kapulaan ja kääntyi, kehuin ja innostin, josta sai lisää vauhtia palautukseen. Toi kapulan pää ylhäällä. Ote on selvästi parantunut ja kapula alkaa jo pysyäkin siellä suussa, joten tästä ihan tyytyväinen. Loppuasento puuttuu, mutta muuten kohtuu hyvä. Tarkoitus on nyt saada ensin hyvä palautus, liittää siihen sitten lisäksi luoksetulo-käsky ja ohjata koira sivulle perusasentoon kapula suussa. Tehdään tämä nyt siis näin tokomaisesti.

Seuraavaksi ilmaisua irtorullilla kahdelta maalimieheltä. Jostain syystä Romeo ei syty tähän samoin kuin mitä esim. kapulan noutoon. Hakee kyllä teknisesti ihan hyvin ja tekee aika suoraviivaisesti, mutta jotenkin sellainen into ja kiva ilme puuttuu ja sitten ne luovutukset... tuo hyvin kyllä parin metrin päähän, mutta sitten rulla tipahtelee lähes joka kerta vähintään kerran. Ote rullasta on huono. Jännä, etttä vaikka kapulan tuo jo kohtuu hyvin, rullan tuonti tuntuu olevan koiralle ihan eri asia. Anna ehdotti, että voisin palkata rullan/lelun nostelusta käteen esim. ruoan yhteydessä. Täytynee kokeilla tuota, jos saisi jotenkin tuon luovutuksen paremmaksi.

Lopuksi pikku pätkä seuraamista, jonka teki hyvällä kontaktilla ja innokkaasti.

1 kommentti: