keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Alkuviikon touhut

Romeon viikko alkoi odotetulla hierojakäynnillä. Romeolla oli parkettilattialiukastelun jäljiltä lihasvenähdys, joka tuntui käsiteltäessä vasemmassa kyljessä, kuten olin sen siihen mielessäni paikantanutkin. Tämän huomasi Romeossa pienenä maiskutteluna ja jännityksenä tätä kohtaa käsiteltäessa. Yleensä Romeo nauttii hieronnasta täysin rentona, silmät puoli ummessa ja nyt se oli selvästi enemmän varuillaan. Mikään alue selkäragan tai lantion alueelta ei kuumottanut, tai kertonut siitä, että jotain suurempaa olisi kaatumisessa tapahtunut. Lopuksi hieroja tutki vielä lantionasennon, jotta se on suorassa. Kuuleman mukaan paras aika nähdä mahdolliset muutokset; kehittyneet venähdykset, -revähdykset, jumit ym. on viikon päästä tapahtuneesta, eikä vaikkapa heti  tapahtuman jälkeen tutkittaessa. Siinäkin mielessä käynti hierojalle osui parhaaseen mahdolliseen ajankohtaan, eli päivää vaille viikko kaatumisesta. 

Onneksi uutiset olivat kaikilta osin hyviä. Jumeja ei Romeolla muutoin löytynyt, venähdys alkaa olla parantumaan päin ja Anne oli sitä mieltä, että myös agitreeneihin voidaan keskiviikkona jo osallistua, mutta toki rimat kannattaa vielä pitää matalana.

*****
Tänään Jatin hallille, jossa ennen agitreenejä paikkamakuutreenit kolmen koiran kesken. Paikalla oli malinois Ipi, joka on Romeolle vieras koira ja Naava-snautseri. Romeo oli porukan keskimmäisenä ja Ipi noin  kahden metrin päässä, eli suht lähellä. Tehtiin taas kaikenmoista häiriötä Romeon pään menoksi. Satu vapautti Naavan kesken paikkamakuun, Tiina välillä Ipin. Mikään ei hetkauttanut Romeota, joka makasi hyvässä mielentilassa ja rauhallisen tarkkaavaisena paikallaan. Naavan vapautuksen jälkeen kävin välipalkkaamassa, kun ei osoittanut kiinnostusta juoksevaan koiraan. Samoin Ipin vapautuksen jälkeen palkkaus. Melkein olin toivonut, että se nousisi jossain näistä treeneistä, jotta olisin päässyt tästä sanomaan, mutta ei. Pieksämäen kokeen jälkeen, Romeo ei ole kertaakaan noussut, oli häiriö ollut mitä tahansa. Nyt sitten viisi päivää juupas -eipäs-pähkäilyä, ilmoitanko sen Pieksämäelle kokeeseen...

Seuraamista otin pikku pätkiä lämmitelymielessä ja Romeo teki suurimman osan ajasta kivalla kontaktilla. Vaikea oli taas jotenkin uskoa, että nuo sen koeseuraamiset ovat olleet molemmat niin järkkyjä....

*****
Agissa aiheena tänään oli niistot ja niisto-sokkarit. Rata oli tänään tämmöinen. (Numerointi sillä puolen miltä este suoritetaan.)

Rimat oli meillä 40 cm korkeudessa ja pöytä minien, jotta Romeo pääsee mahdollisimman kevyesti taas mukaan agitreeneihin. Pientä varovaisuutta huomasin yhä Romeolla olevan. Tämä vaikutti selvästi myös sen intoon, joka ei ollut lähelläkään sitä mitä se parhaimmillaan on. Jälkeenpäin ajatellen, ei olisi yhtään ollut hullumpi idea jättää vielä nämä agitreenit väliin... No, mentiin rata kuitenkin ja tehtiin kaikki esteet mahdollismman rauhassa ja jo vähän innokkaammin Romeo alkoi lopussa hypätäkin.

Niisto-sokkari oli takoitus tehdä esteiden 3-5-7 kohtiin. Eli koiran ohjaus esteen taakse, oma rintamasuunta sinne, minne rata jatkuu ja koiranpuoleinen käsi "vetää" koiran esteen yli, jonka jälkeen ohjaava käsi vaihtuu toiseksi. (sokkari) Alkuun ohjaava käsi meni liikaa koiran mukana esteen taakse. Sain myös noottia siitä, etten ollut riittävän kärsivällinen ja odottanut rauhassa koiran hyppyä ennen liikkumista eteenpäin... aikamoista säätämistä kaiken kaikkiaan meidän tekeminen tänään...

Loppulämmittelyyn saatiin mukavaa seuraa, kun Sari ja Carma tuli käväisemään hallille ja käytiin yhdessä lenkillä. Carman Back on Track-loimi oli osoittautunut Carmalle vähän liian isoksi, joten ostin sen Romeolle, jolle se onkin oiken hyvä. :) Romeosta oli ilmeisen noloa lenkkeillä Carman seurassa loimi päällä, joten se ei ahdistellut tavanomaiseen tapaansa Carmaa koko lenkin aikana... : D.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti