tiistai 2. lokakuuta 2012

Tokopalauttelut

Eilen kävin Muuramessa tekemässä Romeon kanssa kivat tokopalauttelut. Tanja ja Sini olivat myös paikalla koirineen. :) Teemana oli paljon palkkaa, lelua ja iloista mieltä.

Alkuun otin muutaman kerran tokoestettä. Teki hyvin ja oli oikein innoissaan hypyistä.  :) Tanjalta sain paljon hyviä vinkkejä treeneihin. mm. tuo, että voisin lisätä vihjeiden sekaan noita liikkurin käskyjä, ettei ala ennakoimaan niistä ja että treenaisin vihjeitä erikseen, jotta koira joutuu poimimaan sieltä ne oikeat. Paljon vaihtelua treeneihin, jotta koira ei koskaan tiedä mitä seuraavana tulee.

Tanja ehdotti tuohon meidän seuraamisongelmaan, että aloittaisin seuraamisen harjoittelun ns. alusta, eli vahvistaisin nyt vaan mahdollisimman hyvää kontaktia ja tekisin ihan muutamaa askelta. Tanja teki meille hyvää häiriötreeniä ja palkkasin kontaktista. 

Tein lähinnä vaan perusasentoa ja muutaman askeleen seuraamisia. Innokasta ja iloista tekemistä ja kontakti säilyi koko ajan hyvänä. Jääveissä ei myöskään ennakoinut sivulletuloon, josta olin tosi tyytyväinen, kun kuitenkin kokeessa joutui tekemään liikkeet loppuun asti.

Otin yhden luoksetulon, jossa vapautin pallolle, jotta saataisiin tuohon lisää vauhtia ja tulihan sitä. Kiva oli kuulla, että Sini, joka ei ollut pitkään aikaan seurannut meidän treenejä, sanoi Romeon tekemisen näyttävän nyt entiseen verrattuna paljon innokkaammalta ja iloiselta. Suunta on ainakin nyt oikea. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti