maanantai 20. elokuuta 2012

Kyllä se osaa... :)

Eilen tehtiin tottista Leppälahdessa mejäkokeen yhteydessä... Muutama lyhyt ja hyvä pätkä seuraamista, nopeita temmon ja suunnan vaihteluita. Romeo oli koko ajan hyvässä vireessä ja tekeminen tuntui yllättävänkin helpolta ja hyvältä. Miksei se voi olla tuommoinen aina kun treenataan? Näitä treenejä pitäisi tehdä nyt mahdollisimman usein, mutta lyhyesti.

Otin myös luovuttamista, joka tuppaa olemaan Romeolle välillä vähän haastavaa. Vielä ihan vähän mälvään, saat sit...-tyyppi ärsyttää allekirjoittanuttaHeti kun ote wubasta irtosi käskyllä, annoin purra uudelleen ja leikki jatkui. Näitä tehtiin useita kertoja ja poitsu tuntui käsittäneen homman idean.

Tänään jatkettiin eilisen kaltaista tottista agihallissa ennen agitreenejä tehden seuraamista pari lyhyttä ja hyvää settiä. Kivalla ilmeellä teki ja selvästi muiden koirien läsnäolo tekee tottikseen Romeolla erittäin hyvää. Vietti pysyy häiriössä riittävän korkealla ja toiset koirat saavat Romeon keskittymään tekemiseen. Jännä sinällään, mutta esim. kokeeseen toivoisin ympärille paljon häiriökoiria, jottei Romeosta tule laamaa.

Tottiksen jälkeen sitten vaihdettiin agiin. Olen päättänyt olla hurja (=lue pöljä ;D) ja mennä Romeon kanssa epikseen muutaman viikon päästä.. siis ehkä, jos en viime hetkellä jänistä, joka sekin on kyllä hyvin mahdollista ;), joten sillä silmällä tehtiin tänään hommia. Tarkoitus tämän päivän treeneille oli, että saataisiin mahdollisimman mukava fiilis yhdessä tekemiseen.

Treenasin yksittäisiä esteitä (puomi, kepit, pussi, putki, aidat) ja tein välistävetoja ja takaakiertoja. Hyvin Romeo kuunteli koko ajan ohjausta keskittyen ja välistävedot ja takaakierrot sujuivat ongelmitta.

Puomi meni myös hyvin. Vauhtia ja varmuutta on tullut paljon lisää. Pysähtyy hyvin kontaktille, joskus tosin tulee vähän liian alas, tai vastaavasti jää liian ylös. Tykkää selvästi puomista ja hakeutuu sinne mielellään, joten tämä on kyllä hyvä.

Pussiin Romeo karkasikin kerran, joten se on myös mieleinen este, eikä esteenä tuota ongelmia. Karkailu kyllä, mutta sitä Romeo ei onneksi noin yleensä harrasta.

Otin muutamia vauhdikkaita putkeen menoja eri suunnista ja käytin myös mustaa putkea. (joskus tuo musta putki aiheuttaa joillekin koirille epäröintiä) Romeo oli ihan liekeissä näistä putkitreeneistä ja ainakin intoa riitti. :)

Kepit olivat sitten se vaikeampi juttu ja nämä tehtiin alkuun. Treeneissä vaikeat asiat tehdään aina ensin ja loppua kohden hommat käy aina hauskemmiksi ja helpoimmiksi, jotta koiralle jää mahdollisimman mukava tunne treeneistä. Aloitin neljällä kepillä ilman ohjureita ja tämä sujui hyvin. Lisäsin esteparin ja sitten Romeo tuli väärästä välistä, ei saanut palkkaa ja herkkis kun on, into selvästi vähän laski. Palasin taaksepäin ja koska ohjureita ei tähän hätään ollut lähellä, laitoin verkot paikalleen ja tein niillä muutamia kertoja, jotta tulisi pelkkiä onnistumisia. Kivasti rytmi ja vauhti löytyi näiden avulla ja saipahan ainakin palkata ja iloita onnistumisista... :)

Osana rataa ja vauhdilla kepit tuntuvat sujuvat paremmin kuin yksittäisenä esteenä ja varmaan juuri siksi, että vietti on tuolloin korkeammalla. Otin yhden esteen, kepit ja siitä suoraan puomille-tyyppistä treeniä ja tämä tuntui olevan kovasti Romeon mieleen ja tässä myös kepit sujuivat.


Kivat treenit ja Romeo tuntui kyllä oikein hyvältä tapaukselta taas tänään. Sen olen oppinut Romeosta ja agista, ettei kannata huomautella Romeolle mistään, jos joku menee pieleen, koska se on varmin keino tappaa Romeolta into. Parasta on olla huomaamatta mitään virheitä ja olla hyvin hienotunteinen. Kyllä se aina kuitenkin parhaansa tekee. Minähän ne virheet sitäpaitsi etupäässä aiheutan ;), Kehua ja kannustaa kovasti kun homma toimii... iloa ja riemua säästämättä. Näin tulee hyvä.

Kuvat ovat vuoden takaisia, mutta laitetaan ne nyt tähän tekstiä piristämään.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti