tiistai 30. elokuuta 2011

Perustottelevainen... ?

Pitkästä aikaa olimme eilen mukana Muuramen Kennelkerhon perustottelevaisuuskoulutuksessa. Tosin kesätaukokin juuri loppui, joten kesällä ei yhteistreenejä ole ollutkaan. Koiria oli mukana varmaan ennätysmäärä. En laskenut monta, mutta useita kymmeniä niitä oli. Porukka jaettiin kahdelle kouluttajalle.

Alkuun tehtiin paljon seuraamista ringissä, luoksepäästävyyttä, täyskäännöksiä, liikkeen pysähdyttyä koirat istumaan, - seisomaan, - maahan... ja erilaisia kohtaamisharjoituksia. Romeo tsemppasi alussa hienosti ja teki kivalla kontaktilla, mutta kun homma jatkui ja jatkui pitkään, Romeo alkoi olla aika kuormittuneen oloinen ja pientä pöhinää alkoi olla ilmassa. Isoja uroksia oli joka puolella paljon ja edellämme kulki hoffiuros, joten keskittyminen seuraamiseen ja hyvään kontaktiin tahtoi olla välillä aika haastavaa. Hyvää harjoitusta kyllä, ei siinä mitään. Leikitin välillä patukalla ja Romeo rentoutui vähän. 

Otettiin myös kahden minuutin paikkamakuuta toisten koirien välissä. Toisella puolella oli bokserinarttu ja toisella hoffiuros ja muutenkin koirarivistö oli ihan kiitettävän runsaslukuinen ja rivi tiivis. Romeo pysyi paikalla hyvin levollisen oloisena, eikä sillä ollut selvästi pienintä aikomustakaan nousta. Sillä oli semmonen hoh-hoijaa-asenne ja silmissä tympääntynyt katse. Kai tästä tulee olla iloinen. ;) Tämä antaa kyllä paljon toivoa mahdollisia tokokokeita ajatellen. Vitsi, kun uskaltaisi vaan mennä sinne kokeeseen. Kaikki liikkeet sujuvat ainakin kohtalaisesti, mutta kesän jälkeen niiden mieleenpalautus on kyllä ihan paikallaan sekä minulle, että koiralle. ;)

Toisen kouluttajan kanssa tehtiin paikalla istumista ja luoksetuloa

Paikalla istuminen
Jätin Romeon istumaan paikalleen ja tein erilaisia askelkuvioita ja kiersin koiran takaa ympäri useamman kerran. Ei ongelmaa. Paikalla istuminen on agissa vahvistunut tosi hyväksi. :)

Luoksetulossa jätin istumaan ja näytti vähän siltä, että Romeo haaveili sittenkin olevansa agissa, eikä tokossa ja kuvitteli olevansa hyvin osaavan paikka-käskyn alla . :D Pyysin luokse ja R istuu kun tatti paikallaan ja tuijottaa fiksun oloisena minua. :D Ai, kun se onkin viisas. Vasta kun peruutin muutaman askeleen ja tehostin käskyä käsimerkillä, Romeo lähti tulemaan. Vedättääkö se nyt mua vai mitä oikein? Vähän iloisuutta enemmän toko touhuun ja paljon lisää VAUHTIA! 

Kesän jälkeen... 

Joo. Toko/tottis on jäänyt kesällä tosi vähälle ja nyt on kyllä pakko alkaa tsempata taas. Mejä vie paljon aikaa ja muut lajit pakostakin kesäisin vähän jää. Pitää pistää  meille joku tavoite, että saadaan jotakin aikaiseksi myös tokon ja tottiksen puolella. ;)

Huomaa kyllä, että koko kesä ollaan oltu tekemättä oikein mitään muuta, kun treenattu agilitya ja tehty maastolajeja. Ja pakko sanoa, että ei oikein hotaissut nämäkään tokotreenit tänään. :(. Ei minua, eikä selvästi myöskään Romeota. Mistä saisi oikein kunnolla intoa taas tähän lajiin? Toko kun on vaan aika helkutin tylsää... huoh. Ei voi mitään. Pitäisi löytää joku hyvä ja pieni treeniryhmä ja aloittaa joku tavoitteellinen koulutus... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti