torstai 12. heinäkuuta 2012

Vaikeista keliolosuhteista ja kanalinnusta huolimatta - ykköstulos!

Tänään oli Laukaan iltamejäkoe. Rankkasade kokeen aikana ja kova puuskittainen tuuli teki olosuhteista haasteellisen ja kun tähän vielä lisätään yksi jäljellä kyykkivä iso saatanan kanalintu... :O Nyt jos koskaan on Romeon kehuille kyllä todella aihetta! Romeo työskenteli hyvin motivoituneesti maastossa, jossa oli paljon ryteikköä, useita ylitettäviä, lähes tulvivia ojia ja myös suuren tuulisen hakkuuaukion ylitys. Hakkuuaukio on sinällään aina pieni haaste, koska siinä usein tuulee enemmän kun metsäosuudella ja laajalla aukealla myös riistan hajut tulevat koiran nenuun tiheätä metsää helpommin ja siellä voi vaikkapa pongata hirven... ketä sen jälkeen enää hirven jalka kiinnostaa? ;)

Rankkasateen jälkeinen kova tuuli oli hajottanut jäljen laajalle alueelle, joten polveileva jäljestys oli olosuhteisiin nähden paikallaan yhtenäisen hajujäljen puuttuessa. Romeo joutui selvästi koko ajan tekemään kovasti töitä, että pysyi jäljellä koko sen vaadittavat 1300 metriä, mutta hienosti poitsu selvisi. :)


Linnut, linnut ohi lentäkää... :/

Ensimmäinen osuus tarkasti jäljen päällä kulkien, kunnes jäljen sivusta ponkaisi siipiään räpytellen lentoon iso kanalintu...tunnen Romeon, joten kitarisat punaisina karjaisin silmäräpäyksessä tiukasti EII! Minut tuntevat ja kaikki mejäkaverit tietävät, mitä on kun Anne huutaa... :p huuto kuuluu varmaan kilometrien päähän... Hannu sanoi jälkeenpäin, että hyvä kun ei ollut nyt auton ikkuna auki. No, mutta luja kielto tehoaa kun se on riittävän napakka ja kun niitä saa käyttää yhden, siihen kannattaa panostaa. :D Ai jaa, tästä et siis tykkää tuumaa Romeo, joka oli juuri aikeissa loikata holskuloikalla kömpelön ja vähän hitaan linnun kimppuun. Romeo meni ihan pienen matkan linnun perään ja palasi nopeasti takaisin jäljelle, jota jatkoi taas keskittyneesti ihan kun mitään lintua ei olisi nähnytkään... WHAT? :O-oli tämän jälkeen omakin fiilis... oikeesti? Tuomari kehui vielä jälkeenpäin tätä linnusta selviämistä, koska vielä vuosi sitten kokeessa tämä koitui Romeon kohtaloksi parissakin kokeessa ja pudotti palkintosijaa ja laski pisteitä. Hyvä jäljestysrytmi  ja ns. koko pakka hajosi näissä kohdin ja keskittyminen varsinaiseen tekemiseen huononi. 


Koeselostuksessa luki vielä tuomarin maininta "plussaa koiralle linnusta selviäminen... Hyvä Romeo!" :)


Säännöthän mejässä ovat siis ne, että hihnan tulee olla koko ajan löysällä, sitä ei missään vaiheessa saa kiristää ja koiran kulkua estää. Kerran saat kieltää, mutta koiraa tulee seurata minne se sitten meneekin, eli vaikkapa sitten linnun perään. Kun tiedän kuinka paljon Romeota isot kanalinnut noin ylipäänsä kiinnostavat ja varsinkin suuret metsot, joita mejämaastoissa paljon on, olen todella ylpeä siitä, että Romeo jatkoi jäljestystä tästä häiriöstä piittaamatta. Ei ole varmaan helppoa unohtaa tuommoista saalista. Valitettavasti juuri tässä lintukohdassa oli myös sitten ensimmäinen makuu, joka jäi merkkaamatta ja pudotti pisteitä. 


Katkokulma oli paras koskaan Romeon tekemä kulma! Veretyksen loppuun ja siitä laaja kaarros suoraan veretyksen alkuun... kyllä kelpasi ihailla tuota suoritusta narun jatkona. hyvä, hyvä. :)


Kaadon Romeo merkkasi hyvin, vaikka kaatona olikin hirven jalkaa pienempi peuran sorkka. Ainakin se oli kevyempi kantaa autolle.

No, näillä tämän päivänä pisteillä (VOI 1/40 p.) ei ole vielä asiaa PM-kisoihin, mutta suunta on koko ajan ollut mukavan nouseva ja kautta on vielä jäljellä. Nyt tuli kuitenkin toinen ykkönen peräkkäin ja selvää myönteistä kehitystä koirassa on koko ajan tapahtunut. Romeohan on vielä nuori koira mejään ja parhaat vuodet pitäisivät olla sillä vielä edessä. Tavoitteena on PM-paikka, joka viime vuonna jäi aika hilkulle... Romeolla on tarvittavat kolme ykköstulosta kasassa, jolla voi noin periaatteessa hakea, mutta niitä ns. yläykkösiä tarvittaisiin vielä. Mutta, ei muuta kuin taas uutta matoa koukkuun. :) Mukavaa oli. Kiitos järjestäjille!

Tuomarin koeselostus


Mejäkoe Laukaa 11.7.2012 VOI 1 40 p.
Laukauksen sieto: Hyväksytty
Tuomarin koeselostus (Karla Sohlman)
Hyvä ohjattu lähtö. Romeo aloittaa sopivavauhtisen jälkityön käyttäen maa- ja ilmavainua. 1. osuuden alku hyvin, mutta sitten jäljeltä lähtee lintu. 1. kielto ja Romeo palaa jäljelle. Makuu oli juuri tässä kohtaa ja se kierretään. Kulmalle hyvin ja se tarkasti. 2:n osuus myös hyvin ja merkkaa makuun. 2. kulma teettää töitä, mutta selviää omatoimisesti. 3. osuudella Romeon tyyli muuttuu runsaasti tarkastuksia tekeväksi, makuu ohittuu. 3:s kulma, jolla katko veretyksen loppuun ja kaarroksella suoraan veretyksen alkuun. 4. osuus myös aaltoilevaa työskentelyä ja makuu jää merkkaamatta. Kaadolle tullaan ja se kiinnostaa. Romeo teki töitä mallikkaasti kaksi osuutta ja loputkin selvittiin mutta hieman rauhattomammin. Tänään pisteisiin vaikuttaa kolmen makauksen merkkaamattomuus, 2.kulma ja kahden osuuden pyöritykset. Plussaa koiralle linnusta selviäminen. Hyvä Romeo!

4 kommenttia:

 1. Onnittelut, tosi hienoa että Romeo pystyi käskystä unohtamaan linnun!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Kata ja joo... tuo linnun sievä ohitus tulee olemaan jatkossa tosi merkittävä juttu. :)

  Eilinen oli yksi parhaita jäljestyksiä Romeolta huomioiden vaikeat olosuhteet. Hyvältä tuntuu nähdä miten Romeo on kehittynyt jäljestäjänä esim. verrattuna viime kauteen. Se on saanut koko ajan selvästi lisää varmuutta ja itseluottamusta ja tuo näkyy määrätietoisena ja vahvana etenemisenä jäljellä. Sillä on selvä intohimo tähän hommaan ja periksiantamattomuus ja itsenäinen työskentely on kanssa suuri plussa.

  Viimeiset neljä mejäkoetta 3 ykköstä ja yksi 2-tulos, joten suunta on kyllä nyt hyvä. :)

  VastaaPoista
 3. Lunta tupaan. S.postissa tänään tämmöinen viesti omalta seuraltamme "Valitettavasti joudun ilmoittamaan, että sunnuntain mejäkoe 22.7. on peruttu. Syynä sekaannus tuomariaikatauluissa."

  Tämä tarkoittaa nyt sitten käytännössä sitä, että hyvästi meidän mahdollinen PM-paikka. 12.8 olevaan kokeeseen emme valitettavasti perhesyistä pääse, joten kokeet ennen PM-kisaa olivat tässä. :( No, ehkä ensi vuonna sitten paremmlla tuurilla...

  VastaaPoista
 4. ^ Jes!! :) Juuri tuli tieto, että pääsemmekin mukaan samaiseen kokeeseen, mutta toiselle päivälle, mitä alunperin oli suunniteltu. Yksi mejäkoe on vielä sittenkin jäljellä ennen PM-koetta!

  VastaaPoista