maanantai 9. heinäkuuta 2012

Hyvät agitreenit!

Tänään oli Jatin ohjatut agitreenit. Viime viikko jäi meiltä treeneistä väliin mökkiloman takia, mutta pieni tauko agista näytti tehneen Romeolle pelkästään hyvää! :)

Yksittäisinä esteinä tehtiin keinua ja keppejä ja sitten oli pieni rata, joka oli tämmöinen.

Radassa oli putki, jonka sisäänmenoaukot olivat molemmat seinään päin, joten koira piti heittää putken pimeään kulmaan. Romeolle tämä ei ollut ongelma. Romeohan rakastaa putkea ja oikean suuaukon löytäminen sujui joka kerta yhtä hienosti, sekä kutosesteeltä tullessa, että toisen esteen jälkeen. Nelos- ja vitosesteen välissä tuli tehdä välistäveto. Tämä sujui kanssa hyvin ja jopa minä sain ohjauksesta kehua...

Tämän jälkeen taka-käskyllä kutosesteelle, valssi ja siitä koira taas putken pimeään päähän ja loppuradan sai juosta kovaa.

Ohjaajan mukaan meillä oli mukavaa tekemisen meininkiä ja ohjaaminenkin oli kuulemma hyvää, varsinkin silloin kun tehtiin rata uudelleen pienen tauon jälkeen. Kovasti on tullut myös Romeoon myös lisää vauhtia radalla, kun osaan sitä paremmin ohjata. Se on kuulemma hyvin kuuliainen koira ja tekee sen mitä siltä pyydän... Hirmu tyytyväinen koiraan ja itseenkin tämän radan osalta, vaikka rata ei sinällään mikään monimutkainen ollutkaan.

Kuuden kepin sarjaa olivat muut ryhmäläiset tehneet viime kerralla jo vähän ilman ohjureitakin, ja tänään 12 keppisarjasta otettiin ohjureista osa pois; alusta, lopusta ja muutama keskeltä. Romeolla ei ollut tämän suhteen mitään ongelmaa, vaan joka keppiväli sujui hyvin pujotellen. Yritän saada siihen jatkossa yhä enemmän lisää vauhtia, jotta jonkinlainen rytmi alkaisi myös löytyä.

Keinulle pyysin apuohjaajan mukaan, koska keinu on ollut vähän ongelmallinen Romeolle, johtuen niistä muutamista keinulta putoamista. Keinuja on hallilla kaksi, toinen on suurempi ja se myös rämähtää erittäin kovaäänisesti, joten valitsin näistä matalamman ja selvästi hiljaisemman keinun. Ääntähän Romeo ei siis sinällään pelkää, vaan alastulon keinahdusta kummeksuu. Laitoin ensin matkan varrelle broiskun sydäntä ja apuohjaaja jarrutteli tarvittaessa keinua. Romeo päätti tehdä ylösnousussa oman ratkaisunsa ja levitti itsensä niin, että jalat oliva keinun molemmilla puolilla ja masu keinulla... :p voi kiesus, miltä tuo näytti... mun pöhkö. No, homma ei toiminut ihan näin, joten uusi yritys ja nyt sitten jo jalatkin olivat keinulaudalla... Parin keinulaudan namikerran jälkeen,  palkkasin vasta kontaktilla. Alkuun kiipeäminen oli nihkeää, mutta muutaman toiston jälkeen homma sujui paremmin ja tähän lopetettiin. Ehkä tämä tästä alkanee sujua vielä.

Jos jotain negatiivista tästä päivästä pitää sanoa, (muutakin kuin, että hukkasin tänään rakkaan lippalakkini...) niin huomasi, että raitakoira oli ollut koko viikon maalla näkemättä muita kuin oman lauman koiria. Appenzellinpaimenkoiraurokset Edi ja Dominick saivat pientä murrausta aikaan Romeossa kun lähekkäin työskenneltiin... Muutaman kerran piti huomauttaa, että mitenkäs sitä treeneissä ollaan... toisaalta tuo paine on ihan tervetullutta, koska juuri tällöin Romeo tsemppaa kovasti yhdessä tekemiseen ja keskittyy hyvin.

Huomenna mennään sitten tekemään koejälkiä keskiviikon mejäkokeeseen. Lupaa keskiviikolle sadetta, joten toivotaan, että säätiedotus pitää paikkaansa. Sade kun on aina ollut se meidän keli. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti