maanantai 2. toukokuuta 2011

Porukkatokossa


Ajelin tänään Romeon kanssa Muurameen porukkatokoilemaan. Paikalla oli aika monta koirakkoa ja koirakot jaettiin kahteen osaan. Harjoittelimme luoksetulon pysähdyksiä, teimme seuraamisharjoituksia sekä ohituksia. 

Luoksetulon pysähdykset 

Koirasta käveltiin kauemmaksi (tai kouluttaja piti koiraa paikalla), pyydettiin koiraa (ei kuitenkaan varsinainen luoksetulokäsky) ja koiran tullessa, käskyllä pysäytys, oman liikkeen jatkuessa taaksepäin. Palattiin koiran luo ja palkkaus. Romeo otti alkuun vähän askelia, mutta saatiin muutama ihan hyväkin suoritus. 

Seuraaminen

Tehtiin harjoitus, jossa koirat jätettiin kiinni ja ohjaajista osa sai koiran roolin ja toiset olivat koiran ohjaajia. :) Itse olin tässä ohjaaja. Minna käskytti "liikkeelle mars, liike seis, käännös vasemmalle, täyskäännös, liike seis jne... ja me toimimme ohjeiden mukaan ja kiltit koirat seurasivat nätisti... Ideana oli saada huomaamaan, että koirien rooli ei ole aina helppo, jos ohjaaja ei anna koiralle mitään apuja, jolla se voi ennakoida edes vähän sitä mitä ohjaaja seuraavaksi aikoo. Eli esim. vasemmalle käännyttäessä voi koiralle ennen käännöstä antaa vähän vartaloapua kääntämällä myös olkapäitä menosuuntaan ja muutenkin käännöksissä voi vähän steppailla, jotta helpottaa koiraa.   

Sitten otettiin mukaan oikeat koirat. :) Romeon  seuraaminen oli hyvää, kontakti pysyi koko ajan häiriöstä huolimatta. (toinen koira haukkui koko ajan vieressä) Romeon keskittyminen on parantunut iän myötä ja sille on tullut enemmän kestävyyttä tekemiseen. R ei ole enää ihan niin kiinnostunut ympäristöstä kuin aiemmin. Hyvä!

Seuraamisharjoittelut jatkuivat ringissä. Koirat alkuun perusasentoon, liikkeelle ja liike seis. Välillä tehtiin täyskäännöksiä. Romeon paras terä oli jo vähän poissa, kontakti vähän katkeili ja välillä vilkuili edessä menevää. Teki välillä tässäkin erittäin hyvällä kontaktilla, mutta väsymys vähän näkyi...   

Ohitusharjoituksia

Loppuun tehtiin vielä ohitusharjoituksia. Namilla sai palkata. Tärkeintä oli vaan pitää huomio itsessä, keinolla millä hyvänsä. Ensin mentiin toista koirakkoa vastaan ja ohitetiin pysähtymättä. Sen jälkeen tehtiin muutamia harjoituksia niin, että koirat perusasentoon kohdatessa. Lopussa R jurisi vähän kun ohitettiin iso hoffiuros ristiin useamman kerran, mutta ei mitään isompaa kuumenemista... 

Ihan hyvät treenit jälleen. :) Tässä vielä kuva meidän kippurahännästä. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti