maanantai 7. maaliskuuta 2011

Maanantain agit (5/10)


Tänään oltiin Romeon kanssa maanantaisella agikurssilla. Harjoiteltiin erilaisia välistävetoja.

1. Harjoitus

 Kolme estettä rivissä:

I-----I      I-----I      I-----I

Ensin ohjattiin näin, aloittaen esteiden oikealta puolelta:

taka-hyppy-taka-hyppy-taka-hyppy ja sitten vaihdettiin suuntaa ja ohjaavaa kättä ja sama uudelleen. Oma keho muistettava pitää esteiden suuntaisesti ja vältettävä turhaa kiertoliikettä. Kädellä kunnollinen ohjaus nykäisten taaksepäin heti hypyn jälkeen. Kädellä ja samanaikaisesti jalalla voi ohjata koiraa. Samanaikainen liike selkiyttää koiralle ohjausta. 

2. Harjoitus

Esteet samalla tavalla. Aloitettiin oikealta puolelta ja oikealla kädellä ohjaus:
Ensin hyppy-taka-hyppy ja suunnan vaihto ja sama uudelleen vasemmalla kädellä ohjaten. Yksi este jäi siis aina väliin ja koiraa ohjattiin juoksemaan esteen takana.  

Vasemmalla kädellä ohjaus sujuu jotenkin kömpelömmin kun oikealla kädellä, joten sitä puolta erityisesti tulee meidän harjoitella. Muuten ihan kelvollista tekemistä Romeolta. Ekan esteen kohdalla oli jokin saakelin hyvä haju, jota Romeo yritti vähän joka välissä haistella, mutta sitten kun pääsi esteille niin meni hyvin ja innolla. 

Pakko kuitenkin sanoa, että kun halli on noinkin pieni kun mitä se on, niin Romeon kokoinen iso koira, ei pääse siellä kunnolla oikeuksiinsa ja nauttimaan lajista. Se kun tykkäisi siitä kun pääsisi välillä juoksemaan/revittelemään ihan kunnolla. Jossain määrin tuo vie varmaan Romeolta vähän intoa lajiin, kun harjoittelu ei ole ihan sitä  mitä se kesällä kentällä on ollut ja silloin kun tilaa on enemmän. Toisaalta kuitenkin ohjausharjoittelut on helpompi tehdä kun vauhtia ei ole liikaa, joten en valita. Pysynpähän perässä paremmin. ;)  

Jotenkin tuo ohjaaminen näyttää sivusta katsottuna niin helkutin yksinkertaiselta. Kuivaharjoittelukin vielä sujuu vallan mainiosti, mutta kun otat koiran mukaan niin johan alkaa ohjaus seota ja tökkiä... :(  Pitää vaan yrittää keskittyä koko ajan ja rauhoittaa tekeminen. Takuulla en muistaisi esim. kokeessa mistä puolta estettä pitää mennä ja tuskin oppisin rataakaan, ellen saisi kuivaharjoitella sitä vähintään kymmentä kertaa. :( Siihen päälle vielä hirmuinen kisajännitys, niin EI kiitos ainakaan ihan lähitulevaisuudessa tulisi mieleen kisoihin osallistua... Kaikki kunnia niille, joilta se sujuu. 

No joo. Sujuuhan se meiltäkin suurimman osan ajasta oikein mallikkaasti ja Romeo on siitäkin niin mukava kaveri, kun se antaa mun möhliä rauhassa ja jaksaa silti itse aina yrittää parhaansa. Aika murunen se on. Tänään poitsu pisti oikein maate treenivuoroa odotellessa ja toisten melskatessa ympärillä, joten kovasti se edistyy hallilla olemisessa ja toisten koirien kanssa. :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti