tiistai 1. helmikuuta 2011

Olkkaritokoa


Olen välillä lähes kateellinen ;) niille, joilla on vaan yksi koira. He voivat treenata sisällä lämpimässä esim. tokoa millon vaan ja toiset koirat eivät häiritse. Toista on meillä. :/ Jos otan namit ja muut vermeet esiin, ryntäävät kolme yritteliästä koiraa paikalle. Jokainen panee parastaan ja näyttää kaikki mahdolliset ja mahdottomat temput. - Tee mun kanssa jotain, joohan... ! -tyyliin. Onhan meillä toki muitakin huoneita. Huoneeseen/ulos tokon ajaksi eristetty tyyppi/tyypit alkavat kuitenkin vinkua ja raapia ovea välittömästi. Sekään ei vielä haittaa, mutta kun treenattavaa se häritsee myös niin paljon, että oven taakse eristettyä pitää käydä vähän väliä pällistelemässä oven alareunasta ja keskittyminen varsinaiseen hommaan on tosi huonoa... Ei sekään vielä mitään, onpahan ainakin hyvää häirötä omasta takaa, mutta tuota ärsyttävää piippausta ei kestä mun hermo. :( Joten siis... tokoa treenataan vaan kun toiset koirat ovat jossain muualla.

Eli aina kun terrierit ovat trimmissä, lenkillä tms. meillä treenataan täysillä olkkaritokoa. :)

Tässä vähän mitä ollaan viime aikoina touhuttu...

Perusasennon sivuaskeleita ollaan treenattu kovasti. Oikein hyvin R korjaa paikkaa sekä vasemmalle, että oikealle. Peruutusta voitaisiin alkaa myöskin kokeilemaan jatkossa.

Lyhyttä matkaa seuruutan sisällä, paljoilla käännöksillä oikealle ja vasemmalle ja lentävällä lelulla palkkaus. Kontakti pysyy erittäin hyvin kun ollaan sisätiloissa! Tuon kontaktin kun saisikin tuonne ulos.

Nouto sujuu taas Romeolta mukavasti kun tilanne on rauhoitettu ja pyrin olemaan mahdollisimman passiivinen. Ota-anna -kapulaharjoitukset jatkuvat edelleen päivittäin. Sisällä olen myös heitellyt kapulaa, jonka tuo aika kivasti. Putoilee yhä, joten otetta pitää saada varmemmaksi. Tarjoaa kapulaa jo käteenkin, mutta ajatus ei meillä ihan aina synkkaa ja pieniä lipsahduksia tapahtuu... Kapula saattaa helposti pudota ja omia varpaita saa tosissaan varoa. :D Noutoa ollaan treenattu myös niin, että istun lattialla namit sylissä ja heitän Romeolle palloa. Aina kun tuo pallon syliin ja käteen asti, saa namin. Tuohan se. Tosin lähmii tuodessa vielä aika tavalla.

Ulkona ollaan treenattu myös noutoa ja Romeo tuo yhä varmemmin ja suoraviivaisemmin. Kunniakierrokset ja revitysyritykset ovat vähentyneet huimasti, joten eiköhän tuo nouto saada tässä kevään aikana kunnon kuosiin. 

Liikkeestä maahanmeno sujuu todella mallikkaasti sisällä. Palkkaus taakse narupallolla.

Stopit sujuvat nekin sisällä oikein hyvin. Yhtään ylimääräistä askelta ei ota seis-sanan jälkeen ja ilme on varsin hyvä. Palkkaus lentävällä namilla. Tykkää kovasti tästä. :)

Agikurssin alku siirtyi viikolla, joten ensi maanantaina sitten agiliidellään pitkästä aikaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti