sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Muuramessa tokoilemassa

Sunnuntaiseen tapaan käytiin Muuramessa porukkatokossa.

Harjoittelimme tänään esineen/lelun luovutusta ja -noutoa, merkille lähetystä, käännöksiä oikealle ja vasemmalle sekä toisten koirien ohitteluja ja -kohtaamisia. Noiden lisäksi otin muutamia eteentuloja ja maahanmenoja.


Ensin kokeiltiin miten koira tarttuu tarjottuun esineeseen ja miten luovuttaa sen. Romeolla oli mukana oma narupallo. Romeo otti pallon suuhunsa ja kiitos-sanalla irrotti otteen siitä. Ota-anna-tyylinen harjoitus. Meni paremmin kun yleensä Romeon kanssa. Se kun niin mielellään taistelisi lelusta.

Seuraavaksi heitin pallon Romeolle noudettavaksi ja peruutin muutaman askeleen poispäin, jolloin Romeo tuli pallon kanssa luokse ja kiitos-sanalla irrotti otteen pallosta. Tuo peruuttaminen toimii hyvin siinä, että Romeo ei viitsi jäädä tekemään  kunniakierrosta lelun kanssa kun huomaa, etten jää sitä ihailemaan vaan liikun vähän kauemmaksi siitä. Tulee hyvin suoraviivaisesti luokse. Pää on edelleen vielä vähän liian alhaalla ja koira odottaa, että laitan käteni valmiiksi alas, johon se pudottaa pallon. Tätä esineen luovutusta ollaan treenattu nyt paljon ja toimii paremmin kun aiemmin. Vielä kun saisin Romeon pään kohoamaan ylemmäksi, että se tarjoaisi palloa suoraan käteen. Takaperin ketjuttamalla harjoitellaan esineen pitoa (sisällä kapulan kanssa) ja luovutusta, joten eiköhän tuo ala tuolta löytyä. Kunniakierros esineen kanssa on kuitenkin jäänyt ja se, että Romeo alkaa taistella helposti saaliista.

Merkille lähetys oli meille uusi juttu. Romeo istumaan paikalle. Muovipöntön takana oli targetti, jolle vein namin ja sitten n. parin metrin päästä lähetys sanalla merkki. Romeo kiersi pöntön, meni targetille, söi namin ja takaisin tullessa pöntön kohdalla pyysin seis-käskyllä koiran seisomaan paikalleen. Matka oli niin lyhyt, että Romeo ei oikein pysähtynyt kunnolla vaan otti vielä askeleita, vaikka stoppeja ollaan sen kanssa aika paljon tehtykin... Toinen kerta vähän paremmin. Täytyy harjoitella tätä.

Käännöksiä tehtiin oikealle ja vasemmalle ja heti käännöksessä palkittiin koira. Kouluttaja sanoi, että Romeon kanssa kannattaa välttää toistaiseksi pidempiä suoria koska sen motivaatio niissä niin helposti laskee. Eli enemmän käännöksiä oikealla ja vaemmalle, heti käännöksen jälkeen palkka ja aina kun kontakti on hyvä palkka. Näin mentiin ja Romeon kontakti olikin paljon parempi kun tapahtumia oli koko ajan paljon. Otin muutamia sivuaskeleita vasemmalle ja oikealle ja aikas mukavasti Romeo niissäkin korjaili paikkaa.

Kova tuuli kentällä teki Romeosta vähän levottoman oloisen, joka näkyi varsinkin ohitteluja ja kohtaamisia tehdessä. Kai se toisten koirien haju tuntui jotenkin tuulella erityisen voimakkaalta ja Romeo pälyili välillä sivulle ja murisi muutaman kerran matalasti jotakin urosta ohittaessa. Hyvin se kuitenkin jaksoi olla koko tunnin kertaakaan sen kummemmin pöhisemättä.

Otin myös muutamia eteentuloja viiden kerran sarjana ja joka kerta tuli tosi tiiviisti ja suoraan. Ilme on hyvä. Tehtiin myös nopeita maahanmenoja ja mukavasti R läjähti maahan. Romuluisena ja isona koirana, (kropan hallinta ei vielä siis ihan täydellistä Romeolla) Romeon tekeminen ei ole ihan niin nopeen näköistä kun jollakin vähän kevyemmällä koiralla, mutta ihan tyytyväinen  tuohon.

Mukavat treenit ja vaikka pakkasta olikin jopa -7 niin aurinko lämmitti tuulesta huolimatta niin, että sormetkaan eivät jäätyneet! Kyllä se kevät sieltä taas tulee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti