torstai 4. marraskuuta 2010

Romeon esineet


Esineruutuilua

Tänään treeni kahdella esineellä, lompakolla ja hikinauhalla. Lompakko ruudun oikeaan yläkulmaan ja hikinauhan heitin mennessä ruudun oikeaan alakulmaan. Niin kauas kuin se lensi, jotta Romeo ei voi ainakaan minun jälkeä hyödyntää.

Romeo meni tällä kertaa vauhdilla ensin ruudun yläkulmaan, josta lompakko nousi tosi helpon oloisesti. :) Romeon päätä huimaava vauhti takaisin tullessa teki jälleen kerran sen, että lompakko tipahti. Ote saisi olla varmempi, mutta minkäs teet... Poimi näppärästi takaisin suuhunsa ja päälle oikein nätti luovutus. :)

Lähetin uudelleen, Romeo epäröi hieman ja lähti aika varovasti, mutta selvästi nyt enemmän ajatuksen kanssa hommiin. Nenä teki kovasti töitä ja Romeo etsi nyt huolellisesti ja rauhassa ruudun alakulmasta mennen ensin vähän vasemmalle ja siirtyen sitten oikealle hakien hienosti ilmavainulla esinettä. Mielenkiintoista oli katsoa kuinka koira paikantaa esineen siitä lähtevän hajun perusteella. Tuolla sen täytyy olla... 

Sieltähän se sitten löytyikin ja Romeo toi esineen hienosti. 

Nopeasti Romeo oppi tuon, että esineitä on metsässä useampi yhden sijaan. Romeossa on mukavaa tuo, että kun se ensin jotain vaikeampaa tai uutta asiaa hetken epäröi ja miettii, kerran tehtyään se ei enää epäröi yhtään. Esim. vaikkapa agissa putkeen meno ensin epäilytti, mutta kerran uskallettuaan se on syöksynyt putkeen aina täysillä. Asia opitaan ns. kerrasta. Se on sitten ihan toinen juttu haluaako se aina niin toimia. :D 

Hyvä treeni taas. Kovasti on elukka kärryillä tästä hommasta. :)


Tässäpä näitä meidän esineitä millä ollaan nyt viime aikoina treenailtu. 


Sininen pussukka. 
Tämä on Romeolle jostakin syystä ollut vaikea esine, eikä nouse hyvin. Tekisikö nuo napit sen? Ollaan kokeiltu tätä kylläkin vasta kerran


Rannehikinauha 
Tämä tulee nykyisin hyvin, vaikka alkuun Romeo vähän oudoksuikin tätä. 

Pupu
Romeon lempiesine. :) Kun harjoitusta vaikeutetaan, tarvitaan silloin aina tätä helppoa pupua. Tuo hyvin mielellään, mutta tämä putoaa helposti sen suusta. Lähmii tätä ja korjailee otetta. Muoto on siis vähän huono. 

    Nalle
Tällä ollaan treenattu vasta vähän

Lompakko
Alkuun tämän tuominen tuotti aika paljon vaikeuksia, mutta nykyään Romeo tuo tämän hyvin. Takana on muovitasku ja jotenkin ajattelisin sen oudoksuttaneen alkuun. Tämä on myös suhteellisen liukas esine ja lähes joka kerta tippuu ainakin kerran. 

Täytyisi käydä joku päivä kirpputorilla katselemassa jotakin uutta krääsää. 

Toko/tottis

Ja tokoiltukin on päivittäin vaikken siitä ole jaksanutkaan aina raportoida. 

Sivulletuloa ja perusasentoa on väännetty oikein tosissaan ruokapalkalla. Perusasento, kaksi askelta eteen, koira sivulle, käännöksiä ympäri ja sama jne. Romeo hakee nätisti oikean paikan, vaikka isona koirana se ei  aina ihan yksinkertaista olekaan sisätiloissa ja R saattaa jäädä helposti vinoon. Tarkkana olen ja vain ihan oikeasta paikasta tulee kehu. 

Mukavia ja lyhyitä treenejä päivittäin. Oikein kivaa tämä tämmöinen treenaaminen. :)

Kunhan tuo talvi pukkaa kunnolla päälle ja nuo meidän metsälajit jäävät pois alamme yhä enemmän keskittymään tuohon tokoon ja tottikseen. Nyt nautitaan vielä sulasta maasta ja metsässä touhuamisesta täysin siemauksin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti