tiistai 2. marraskuuta 2010

Kaksi esinettä


 Taitava koira! :)

Tänään tehtiin esineitä nyt toista kertaa kahdella esineellä yhden sijaan . :)

Esineinä olivat tänään jo tutut pupu ja rannehikinauha. Alue oli kaistaleen muotoinen eli n. 40 metriä pitkä ja n. 10 m kapea.

Viimeksi Romeolla oli vaikeuksia toisen esineen kanssa. Toinen esine oli tulloin Romeolle uusi, joten tänään otin tutut esineet mukaan. Viimeksi Romeo ei mennyt enää uudelleen ruudun yläosaan, jossa molemmat esineet olivat ja alakulmassakin hakeminen oli vähän haahuilevaa.

Ollaan treenattu koko ajan yhdellä esineellä, jotta on saatu homma toimimaan kunnolla eli esineruudun idea selväksi Romeolle ja toisekseen kova halu tehdä töitä. Aina on lopetettu siihen kun koira on hyvin innoissaan eikä ole viitsitty ottaa toistoa. Tämä on toiminut hyvin ja Romeolle on tullut kovasti intoa treenaamiseen, joten nyt on aika ottaa mukaan myös toinen esine. :)

Ruudun oikeaan alakulmaan jätin pupun, jonka Romeo on tuonut aina hienosti ja ruudun vasempaan yläkulmaan jäi hikinauha, jonka tuomisessa ei myöskään pitäisi olla Romeolla ongelmia.

Ensimmäinen esine; pupu

Romeo irtosi taas täysillä n. 10 metriä, aikeena ilmeisesti aloittaa tapansa mukaan hakeminen ruudun yläosasta kunnes löi täydessä vauhdissa jarrut pohjaan... Pupun haju tavoitti selvästi Romeon kovassakin vauhdissa ja Romeo palasi ruudun alaosaan ja löysi helposti pupun, jonka kiikutti vauhdilla minulle. Palkka ja uusi lähetys heti perään.

Toinen esine; hikinauha

Nyt Romeo lähtee todella lujaa ruudun yläkulmaan, jossa ei siis vielä ole käynyt ja suoraan ruudun vasempaan kulmaan ja noukkii vauhdikkaasti hikinauhan. Ihan pienen hetken seisoi paikallaan ja katsoi minua ja lähti sitten tulemaan vauhdilla. En uskaltanut kehua koska en nähnyt onko koiralla edes mitään suussa. En ennen kuin esine luovutettiin minulle kauniisti. =)

Hurjat kehut, namia ja narupallolla leikkiä palkaksi. Paras esineruutu tähän astisista! :)

1 kommentti: