sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Porukkatokossa


Tokoilemassa

Aamulla tehtiin koirien kanssa parin tunnin metsälenkki. Vähän arvelutti lähteä sen jälkeen väsyneen koiran kanssa treenaamaan Muurameen tokoa, mutta toisaalta... onhan tuo holsku kuitenkin työkoira. Kyllähän se jaksaa ;) 

Koiria oli taas paljon porukkatokossa ja koirakot jaettiin kahteen ryhmään. 

Harjoittelimme perusasentoa, lyhyttä seuraamista ja sitä, että kouluttaja käskytti mitä seuraavaksi; istu, maahan, seuraa...

Teimme myös ruutua ja pujottelimme toisia koirakoita ja vastaavasti pidimme koiramme käskyn alla perusasennossa kun toiset koirakot ohittelivat meitä. Teimme myös kohtaamisharjoituksia eli toisen koiran kohdalla pysähdyttiin, koirat perusasennossa ja palkkaus. 

Romeossa oli sekä hyvää, että huonoa tänään. Otti aika paljon häiriötä toisista koirista ja keskittyminen oli välillä aika heikkoa. Luulen, että tuo johtui siitä, että kentällä oli tänään paljon Romeolle vieraita koiria ja Romeo oli tavallista väsyneempi.  

Perusasennossa Romeo pälyili sivulle, ympäristöä piti tarkkailla kovasti. :/ Ajoittain taas tekeminen oli todella hyvää ja esim. n. 10 koirakon pujottelu sujui oikein hyvällä kontaktilla eikä Romeo vilkuillut kertaakaan toisia koiria niitä ohittaessaan. 
Toisten koirien kulkiessa meidän ohi, Romeo oli silloinkin hyvässä kontaktissa lähes koko ajan. Yhden Romeolle murisevan koiran kohdalla Romeo ärähti, mutta tuokin meni jo väsymyksen piikkiin kun lähes tunnin treenit olivat jo melkein lopussa. 

Ruutu

Ruutua harjoittelimme niin, että vein Romeon narupallon ruutuun yhdessä Romeon kanssa ja sitten "Ruutu"-käskyllä lähetys. Romeo meni hyvin ruutuun ja toi sieltä pallon. Seuraavaksi kokeilimme niin, että pyysin Romeota ruudussa maahan ja sehän meni ihan nätisti. :) Näin ei olla treenattu, mutta voitaisiin alkaa kouluttajan mukaan harjoittelemaan tätä näin, eli pyytäisin tuon maahanmenon tuolla ruudussa.  

Muuten tekeminen oli ihan kohtalaista, perusasento jäi välillä liian taakse ja korjailtavaa riitti. Seuraaminen välillä kivaa, sitten taas otti häiriötä muista koirakoista ja nenukin pyrki tutkimaan maata turhankin usein... 

Kohtaamisharjoitukset menivät Romeolta kivasti. Meidän "parina" oli Fanny bokseri, jonka kanssa kohtaamiset sujuivat ilman mitään sen kummempaa säätämistä. Romeo tuskin huomasikaan koko Fannya. 

Kivat treenit ja ihan mukavaa tuo Romeon käytös suurimman osan ajasta noinkin suuressa koiraporukassa. :)
Nyt on sitten kotona tooosi väsy holsku.  :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti