tiistai 12. lokakuuta 2010

Lajit, tavoitteet ja suunnitelmat


 Päivitetäänpä vähän tämän hetkistä tilannetta ja sitä, mitkä ovat ne meidän lajit ja tavoitteet! Mahdolliset muutokset suuntaan jos toiseenkin, ovat kuitenkin aina mahdollisia... ;) 

Mejä

Yllätys, yllätys ;). Tämä on, ja tulee säilymään meidän päälajina ainakin toistaiseksi. Tämä me osataan ja tästä me kummatkin kovasti tykätään. :) 

Tavoitteena ja haaveena on saavuttaa lajissa FI JVA:n arvo.

Laji sopii itsenäisestä työskentelystä pitävälle Romeolle erittäin hyvin. 

Syksyn viimeisessä mejärinkiläisten treeneissä harjoitellaan Romeon kanssa voittajajälkeä. Romeolle tullaan lisäämään haastetta katkokulman muodossa. Voittajajäljessähän koiran tulee selvittää myös verötönosuus ja löytää itsenäisesti jatko. 
 Toko/tottis

Näitä tullaan jatkamaan myös. Osaamista on suhteellisen paljon, mutta kaikkeen tekemiseen haetaan vielä koko ajan paljon lisää varmuutta. Koko ajan treenataan niin, että koiralla on kivaa ja treenit ovat lyhyitä ja saadaan vaan niitä onnistumisia. Hiljaa hyvä tulee- ajatuksella. Tavoitteita en halua asettaa tässä vaiheessa suuntaan tai toiseen. 
Agility
Laji kiinnostaa kovasti ja on todella mukavaa meistä molemmista! Ainoa miinuspuoli on tuo suuri loukkaantumisriski lajissa. Tulevaisuuden mahdollisena päälajina ainakaan en juuri tästä syystä näe tätä lajia. Pienimuotoisena ja jatkuvana kivana harrastuksena kyllä. 

Sopii mielestäni erittäin hyvin Romeolle, joka on hyvin rohkea ja innokas tutustumaan erilaisiin esteisiin ja nauttii kun saa mennä kovaa. Romeo tarvitsisi ketterämmän ohjaajan, jotta pääsisi oikein oikeuksiinsa lajissa. Valitettavasti sen on tyytyminen minuun... ;) 


Esineruutu

Kuten kaikki muukin metsässä tapahtuva toiminta, tämä sopii meille hyvin. Tästä me tykätään kovasti ja tätä tullaan treenaamaan jatkossakin. Alkeet alkavat olla jo ihan kivasti hallinnassa. 

Tähän lajiin ei voi kai koskaan kyllästyä. Tuon suuren, metsässä laukkaavan koiran katsominen, ja sen työnteon seuraaminen, jaksaa aina niin suuresti viehättää.


Näyttelyt

Ei erityisemmin tykätä näistä näytelmistä kumpikaan, mutta käydään aina silloin tällöin jatkossakin pyörähtämässä kehässä. Enemmän tai vähemmän kärsivän näköisenä molemmat. ;) Mukavahan on toki kuulla kuitenkin eri tuomareiden mielipiteitä koirasta... 

Tätä ei treenata toistaiseksi...

PK-jälki on nyt toistaiseksi tauolla. Mejän rinnalla ja -jälkeen tuntuu jotenkin aika tylsältä tämä laji ja kun lajit vielä jossain määrin sotkevat toisiaan, ollaan ainakin toistaiseksi tästä tauolla. Palataan tähän myöhemmin, jos siltä jossain vaiheessa tuntuu. 

Nämä lajit taas kiinnostavat kovasti 

Viesti, ja miksi ei hakukin. Treeniporukkaa tms. seuraa noihin lajeihin en ole oikein sopivaa löytynyt, joten katsellaan tulevaisuudessa, josko me näitäkin tutkailtaisiin joskus lähemmin, jos aikaa vielä löytyy.

Tässäpä näitä.

 Tärkeimpänä pidän kuitenkin sitä, että yhdessä koiran kanssa tekeminen on mukavaa, tehtiin sitten ihan mitä tahansa. Ei niinkään se, mitä me saavutetaan tai ollaan saavuttamatta...


1 kommentti: