sunnuntai 10. lokakuuta 2010

Agia!


Syksystä on nautittu täysin siemauksin metsässä samoillen. Tänään palattiin treenikentälle pitkästä aikaa agiharjoitusten muodossa, hyytävän kylmässä syksyisessä säässä.

Ensin reipas lämmitelylenkki, sitten vapaana wuballa leikkiä ja perään vielä vähän tokoa. Seuruutin reipasta vauhtia ja kontakti Romeolla oli koko ajan oikein hyvä. Perusasento nätti ja suora. Lyhyt hyvä treeni ja sitten agiin. :)

Esteinä olivat putki, pari aitaa, keinu ja kepit. Alkuun tehtiin sarjoina; putki-aita, putki-aita-aita, aita-putki-aita- tyyppisiä treenejä ja kokeiltiin ensimmäistä kertaa Romeon kanssa myös jännittävää keinua. :)

Eka harjoitus oli putki ja perään kaksi aitaa. Romeo meni hyvin putkeen, jonka jälkeen kurvasi aitojen ohi targetille, josta avustaja nappasi vauhdikkaasti palkan pois. Palkka otettiin seuraavaksi aitojen väliin ja nyt hyppy sujui hyvin. Seuraavalla kerralla Romeo vähän jarrutteli aitojen välissä, koska edellisellä kerralla palkka oli ollut siinä, mutta hyppäsi kuitenkin hyvin toisenkin esteen. Tuo hidastelu näkyy hyvin tuossa toisessa videossa.

Parhaiten ohjatessa toimi se, että jätin Romeon käskyn alle ja menin itse ensimmäisen aidan taakse, josta aloin ohjata koiraa. Nätisti pysyi paikalla, vaikka toiset koirat haukkuvat lähellä. Hypyt ja putki sujuivat oikein kivasti.

Romeo on vaan hurjan nopea tällaiselle kömpelölle ohjaajalle. Plaah... :/ En tule pysymään sen vauhdissa koskaan.

Keinu oli aika jännä, lähinnä siis minusta, kun tuntui, että iso koira rojahtaa sieltä alas. Yhtään epäröimättä ja rohkeasti Romeo kiipesi kuitenkin keinua lihapullan perässä ja tuli ihan hallitusti toiselta puolelta alas. Useampi ihminen oli varmistamassa, että koira ei tipu tai loikkaa liian aikaisin alas. Tätä tehtiin kaksi kertaa.

Kepit sujuivat nekin hienosti. Alkuun tosin narttukoirien hajut kiinnostivat kovasti ja Romeo ei malttanut keskittyä kunnolla vaan nuuskutti maata, mutta kun vaihdettiin menosuunta keppejen toiseen päähän keskittyminen oli oikein mallikasta ja työskentely sujuvaa.

Parasta oli... jälleen kerran, Romeon mukava käytös treeneissä ja se, että vapaanaolo kentällä, jossa on muita, haukkuviakin koiria, ei tuota Romeolle pienintäkään ongelmaa. Ei minkään sortin rähjäystä koko tunnin aikana, vaikka toiset koirat ja ihmiset olivatkin meille vieraita. Tuon kanssa on nykyisin niin-in mukava treenata. =)

VIDEOT!

Tässä vielä tämän päivän treenistä pari videota


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti