sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Huonot treenit :( ja lappalaiserkkarissa


Lenkki ennen treenejä ja sitten tokoon.

Tarkasteltiin perusasentoa, harjoiteltiin seuraamista, luoksetuloa ja käveltiin ringissä kouluttajan käskyjen mukaan pysähdellen, vaihtaen välillä suuntaa, tehden täyskäännöksiä ym.

Heti alkuun minun ärsytyskynnys kohosi, kun toinen koirakko (uusi harrastaja, ei siis mitenkään hänen vika, vaan oli todennäköisesti tietämätön kentän ns. kirjoittamattomista"säännöistä") pyrki tuomaan koiraansa Romeon luokse mitä ilmeisemmin tutustumismielessä. :( Kävelin sitten "karkuun" Romeon kanssa, joka pälyili lähestyvää koirakkoa ja yritin saada sen keskittymään yhdessä tekemiseen. Romeo varmaan aavisti minun kireyden, koska sen jälkeen treeneissä ei ollut juuri mitään hyvää, kuten aina silloin jos olen huonolla tuulella.

Palkkana oli lihapullia, joita koira tavoitteli innolla, mutta nekin liiskautuivat käteen ja taskuun. Romeon keskittyminen oli tänään kovin huonoa ja Romeo seuraili muita koirakoita ja oli kiinnostunut nuuskuttamaan maata...

Perusasento jäi liian taakse ja Romeo oli ärsyttävän malttamaton. Nousi ylös ennen vapautusta ja steppaili muutenkin koko ajan kun koitin ottaa perusasentoa vähän edemmäksi. Kouluttaja sanoi minun hokevan liikaa sanaa "sivu" ja pyysi kiinnittämään huomiota siihen, että annan sitten vasta käskyn kun koira on hyvässä asennossa, ja muuten ohjaan namilla. Tiedän, että Romeo osaa tämän hyvin ja jaksaa istua liikkumatta, mutta tänään sitä ei vaan huvittanut.

Seuraaminen oli myös tänään huonoa. Koira nuuskutti liikaa maata ja kontakti oli surkea.

Luoksetulo oli sentäs edes ihan mukavaa ja Romeo jäi käskystä nätisti paikalle. Luoksetulossa yritin ottaa sen eteen istumaan, jolloin Romeo tuli vinoon ollen liikaa oikean jalan kohdalla. Palkka pitää tulla aina keskeltä, eikä taskusta, jotta koira tulisi keskelle. Näin ollaan tehtykin, mutta silti roikale tulee mihin sattuu.

Ringissä mentiin huonosti seuraten (kontakti!) ja pysähdeleen. Täyskäännöstä pitää minun harjoitella ilman koiraa. Askellus on hirveetä katsottavaa. :/  Paskat treenit, huono ohjaaja ja tyhmä koira. Toko on joskus niin tylsää :(

Lappalaiserkkari

Koira autoon ja Jyväskylään Lappalaiserkkariin.

Fiilis kohosi heti kun pääsi kehän laidalle katselemaan lapinporokoira Seran mieletöntä näyttelysukseeta! Koira täytti muutama päivä sitten kaksi vuotta ja sai tänään aika odotetusti Suomen Muotovalion arvon. Nuorelle koiralle tämä oli jo 12 serti! Seran rivi tänään oli ERI, AVK1, PN1, SERTI, VSP, FI MVA! Koira on vieläpä tällä hetkellä erittäin vähässä turkissa, joten minhinkähän Sera vielä yltääkään kun saa normin, kauniin turkkinsa!

ONNEA Riitalle ja Pentille!

Romeo pääsi karkeloihin mukaan, seuraamaan sivusta lappalaisia ja oli näyttelypaikalla, kuten aiemmin päivällä myös tokokentälläkin, oikein nätisti.

Lihapullaa naamaan kiitokseksi. On se kuiteski niin rakas... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti